Matopeli luikertelee jälleen

Kännykän varhaishistoriassa ei selailtu nettiä, ei whatsapattu eikä instattu. Luurilla lähinnä puhuttiin, satunnaisesti tekstattiin ja pelattiin tietenkin legendaarista: matopeliä. Kaksivärinäytöllä ryömivä mato oli jokaisen välitunnin ykköstähti, ja sai koko tuoreen kännykkäkansakunnan väistelemään seiniä ja jahtaamaan pikseliomenoita. Yksinkertaista, hauskaa ja taatusti koukuttavaa.

Nyt mato on tehnyt paluun, ohjaksissaan Taneli Armanto, mies, joka alunperin toi pelin nokialaisiin. Snake Rewind heittää persoonattoman pikselilieron kokonaan uusin maisemiin ja päivittää vanhan konseptin uuteen uskoon. Hedelmien lisäksi madon ruokalistalle kuuluvat nyt erilaiset pistekertoimet ja bonysyllärit, kuten hedelmäpommi ja magneetti. Onpa mato oppinut aikamatkaamaankin, kerättyjä hedelmiä voi käyttää kuolon korjatessa peruuttamiseen. Peli on ilmainen, mutta ajan hengen mukaisesti siihen voi ostaa erilaisia lisähärpäkkeitä kuten törmäyssuojan tai vaikka silmät madolle.

Snake Rewind uudistaa muutenkin alunperin simppeliä pelimekaniikkaa. Uudessa versiossa on graafisesti toisistaan poikkeavia kenttiä, joiden läpäisy vaatii erilaisten tavoitteiden täyttämistä. Jokaista tasoa ryyditetään teemaan sopivalla taustamusiikilla.  Myös ohjaus on laitettu uusiksi, tosin pakon edessä. Klassikkomatoa taottiin fyysisillä näppäimillä, mutta kosketusnäyttö ei anna ihan samaa tuntumaa. Nakkisormisen käsissä mato tekeekin helposti yllätyskäännöksiä, luonnollisesti kohti lähintä seinää. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin.

Mutta onko uudelle matopelille ylipäätään tarvetta? Kyllä ja ei. Snake Rewind päivittää klassikon näppärästi 2010-luvulle, mutta aika on ehkä ajanut yksinkertaisen pelin ohitse. Vuodet ovat vyöryttäneet luureihin jos jonkinlaista peliviritystä, ja yltiöyksinkertainen konsepti ei välttämättä enää kiehdo ihan samalla tavalla. Toki madon parissa kuluu vaikka vähän pitempi junamatka, mutta pitkäaikaiseksi viihdyttäjäksi siitä tuskin on. Snake Rewind on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos ei muuten, niin puolen tunnin nostalgiatripin takia.
 

 

Lataa Snake Rewind: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Avainsanat:

pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!