Nämä sovellukset ovat lasten leikkiä

Sade hakkaa ikkunaan ja ulos ei pääse leikkimään, vaikka mieli kuinka tekisi. Onneksi lapsille löytyy kasapäin sovelluksia, joista riittää iloa pidemmänkin kuuron ajaksi. Lapsiystävällisissä sovelluksissa ei yleensä ole ulkopuolisten mainoksia eikä linkkejä ulkopuolisiin verkkosivustoihin, joten niiden kanssa pienempikin voi puuhata huoletta. Suomenkielisiä lapsille suunnattuja sovelluksia on vielä valitettavan vähän, mutta tässä muutama hymypatsaan ansaitseva malliesimerkki.

Vanhat tutut luurin ruudulla

Jos tiedossa on pidempää autoreissua, takapenkillä istuva lapsi viihtyy katsomalla lastenohjelmia Yle Lasten Areena -sovelluksella. Sovelluksesta löytyy sekä tv:stä tuttuja että vain Lasten Areenassa julkaistuja ohjelmia, jotka on jaoteltu puhutun kielen ja lapsen iän mukaan. Applikationen kan även användas på svenska. Androidille ja Windows Phonelle ei ole ainakaan vielä saatavilla Yle Lasten Areena -sovellusta, mutta Yle Areena -sovelluksesta löytyy oma osionsa lastenohjelmille.

Myös ikisuosikki Pikku Kakkonen on löytänyt paikkansa sovelluskaupoissa. Pikku Kakkosen omalla sovelluksella lapsi pääsee leikkimään tuttujen hahmojen ja juontajien kanssa. Sovelluksen käyttö on helppoa selkeiden symboleiden ja ääniohjauksen ansiosta - lukutaitoa ei vaadita. Sovellus on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille.

Oppia leikin varjolla

Kukapa lapsi ei nauttisi musiikista ja väreistä? Nuottiniitty-sovelluksella lapsi voi leikin kautta oppia, miten melodiat muodostuvat sävelistä. Nuottiniityllä pääsee maalaamaan ja säveltämään oman kappaleensa sekä kasvattamaan kokonaisen oman kukkaorkesterin. Sovellus on suunnattu alle 5-vuotiaille.

Matikkakunkku on matematiikkapeli, jossa edetään tasolta toiselle vastaamalla erilaisiin matemaattisiin kysymyksiin. Pelin keskiaikainen teema ja mahdollisuus edetä hahmosta toiseen tuovat hauskuutta sekä motivaatiota matikan opiskeluun. Matikkakunkku on tarkoitettu yli 9-vuotiaille, mutta pienemmille sisaruksille sopii 6-8-vuotiaille suunnattu Matikkakunkku Juniori.

Ekapeli Alku on sovellus, jossa harjoitellaan lukutaidon perusteita hauskan pelin muodossa. Ekapeli on erityisesti avuksi niille lapsille, joille lukemaan oppiminen on haasteellista, ja jotka tarvitsevat lisäharjoitusta. Sovellus on suunniteltu 6-8-vuotiaille, mutta se sopii hyvin myös vanhemmille lapsille.

Silloin kun vesikeli estää ulosmenon tai täytyy istua pitkiä aikoja paikallaan, sovelluksista riittää viihdettä monen ikäiselle muksulle. Kun aurinko kuitenkin taas kurkistaa pilviverhon takaa tai auto pysähtyy mökkirantaan, on aika kirmata ulos leikkimään. Tabletti ja tutut sovellukset kyllä jaksavat odottaa seuraavaa sadepäivää.

Lataa Yle Lasten Areena: iOS:lleAndroidille

Lataa Pikku Kakkonen: iOS:lleAndroidille

Lataa Nuottiniitty: iOS:lleAndroidille

Lataa Matikkakunkku: iOS:lleAndroidille

Lataa Matikkakunkku Juniori: iOS:lleAndroidille

Lataa Ekapeli Alku: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

pelit sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!