Blogit

Millaista on työskennellä DNA Kaupassa? Myyjämme Anna ja Sonja kertovat

DNA Kaupassa myyntityö on asiakaspalvelulähtöistä, ja alkuun pääsee hyvin hyvällä asenteella sekä sosiaalisilla taidoilla. Koulutukset ja ajan myötä kartoitettu kokemus tuovat tekemiseen lisää varmuutta, kun myyntityö, alan teknologia ja tuotteet tulevat entistä tutummiksi. 

Kello on 8.30 tiistaina, kun Helsingin Itäkeskuksen DNA Kaupassa työskentelevä Anna Blummé laittaa myymälää kuntoon asiakkaita varten. Myymälä avaa yhdeksältä ovensa asiakkaille, joten vielä on hetki aikaa latautua ja keittää kahvia ennen työpäivän alkua.

”Aamu on aina tosi rutiininomainen – kahvit porisemaan, liikkeen ovi auki ja vastaanotetaan ensimmäiset asiakkaat liikkeeseen. Pakko kyllä silti sanoa, että päivän rungon samankaltaisuudesta huolimatta jokainen työpäivä on aina hieman erilainen”, Blummé kertoo. 

Blummé on työskennellyt DNA kaupassa kohta yhdeksän vuotta ja kertoo olleensa kiinnostunut myyntityöstä jo pitkään tätä ennen. 40-vuotiaan perheenäidin suurimpana haaveena on tällä hetkellä pieni mäyräkoiran pentu.

Toimiala tekee myyntityöstä erityisen mielenkiintoisen

Jumbon DNA Kaupassa kaksi vuotta sitten aloittanut Sonja Sandberg on viihtynyt DNA:lla, ja näkee teleoperaattorialan tekevän myyntityöstä erityisen mielenkiintoisen.

”Toimialasta tekee mielenkiintoisen sen alati muuttuva ympäristö. Ala on jatkuvasti murroksessa, kun teknologiaa kehitetään jatkuvasti, ja kuusi kuukautta sitten tullut asia on nyt jo vanhaa tietoa. Alalla ei ehdi tylsistyä, koska uutta on koko ajan tulossa”, Sandberg toteaa naurahtaen.

Asiakkuudesta huolehditaan kokonaisvaltaisesti

Sandberg kertoo DNA Kaupassa työskentelyn olevan hyvin asiakaspalvelulähtöistä, sillä harva asiakas saapuu liikkeeseen puhtaasti ostoasioilla. Sandberg näkeekin varsinaisen myyntityön toimivan kokonaisvaltaisempana ratkaisuna asiakkaan ongelmiin. 

”Myyjällä saattaa olla selkeämpi käsitys siitä, mikä on asiakkaalle paras ratkaisu – asiakkaat eivät siis välttämättä aina edes tiedä kaikista mahdollisuuksista. Olen monta kertaa todennut, että vaikka ensisijaisesti palvelen asiakkaita heidän alkuperäisissä asioissaan, he lähtevät usein tyytyväisempänä, kun heidän asiakkuudestaan on huolehdittu kokonaisvaltaisemmalla tavalla. Hyvin huomioitu asiakas on tyytyväisempi ja asioi liikkeessä mielellään myös jatkossa”, Sandberg kertoo.

Katso täältä avoimet DNA Kaupan työpaikat!

Asenne ratkaisee

Molemmat myyjät toteavat työn ensisijaisesti vaativan hyviä sosiaalisia sekä itsensä johtamiseen vaadittavia taitoja.

”Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä. Pitkälle tässä pärjää hyvällä asenteella ja hyvillä sosiaalisilla taidoilla”, Blummé toteaa.

”Välillä on todella hyviä myyntipäiviä ja saa olla todella ylpeä omasta suorituksesta ja myyntiluvuista, kun joinain päivinä myymisestä ei meinaa tulla mitään. Jokainen päivä alkaa kuitenkin puhtaalta pöydältä, eikä edellisen päivän tuloksella ole merkitystä. Onneksi meillä on myös ihana työporukka, joiden tsemppaaminen auttaa jaksamaan heikompinakin päivinä”, Sandberg kertoo hymyillen. 

Kova työ palkitaan 

Sandberg kertoo työskennelleensä aikaisemmin tuntipalkkaisena kaupan alalla. Myyntityössä kiinnostavalta tuntui kuitenkin oman työpanostuksen merkitys, joka sai hänet hakemaan myyjän tehtäviin.

”Tuntui hölmöltä tehdä vaativiakin hommia, joista ei saanut mitään lisäansiota. Motivaatio työntekoon kasvoi heti ensimmäisen palkkakuitin avattuani, mistä näki konkreettisesti, miten suuri merkitys omalla panostuksella on. Olen myös persoonana voitonhaluinen ja kunnianhimoinen – siksi mikään ei tunnu paremmalta kuin klousata isot kaupat, joihin myös asiakas on tyytyväinen”, Sandberg hehkuttaa. 

”DNA Kaupassa työskentely on saanut minut ajattelemaan työntekoa täysin eri näkökulmasta kuin ennen. Ennen ajattelin, että työn kuuluukin olla tylsää, jokaisen päivän samanlainen eikä töistä huonolla tuulella lähteminen ole ihmeellistä. Nyt töissä on oikeasti hauskaa! Meillä arvostetaan myös erilaisuutta ja ennemminkin kannustetaan olemaan oma itsensä”, Sandberg jatkaa.

”Hyvin tehdystä työstä saa myös aina palautetta ja se huomioidaan koko työyhteisössä. On hienoa tietää oman työnsä olevan arvokasta. Meillä on hyvä ilmapiiri ja työkavereistani on tullut läheisiä ystäviäni, joiden kanssa vietän nykyään niin synttäreitä, mökkiviikonloppuja kuin iltaa terassilla. Parasta DNA Kaupassa työskentelyssä onkin se, että meitä on vain pieni porukka, joten siinä lähentyy nopeasti kaikkien kanssa”, Sandberg päättää tyytyväisenä.

Katso täältä avoimet DNA Kaupan työpaikat!

Avainsanat:

Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen