Blogit

Näin otat 360-kuvia Facebookiin

Facebook otti 360-kuvat käyttöön viime viikolla maailmanlaajuisesti. Huippua on se, että niitä voi ottaa 360-kameran lisäksi myös ihan tavallisella älypuhelimella.

360-kuvia voi ottaa iPhonella ja Androidilla. Esimerkkikuva on otettu Samsung S7 -puhelimen kameran Surround Shot -toiminnolla. Mikäli tätä toimintoa ei kamerastasi löydy, on olemassa useita sovelluksia, jotka ajavat saman asian. Voit halutessasi ottaa myös tavallisen panoraamakuvan, sillä se toimii Facebookissa samalla tavalla kuin 360-kuva, mutta ei tietenkään ole yhtä laaja.

Kuvausvinkkejä

  1. Mitä vähemmän liikettä, sitä paremmin kuva onnistuu. Kannattaa siis valita rauhallinen ympäristö. Taustalla näkyvät ihmiset muuttuvat helposti “haamuiksi”.
  2. Kuvan ottaminen on yllättävän nopeaa, mutta parhaan lopputuloksen saamiseksi kuvaaminen kannattaa tehdä rauhallisin liikkein. Kalibroi puhelin ensin ja aloita kuvaaminen sen jälkeen liikuttamalla kameraa eri suuntiin.
  3. Pidä puhelin mahdollisimman tarkasti paikoillaan, ettei kuvaan tule epäselviä kohtia. Protip: jos et halua esimerkiksi omia jalkojasi kuvaan, kannattaa itse hypätä hieman taaksepäin sen sijaan, että liikuttaa puhelinta liikaa.

Kuvan lataaminen Facebookiin

  1. Lataa kuva samalla tavalla kuin normaali kuva. Huomaa, että kuvan täytyy olla Facebookin päivityksen jälkeen otettu. Vanhat kuvat eivät toimi.
  2. Facebookin pitäisi tunnistaa 360-kuva ennen julkaisua. Mikäli näin ei tapahdu, syy on luultavasti jompikumpi näistä: 1) 360-toiminto on julkaistu jo maailmanlaajuisesti, mutta ei toimi vielä ihan kaikilla - odottele siis vielä hetki! 2) Facebook ei jostain syystä tunnista metadatasta kuvaa 360-kuvaksi. Varmin keino tämän välttämiseksi on ladata kuva suoraan siitä laitteesta, jolla se on otettu. Metadataa voi myös muokata itse, mutta tämä on sitten jo vähän kinkkisempää.   
  3. Julkaise kuva tavalliseen tapaan. 360-kuvaa voi katsoa selaimella Chromella, Firefoxilla ja Safarilla. Puhelimella kuva toimii iOS- ja Android-laitteilla, jotka tukevat 360-toimintoa ja joissa on Facebookin uusin päivitys. Käännä puhelinta tai vedä kuvaa hiirellä ja ihaile luomustasi. Tadaa!

Katso Facebookin sivuilta lisätietoja

Lataa Google Street View iOS:lleAndroidille

Tarkempaan 360-kuvaukseen soveltuu hienosti esimerkiksi Samsung Gear 360 -kamera

Avainsanat:

some kuvaaminen vinkit Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu