Sillä on väliä, mitä muut sinusta ajattelevat

Seisoin hiljattain elokuva­teatterin edessä odottamassa lapsiani ja heidän mummuaan leffaa katsomasta. Kun väkeä alkoi tulla ulos, huomasin Arman Alizadin poistuvan salista. Huikkasin hänelle spontaanisti, että teet hyvää työtä, dokumenttisi ovat todella koskettavia. Hän hymyili ja kiitti niin lämpimästi, että itsekin tulin todella hyvälle tuulelle.

Toisena päivänä päädyin tieraivon kohteeksi moottoritien liittymästä tulleen autoilijan hermostuessa, kun en siirtynyt viereiselle kaistalle. Kuljettaja ajoi viereeni ohituskaistalle ja jäi siihen puimaan nyrkkiä, kunnes onnekseni takaa tuli nopeammin ajanut auto ja suuttujan oli kiihdytettävä pois.

Niistähän elämä muodostuu, pienistä hetkistä, joista joko saamme jotain tai joissa meiltä viedään jotain. Jos joka päivä sanoo jotain hyvää muille, huomaa, että oma olo piristyy muiden reaktioiden vuoksi. Meidän jokaisen kannattaisi tehdä pieni ajatusleikki. Kun liittyy seurueeseen, tuoko itse sinne energiaa vai viekö ihmisistä virtaa pois?

Työyhteisön näkökulmasta käytöksellämme on valtava merkitys. Kysyimme hiljattain joukolta työntekijöitämme, mikä heille on tärkeintä elämässä. Kaikki vastasivat toisistaan tietämättä aivan samoin – onnellisuus. Kun heiltä kysyttiin, mikä on parasta työyhteisössä, oli ehdottomasti yleisin vastaus työkaverit. Tästä voi ihan keittiöpsykologikin vetää yhteen, että mukavat työkaverit lisäävät arjen onnellisuutta. Ja mitä paremmin työyhteisö voi, sitä parempia tuloksia saadaan nykyisissä yhteisöllisissä, tiivistä tiimityötä vaativissa työtehtävissä.

Usein sanotaan, ettei pitäisi välittää siitä, mitä muut meistä ajattelevat. Kyllä silti jokaisen olisi myös hyvä miettiä, mitä itsestään antaa ympäristölleen. Itse ainakin haluan, että minusta ajatellaan hyvää ja haluan elää sen mukaisesti. Toki kannattaa muistaa, että suurimman osan siitä ajasta, kun murehdimme, mitä muut ajattelevat meistä, he todennäköisesti ajattelevat jotain ihan muuta.

Johtaako muiden huomiointi ja ilahduttaminen sitten mihinkään? Kyllä, se johtaa molemminpuoliseen hyötyyn, sillä antamisessa on se jännä puoli, että siitä saa itse enemmän. Kokeile vaikka.

Avainsanat:

uusi työ Töitä ja oppimista Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

10/2021 Samu Malmelin

Mikä on identiteettivarkaus? – 6 + 1 vinkkiä tältä suojautumiseen 

Vain muutaman tiedon vääriin käsiin joutuminen voi johtaa identiteettivarkauteen.
10/2021 Artikkelien toimitus

Taloyhtiönetti on nyt satakuntalaisten huulilla – taloyhtiön ja isännöitsijän saumaton yhteistyö ratkoo nettiongelmat

Mitä jos video tökkii ja ääni katoaa kaukaisuuteen? Netin kanssa tappelemisesta on tullut jo monelle liiankin tuttua esimerkiksi videopelejä pelatessa tai etäpalavereissa.
10/2021 Samu Malmelin

Vinkit, joilla luonto ja oma lompakko kiittävät – näin vähennät laitteittesi sähkönkulutusta 

Turhasta energiankulutuksesta nipistäminen ei ole keneltäkään pois.
10/2021 Jarno Haikonen

Onko työsi puuhastelua vailla tuloksia? Kolme keinoa tilanteen korjaamiseksi

Hyvä ei synny yksittäisistä onnenkantamoisista, vaan pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta tekemisestä.