Periscope – näin teet oman suoran lähetyksen

Haluaisitko tietää, miten kaverisi välivuosi Australiassa sujuu? Tai millainen meininki on festareilla, jonne et ehtinyt saada lippua? Periscopella koet maailman reaaliaikaisesti jonkun toisen silmin.

Periscope on Twitterin sovellus, jolla kuka tahansa voi kuvata puhelimellaan suoraa lähetystä. Sovellukseen rekisteröidytään Twitter-tunnuksilla tai puhelinnumerolla. Jos rekisteröidyt Twitterin kautta, sovellus poimii sieltä profiilitietosi ja ehdotukset seurattavista käyttäjistä. Uusia seurattavia löytyy myös Periscopen rakastetuimmat-listauksesta, joka näyttää suosittuja käyttäjiä ympäri maailman. Lisäksi voit etsiä kiinnostavia lähetyksiä maailmankartalta, joka näyttää kaikki tämänhetkiset julkiset lähetykset.   

Miten tehdään oma lähetys?  

Ennen lähetyksen aloittamista pitää säätää muutamia asetuksia: onko lähetys julkinen vai yksityinen, mikä on lähetyksen nimi, jaatko lähetyksen sijainnin, kenelle annat mahdollisuuden kommentoida ja jaatko lähetyksestä twiitin. Sijainnin jakamisessa kannattaa käyttää harkintaa – et välttämättä halua faneja kolkuttelemaan kotiovellesi.

Lähetyksen aikana näet seuraajasi ja heidän kommenttinsa näytöllä. Lisäksi Periscopessa voi antaa tykkäyksiä lähetyksille napauttamalla ruutua, ja tykkäykset näkyvät reaaliaikaisesti sydäminä. Näiden tykkäysten perusteella Periscope myös laskee jokaisen profiiliin suosiosta kertovan luvun.

Lähetyksen jälkeen saat tilastot muun muassa katsojamääristä. Lisäksi voit päättää, katoaako lähetys heti vai jääkö se katsottavaksi 24 tunnin ajaksi.

Mikä sovelluksessa on parasta?

Kiinnostavinta Periscopessa aitous. Ensinnäkin, sovelluksessa ei ole filttereitä tai muita mahdollisuuksia muokata videota. Toiseksi, et pysty ottamaan useampaa ottoa ja valitsemaan parasta. Periscopen lähetykset ovat suoraan tästä hetkestä, ja se tekee niistä mielenkiintoisia.


Lataa Periscope: iOS:lleAndroidille

 

Avainsanat:

sovellukset vinkit some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!