Mobile World Congress 2017 - Mitä on odotettavissa?

Ensi viikolla mobiiliteknologian maailman huomio kiinnittyy Kataloniaan, nimittäin Barcelonassa järjestettävää Mobile World Congressiin. Tässä yhdessä maailman suurimmassa uutta mobiiliteknologiaa esittelevässä tapahtumassa on yleensä nähty monen laitevalmistajan merkittävimpiä lanseerauksia. Esimerkiksi viime vuonna Samsung julkisti tapahtumassa tämän hetkiset lippulaivansa Galaxy S7:n ja S7 Edgen, joten voi hyvinkin odottaa, että suuria julkistuksia nähdään tänäkin vuonna. Keräsimme kasaan odotuksia ominaisuuksista, joita uusista lanseerauksista voisi mahdollisesti löytyä.

Kaksoiskamerasta vakiovaruste?

Viime vuonna muutama valmistaja vaihtoi lippulaivamallinsa kameran kaksoiskameraan, joka takaa kuvaan parannetun valovoimaisuuden sekä tarkemman, enemmän järjestelmäkameran kuvaa muistuttavan lopputuloksen. Kahdella kameralla varustetut puhelimet tuotiin markkinoille viime keväänä Huawein P9:n sekä myöhemmin iPhone 7 Plussan ja Honor 8:n mukana. Odotettavissa onkin, että yhä useampi valmistaja ottaisi kahta kameraa hyödyntävän teknologian käyttöönsä. Voikin olla, että uusia kahta kameran linssiä hyödyntäviä malleja julkaistaan MWC:ssä. Varmaa on ainakin se, että mobiililaitteiden kamerateknologia tulee MWC:n julkistusten myötä jälleen ottamaan aimo harppauksia eteenpäin oli kyseessä sitten kaksoiskameran tai perinteisemmän kameran omaava puhelin.

Pitempää akunkestoa ja 4K-resoluutiota

Pitempi akunkesto on asia, jota toivotaan lähes jokaisen nykyajan laitejulkistuksen yhteydessä. Varsinkin lataustoiminnot ovat viime aikoina kehittyneet suuresti, ja monesta nykyisestä puhelinmallista löytyy niin langattomasti kuin pikavauhdillakin lataavia akkuja. Pikalatauksen on huhuttu löytyvän monesta MWC:ssä julkaistavasta laitteesta, mutta lopullista läpimurtoa itse akunkestoon ei kuitenkaan ole vielä nähty tai kuultu. Olisiko tänä vuonna viimein sen aika?

4K-näytöt löytyvät jo useista puhelinmalleista, ja ne nähdään mitä luultavimmin vakiovarusteena joissain MWC:ssä julkaistavissa puhelimissa. Vaikka puhelimen näytöllä 4K-resoluutio ei välttämättä pääse täysin oikeuksiinsa, huomaa paremman resoluution esimerkiksi VR-laseja käyttäessä. VR-laseista odotetaan tulevaisuuden hittituotetta, joten ei olisi ihme jos laitevalmistajat panostaisivat 4K-resoluutioon laitteidensa näytössä. VR-laseista puheenollen, MWC:ssä nähdään lähes varmasti julkistuksia myös niihin liittyen.

Seuraamme tarkasti tulevia julkistuksia

DNA seuraa Mobile World Congressin julkistuksia tarkasti. Lähetämme Facebook-sivultamme maanantaina 27.2. livestudiota, jossa seurataan tiiviisti, mitä MWC:ssä tapahtuu.

Avainsanat:

puhelimet viihde

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!