Blogit

Kotia vaihtamassa? Nämä asiat unohtuvat helposti – muuttajan muistilista

Muuttaminen on usein suuri elämänmuutos, joka ei käy aivan käden käänteessä. Helpottaaksemme muuttourakkaa keräsimme tähän artikkeliin tarkistuslistan asioista, jotka on palveluiden kannalta hyvä pitää mielessä uuteen kotiin muuttaessaan – pienemmät asiat saattavat nimittäin helposti unohtua muuttopuuhien tiimellyksessä.

Televisiokanavien näkyvyys uudella alueella

Uuteen kämppään muuttaessa on hyvä ottaa selville, onko kyseessä antenni- vai kaapelitalous, sillä tämä vaikuttaa TV:n tarjontaan. Antennikotiin muuttaessaan kannattaa erityisesti huomioida, tukeeko nykyinen katselulaite uutta DVB-T2-lähetystekniikkaa. Voit testata uuden standardin toimivuutta kotonasi testikanavalla 99. Voit myös lukea aiheesta lisää täältä.

Muista myös tarkistaa, muuttuuko DNA TV -tarjontasi, mikäli siirryt kaapelikodista antennikotiin tai toisinpäin. Kanavavalikoiman erot eri tekniikoiden välillä löydät täältä.

Kun sinulla on käytössä DNA TV Hubi, et ole riippuvainen taloyhtiön lähetystekniikasta, vaan voit katsella haluamiasi kanavia myös verkon yli IPTV-lähetyksinä.

Osoitteenmuutos – myös operaattorille

Osoitteenmuutos on asia, joka harvoin unohtuu muuton yhteydessä. Sen tekeminen käykin kätevästi verkossa.

Muuttunut osoite päivittyy DNA:lle pääsääntöisesti automaattisesti, mutta tiettyjä poikkeustilanteita on. Kannattaakin aina tarkistaa omista asiakastiedoista onko osoite päivittynyt. Se onnistuu kirjautumalla DNA:n sivuille. Jos osoitteenmuutos kuitenkin koskee DNA:n kiinteää laajakaistaa,  muutoksen voi tehdä vain asiakaspalvelumme kautta.

Osoitteenmuutos onnistuu myös postitse ja sähköisesti nettisivujemme yhteystiedoista löytyvillä tiedoilla. Osoitteenmuutokseen tulee aina sisällyttää riittävät asiakastiedot, kuten nimi, laskulta löytyvä asiakastunnus, vanha osoite ja uusi osoite.

Lähimmät palvelupisteet

Uuteen kotiin muuttaessa tarkistaa usein ripeästi, mistä löytyvät kaikkein lähimmät palvelut. DNA:n asiakkaana on myös hyvä tarkistaa, missä sijaitsee uutta kotia lähin DNA Kauppa. Lähin palvelupisteemme saattaa nimittäin löytyä yllättävän läheltä - voit tarkistaa lähimmän linkin takaa löytyvästä kartasta.  Aina DNA Kauppa ei kuitenkaan ihan kodin välittömään läheisyyteen osu - tällöin oivia paikka asioida ovat dna.fi-verkkosivusto, Oma DNA -sovellus, Minun Palveluni ja DNA:n asiakaspalvelukanavat.

Yhteydet kuntoon

Uuteen kotiin pitää tietenkin saada myös nettiyhteys kuntoon. Meiltä DNA:lta jokainen löytää varmasti juuri omiin tarkoituksiinsa sopivan sopimuksen, sillä sopivia yhteyksiä on niin yhden kuin useammankin nettiä tarvitsevan laitteen kotiin.

Lisäksi tietoturva-asiat on hyvä laittaa kuntoon uusille yhteyksille. Niistä voit lukea tarkemmin täältä.

Jos jokin asia palveluihimme liittyen jää askarruttamaan vielä näiden edellä mainittujen kohtien lisäksi, voit aina kysyä apua asiakaspalvelultamme, jonka saat kiinni niin Facebookin, verkkosivujemme kuin puhelimenkin kautta, numerosta 044 144 044.

Avainsanat:

yhteiskunta asiakasedut nopea verkko Minun palveluni 4G televisiot palvelut vinkit Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut