Blogit

Kesätöissä DNA:lla: monipuolisia työtehtäviä

Kesätöiden saaminen on aina hankalaa – varsinkin, kun olet alaikäinen. Tällöin kesätöitä ei meinaa millään löytyä. Onneksi DNA mahdollisti kahden viikon Tutustu työelämään -harjoittelun kaikkiaan 50:lle 14-16 -vuotiaalle nuorelle ja kesätyöt 60:lle opiskelijalle. Siten mekin pääsimme tänne töihin, mikä oli ihan mahtavaa!

Tämä on meidän molempien ensimmäinen kesätyöpaikka, emmekä olisi voineet toivoa parempaa. Jokainen DNA:lainen, jonka olemme tavanneet täällä on ottanut meidät vastaan avoimin mielin. Kaikki ovat olleet todella mukavia eikä meitä ole kohdeltu toisin kuin ketään muitakaan, vaikka olemmekin ala-ikäisiä. Myös ohjeistukset eri työtehtäviin ovat olleet hyvin selkeitä, ja jos apua on tarvinnut, sitä on saanut.

Olemme päässeet tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, aulapalveluista artikkelien ja haastattelujen kirjoittamiseen sekä neuvotteluhuoneiden järjestelemisestä videoiden kuvaamiseen ja editoimiseen. Meistä onkin ollut hienoa päästä näkemään ja tekemään erilaisia työtehtäviä, sillä sen myötä olemme saaneet paljon laajemman käsityksen työelämästä. Monipuolisten tehtävien ansiosta mielenkiintomme työtä kohtaan on myös koko ajan pysynyt korkealla ja olemme tulleet joka päivä töihin innoissamme odottaen uusia kokemuksia ja työtehtäviä.

Meille koko kesätyön kohokohta oli ehdottomasti some-videoiden kuvaaminen. Videoita oli kuvaamassa kaikkiaan seitsemän kesätyöharjoittelijaa ja kuvasimme niitä koko päivän. Meille annettiin vapaat kädet videoiden tekoon ja saimme päättää itse mistä kuvakulmista halusimme kuvata ja mitä halusimme videoilla näyttää. Saimme tuoda oman luovuutemme esiin ja videoissa näkyy selkeästi jokaisen mukana olleen oma kädenjälki. Hienoa oli myös se kuinka pääsimme itse vaikuttamaan editointiprosessiin ja saimme tehdä videoista juuri sellaisia kuin itse halusimme. Pysy kuulolla, koska some-videoita ilmestyy kesän aikana DNA:n sosiaalisen median kanaviin

Avainsanat:

työilmapiiri työpaikat nuoret Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut