Blogit

Lisäpotkua Instagram-profiiliin

Oletko joskus katsonut omaa Instagram profiiliasi ja miettinyt, miksei se näytä yhtä hyvältä kuin vaikka suosikkibloggarisi profiili? Makeimpien instaajien profiilithan ovat viimeisteltyjä ja yksilöllisiä. Yli 400 miljoonan käyttäjän Instagramissa on kuitenkin rajalliset mahdollisuudet profiilin personointiin, joten erottuminen isosta massasta vaatii luovia ratkaisuja.

Bio kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Yksi tapa erottua muista on nokkela infoteksti eli bio. Näillä vinkeillä voit tehdä omasta biostasi mielenkiintoisen:

  • Kerro biossa esimerkiksi kiinnostuksenkohteistasi ja mistä asioista yleensä otat kuvia. 160 merkin raja tulee nopeasti vastaan, jos alkaa jaarittella, joten koita keksiä itseäsi osuvasti kuvaavia adjektiiveja ja substantiiveja.

  • Tykkäätkö emojeista? Ei biotekstin tarvitse olla pelkkää tekstiä. Voit esimerkiksi kuvata omia harrastuksiasi näin:

  • Välilyönneissä ei tarvitse säästellä. Kun muokkaat Instagram-profiilisi infotekstiä tietokoneella, voit kopioida vaikka tekstinkäsittelyohjelmasta välilyöntejä ja liittää ne bioon. Siten pääset leikittelemään biotekstin tasauksella. Älä myöskään unohda erikoismerkkejä, tietokoneella pääset nimittäin käsiksi muun muassa näihin:  ☞ ✄ ✥

Psst! Nämä vinkit voivat olla hyödyksi myös kuvatekstin kirjoittamisessa.

Yksittäisistä kuvista isompi kokonaisuus

Yleensä tyylikkään Insta-profiilin taika on yhtenäisyys. Esimerkiksi kuvien teema on selkeä ja aina sama. Tämä vaatii instaajalta suunnitelmallisuutta sekä hieman taiteellista silmää. Usein käyttäjät haluavat kuitenkin julkaista kuvia monenlaisista tilanteista ja asioista – silloin yhtenäisen kokonaisuuden saa rakennettua esimerkiksi käyttämällä vain yhtä tai korkeintaan kahta samantyylistä suodinta. Kun käyttää aina samaa suodinta, kuvien värimaailmat pysyvät samanlaisina ja siten myös kuvat näyttävät samasta puusta veistetyiltä, vaikka toisessa olisikin kissa ja toisessa kahvikuppi.
 


Silloin, kun Instagramissa kaikki kuvat oli rajattava neliönmuotoisiksi, ainut keino julkaista rajaamattomia kuvia oli lisätä kuvan ympärille valkoista tyhjää tilaa täyttämään neliön muodon. Vaikka nyt myös muidenkin kuin neliönmuotoisten kuvien julkaiseminen on mahdollista, on valkoisesta “ylijäämäkehyksestä” tullut tyylittelykeino. Valkoisen kehyksen saa tehtyä muun muassa InstaSize-sovelluksella.

Lataa InstaSize iOS:lleAndroidille tai Windows Phonelle
 

 

Instagram-kuvien hienous voi piillä paitsi yksittäisissä kuvissa myös kokonaisuuksissa. Nykytrendi Instagramissa onkin yhdistää monista yksittäisistä kuvista niin kutsuttuja bannereita profiilin kuvavirtaan. Muun muassa urheiluvarustemerkki Nike käyttää bannereita aktiivisesti Insta-tileillään. Parhaimmillaan yksittäisistä hienoista kuvista koottu banneri on upea taideteos, joka tekee kuvavirran plärääjästä profiiliselailijan. Instabannereita saa tehtyä esimerkiksi Giant Square -sovelluksella.

Lataa Giant Square iOS:lle tai Androidille
 

 

Näillä vinkeillä voit antaa vähän lisämaustetta ja viimeisteltyä ilmettä Instagram-profiilillesi. Älä kuitenkaan unohda toteuttaa omia näkemyksiäsi – seuraajasi nauttivat varmasti eniten profiilista, joka on juuri sinun näköisesi.

Avainsanat:

some kuvaaminen Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu  

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa