Tule sellaisena kuin olet – kaksi tapaa tarkistaa työpaikan suvaitsevaisuus

61 prosenttia työntekijöistä pyrkii peittämään tai häivyttämään jotain ominaisuutta itsestään töissä*. Tämä ei tarkoita vaikkapa hankalan luonteenpiirteen, laiskottelun tai arkitissuttelun peittämistä. Puhutaan oman identiteetin, kuten etnisyyden tai seksuaalisen suuntautumisen, häivyttämisestä.

Voi vain kuvitella, kuinka raskasta on olla töissä, jos joutuu esittämään jotain muuta kuin oikeasti on. Vain välttääkseen syrjintää ja asiatonta kohtelua.

Mikä on yrityksen vastuu suvaitsevaisuuden ja monimuotoisuuden edistämisessä ja mitä kukin voi odottaa omalta työnantajaltaan? Tässä kaksi yksinkertaista tapaa tarkistaa nykyisen tai tulevan työpaikkasi suvaitsevaisuus:

Yksi. Työpaikalla tulee olla nollatoleranssi syrjintään sukupuolen, iän, etnisen taustan, ihonvärin, seksuaaliseen suuntautumisen, vamman, uskonnon, perhesuhteiden tai muun vastaavan seikan perusteella. Kannattaa tarkastella mitä työpaikan eettiset periaatteet tai toimintaohjeet sanovat syrjinnästä. Tai onko niitä edes olemassa?

Kaksi. Tärkeä viesti on myös se, millaisen kuvan työpaikka antaa itsestään ulospäin. Näkyykö yrityksen mainonnassa ja viestinnässä erilaisia ihmisiä erilaisine ulkomuotoineen, taustoineen ja elämäntapoineen? Näinkin vähäpätöiseltä tuntuvalla seikalla voi tunnistaa hyvän työpaikan.

Erilaisuus on DNA:ssa

Monimuotoisuuden ja erilaisuuden hyväksyminen herättää reaktiota puolesta ja vastaan. DNA:n mainoksista on matkan varrella löytynyt muun muassa erilaisia seksuaalisia suuntauksia, erivärisiä ihmisiä ja eri asioista nauttivia henkiöitä. Kaikki tämä kuvaa normaalia suomalaista arkea ja sitä ihmisten kirjoa, joita olemme kotona ja työpaikalla. Erilaisuus on ihmisten DNA:ssa.

On surullista, että joudumme miettimään työpaikoilla mitä uskallamme itsestämme paljastaa tai uskaltaako erilaisuudesta edes puhua.

Olen ylpeä voidessani sanoa, että meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, sekä työntekijänä että asiakkaana.

DNA:lla henkilöstö on tunnistanut työtyytyväisyystutkimuksissa yhdeksi vahvuudeksemme sen, että jokainen voi olla meillä oma itsensä. Mielestäni tämä on yksi parhaista tuloksista!

Katso nettisivuiltamme, voisitko sinä työskennellä DNA:lla?

*Deloitten tutkimus

 

 

Avainsanat:

vastuullisuus työilmapiiri uusi työ Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.