Keikkoja ja kesän taikaa - haastattelussa Younghearted

Younghearted on kolmen suomalaisen nuoren bändi. Reeta Huotarinen on laulaja, Atte Ranta soittaa kitaraa sekä laulaa ja Emil Korkiakoski on kitaristi. Kolmikko kertoi DNA:lle, millainen heidän oma kesänsä on.

Tämä kesä on yhtyeen ensimmäinen keikkakesä. Bändi onkin tyytyväinen jokaisesta saamastaan keikasta ja väsäilee innoissaan uutta musiikkia. Musahommien ohella jokainen tekee muitakin töitä, mutta ehtii silti myös nauttia kesästä. Ja kesästä jokainen heistä tykkää. “Kaikki parhaat muistot ovat aina kesältä”, sanoo Emil.

Hetkessä elämisen tärkeys

Luonto on kolmikolle tärkeä. Bändi kuvasi viime vuonna Hetkeksi-musiikkivideonsa Emilin mökillä, ja sinne porukan on päästävä taas tänä kesänä. Sadepäivätkään eivät nuorten kesää haittaa. Niissä on tiettyä nostalgiaa, jota on kiva fiilistellä vaikkapa kahvilassa tai peiton alle käpertyneenä. “Sadepäivät ovat kaikista luovimpia päiviä”, toteaa Atte.

He jättävät mielellään puhelimet välillä sivuun, ja keskittävät energiansa muuhun. Sosiaalisen median selailu tuntuu välillä hukkaan heitetyltä ajalta, ja selailusta ja tykkäyksien kyttäämisestä tulee joskus jopa huono fiilis. Atte luonnehtii omaa lempipuhelintaan kapulapuhelimeksi, johon ei paljoa muuta saa kuin WhatsApin. Tosin nyt kapula on vaihtunut toiseen, sillä bändihommissa tuntuu tärkeältä olla aktiivinen sosiaalisesssa mediassa. Pian ensimmäistä kertaa omaan asuntoon muuttava Reeta sanoo käyttävänsä puhelinta paljon varsinkin silloin, kun on yksin. “Toisaalta ei yksinäisyyskään ole aina huono asia. Ehkä osaa arvostaa enemmän hetkiä toisten kanssa, kun on ollut hetken oikeasti yksin”, Atte miettii.

Musiikin ja kesän fiilistely 

Musiikin tekemisen lisäksi myös sen kuuntelu on bändille tärkeää. Esimerkiksi Deezeriä tulee kuunneltua niin kotona kuin liikkeessä. Yhtyeellä on myös tapana hakeutua keikkafiilikseen kuuntelemalla musiikkia yhdessä. Juuri ylioppilaaksi valmistunut Reeta sai valmistujaislahjaksi kaiuttimet, jotka bändi aikoo ottaa kovaan käyttöön tulevilla keikoilla.

Bändin mukaan kesässä parasta on kesäfiilis. “Rakastan valoa. Se kun on vielä yölläkin valoisaa, on ihanaa”, sanoo Reeta. Valon myötä ihmiset kaivautuvat ulos kuoresta talven jäljiltä ja ovat iloisempia. “Kesässä on jotain taikaa.. Pystyy elämään hetkessä, eikä vaivu samalla tavalla stressiin kuin talvella”, Atte toteaa. Spontaanius ja se, että kesällä voi tehdä mitä vaan, ovat osa bändin hehkuttamaa kesäfiilistä. Atte innostuu kesäseikkailuista: “Voi ottaa skeban selkään, eväät ja vesipullon mukaan ja mennä minne haluaa.”

Kuuntele Youngheartedin kesäsoittolista: 


Tutustu Deezeriin

Hanki kesäksi langaton kaiutin

Avainsanat:

viihde musiikki

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!