Näin pysyt kartalla lapsen mobiilimaailmasta

2000-luvun lapsia ei turhaan kutsuta diginatiiveiksi, sillä nykyäänhän jo kolmevuotias osaa käyttää tablettia paremmin kuin sujuvasti. Laitteita voi käyttää viihdykkeenä, mutta ennen kaikkea niistä on paljon höytyä uusien asioiden oppimisessa. Lasten mobiililaitteiden käytöllä on kuitenkin hyvä olla myös joku raja.

ParentKitiä käyttäessä vanhemman oma laite toimii ikään kuin kaukosäätimenä, jolla hallitaan lapsen iPadin, iPhonen tai iPodin käyttöä. Sovelluksella voi kontrolloida, mitä sovelluksia lapsi käyttää ja milloin. Esimerkiksi iltapäivällä voi mahdollistaa vain koulutehtäviin tarkoitettujen sovellusten käytön, illemmalla voi antaa luvan pelata ja nukkumaan mennessä laitteen voi lukita kokonaan.

Kids Place - Parental Control sopii niin taaperoiden kuin teini-ikäisten Android-laitteiden käytön valvomiseen. Sovelluksella voi esimerkiksi määrittää tietyn ajan, jonka jälkeen laite lukittuu. Lisäksi sovelluksella pystyy valitsemaan käytettäväksi vain tietyt sovellukset, jolloin lapsi ei pääse vahingossakaan esimerkiksi tekemään ostoksia sovelluskauppaan tai lukemaan vanhempien sähköposteja. Kun ruutu lukittuu tai käyttäjä yrittää päästä pois “lasten alueelta”, sovellus vaatii syöttämään salasanan. Uusimmissa Windows Phoneissa melko samat toiminnot löytyvät Lasten nurkkaus -ominaisuudesta.

Norton Family parental control on apukeino lasten suojelemiseen verkon sopimattomilta sisällöiltä. Ilmaisversiolla voi muun muassa tarkkailla, millä sivuilla lapsi vierailee ja estää sopimattomille sivuille pääsyn. Lisäksi sovellus lähettää ilmoituksen aina, kun lapsi yrittää päästä kielletylle sivustolle. Maksullisessa versiossa voi myös esimerkiksi valvoa sovellusten käyttöä ja lataamista, sekä saada raportteja siitä, kuinka paljon lapsi oikeasti käyttääkään aikaa netissä.

Lataa ParentKit: iOS:lle

Lataa Kids Place - Parental Control: Androidille

Lataa Norton Family parental control: Androidille

Avainsanat:

lapset digitalisaatio some vinkit Lapsiperheen arkea

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2023 Samu Malmelin

Digilaitteeton aika on hyväksi lapsen kehitykselle ja kasvulle – huomiota tulee kiinnittää lapsen oikeanlaiseen digilaitteiden käyttöön

Vanhempien tehtävä on varmistaa lapselle turvallinen kasvuympäristö – myös digimaailmassa.
5/2023 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2023 Artikkelien toimitus

Digilaitteista on tärkeää pystyä pitämään taukoa

Koko perheen Puhelinparkki on hyvä keino tukea lasten ja nuorten kehitystä, ja lisäksi se auttaa keskittymään välillä älylaitteen sijaan muihin mukaviin toimiin.
4/2023 Tuuli Nummelin

Nainen, ole ylpeä ja kunnianhimoinen digimaailmassa