Blogit

Huippuvarma 5G-nettiyhteys tuo nopean netin myös pientaloalueille

Oman kodin liittäminen huippunopeaan ja viiveettömään 5G-verkkoon on tullut mahdolliseksi monilla alueilla, joilla on aiemmin kärsitty riittämättömistä nettiyhteyksistä. DNA Koti 5G:n asiantuntijat ovat jalkautuivat helmikuussa kentälle Tampereen seudulla, ja yksi heistä oli Ylöjärven pientaloalueen aluevastaava Klaus Verlin, 25.

-Asiakkaan avattua oven ja kuultuaan asiani on useammankin kerran käynyt niin, että hän on todennut ”vihdoinkin, kyllä tätä on jo odotettu”. Onhan sellainen vastaanotto aina meille mukavaa ja hyvä alku, Verlin kertoo.

Verlinistä ei pitänyt oikeastaan tulla kiinteän 5G:n asiantuntija, vaan judoka. Sittemmin hän on huomannut, että on saanut judosalin tatamilta muutakin kuin teräskunnon ja judokan taidot.

-Taisin olla kaksivuotias, kun minut vietiin judosalille. Leikimme muksujudossa aluksi kavereiden kanssa, ja sitten vähitellen aloimme oppia lajin periaatteita. Olin vilkas lapsi ja opin tarpeellisia käytöstapoja lajista aivan pienestä lähtien.

Urheilijataustastaan Klaus kertoo pohtiessaan kysymystä siitä, miten tärkeä harrastus on vaikuttanut ylipäätään elämään ja samalla asenteeseen työssä.

-Judosta olen saanut malttia ja kurinalaisuutta myös asiantuntijatyöhön. Kun tekee työnsä hyvin, voi myös vapaa-ajalla olla levollisin mielin. Olen vähän tämmöinen vekkuli kaveri: avoin, sosiaalinen ja rempseäkin. Urheilusta ominainen kurinalaisuus tulee töissä esiin, kun käyn asiat aina perusteellisesti ja rauhallisesti läpi asiakkaan kanssa, hän luonnehtii.

Helsingistä kotoisin oleva Klaus Verlin sanoo lähteneensä nimenomaan urheilun perässä aluksi Lahteen ja sieltä myöhemmin Tampereelle.

-Tuotetta ei aina edes tarvitse niinkään myydä, vaan jo tarjoamalla tietoa ja kertomalla asiakkaalle, mistä on kyse, kiinteä 5G alkaa kiinnostaa. Hyvillä tuotteilla ja koko kodin ratkaisulla meikäläisen työ on tehty todella helpoksi, Klaus kiittelee.

-Asiakkaille lähtee myös kirjeitä, joissa on meidän aluevastaavien yhteystiedot, ja meihin voi aina ottaa yhteyttä ja kysyä kiinteästä 5G:stä. Järjestämme aiheesta lisäksi infotilaisuuksia.

Näin 5G-verkko muuttaa arkeamme – lue lisää aiheesta täältä!

Palvelu, jota tarvitaan jo nyt

Vaikka kiinteä 5G onkin nettiyhteyksien tulevaisuuden ratkaisu, Klaus ei tarjoa asiakkailleen vain tulevaisuutta, vaan palveluita, joita tarvitaan jo nyt.

-Olen työssäni huomannut, että pientaloalueilla on ongelmia nykyisten nettiyhteyksien kanssa. Ne voidaan helposti korjata juuri toimintavarmalla kiinteällä 5G-yhteydellä.

Kysymykseen siitä, mikä saa esimerkiksi ylöjärveläiset lämpenemään aluevastaavan edustamalle asialle, Klaus ei yksiselitteistä vastausta pysty antamaan.

-Samat asiat ole kaikille samalla tavalla tärkeitä. Jollekin on olennaista, ettei pihaa tarvitse repiä auki valokuidun tieltä. Joku taas arvostaa toimintavarmaa nettiyhteyttä. Osa puolestaan antaa arvoa sille, että asian voi tehdä heille helpoksi tarjoamalla ratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Mikäpä sen helpompaa, kun asiakkaan pitää vain kerran vastata puhelimeen ja kerran avata asentajalle ovi!

Kuka sitten perheessä tavallisesti päättää kiinteän 5G:n hankinnasta?

-Se vaihtelee perheittäin, mutta miehet päättävät ehkä hieman useammin kuin naiset. Perheissä varmasti keskustellaan, ja lapsilla on oma näkökulmansa. He ainakin ilmoittavat heti, mikäli netti ei toimi, Klaus Verlin naurahtaa.

Pienkotialueelle saapuneen DNA Koti 5G -asiantuntijan tunnistaa myös värikkäästä autosta.

Parempi netti – toimivampi televisio

Vaikka kaikki jo ymmärtävät nopeiden ja varmojen nettiyhteyksien merkityksen, moni ei Klausin mukaan välttämättä tiedosta sitä, että myös televisio on siirtynyt nettiin.

-Suoratoistopalvelut ovat nykypäivää jo vanhemmillekin ihmisille. Hyvänä esimerkkinä ovat urheilulähetykset, jotka saattavat siirtyä lähetyksen kuluessa televisionkanavalta nettipalveluun.

Hän painottaa lisäksi sitä, että vaikka oma television käyttö ei vielä olisi muuttunut, myynnissä olevat 4K-televisiot edellyttävät jo nopeaa ja toimintavarmaa nettiyhteyttä, jonka kiinteä 5G-yhteys takaa.

Parannuksia on tarjolla myös television niin sanottuihin peruskanaviin, joita on perinteisesti otettu vastaan antennilla.

-Esimerkiksi meiltä saatava DNA TV Hubi yhdistää tutun television, vuokraamon ja sovellukset yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Se on vaivaton tapa katsoa juuri sitä, mitä milloinkin haluat, Verlin selittää.

Kiinnostuitko kiinteästä 5G:stä kotisi nettiratkaisuksi? Lue lisää täältä.

Koko perhe hyötyy

DNA Koti 5G on nimenomaan koko kodin ratkaisu, jossa puhelimien, tablettien, tietokoneiden ja älytelevisioiden lisäksi muita laitteita voidaan liittää nettiin. Usein ne liittyvät kodin turvallisuutta lisääviin tekijöihin, kuten palohälyttimiin ja lukkoihin.

-Toimiva netti luokin turvallisuutta, koska älykodin ovien lukot, turvalaitteet ja valvontakamerat voidaan yhdistää netin palveluihin, Verlin tietää.

Tavallinen tarve kiinteälle 5G:lle on yksinkertaisesti saada toimiva nettiyhteys koko perheen käyttöön. Netin palveluiden tarve taas vaihtelee, ja siksi paketit räätälöidään asiakkaiden mukaan.

-Ratkaisuun vaikuttavat muun muassa asunto sekä laitteiden ja käyttäjien määrä. Kaikilla ei vielä ole lainkaan nettiä käytössään tai talossa on vain pelkkä puhelinliittymä, joten lähtökohtia on monenlaisia.

Vaikka kiinteä 5G-ratkaisu hankitaan kotiin henkilökohtaisten mobiililaitteiden rinnalle, Klaus muistuttaa, että puhelimetkin kannattaa kotona yhdistää varmatoimiseen kodin nettiin.

-DNA Koti 5G -ratkaisussa on varattu kotiisi oma kaista 5G-verkosta, jolla ei ole ruuhkaa, kun toiset käyttäjät, eli kodit, eivät kuormita sinun yhteyttäsi.

Kun Klaus vielä kiteyttää kiinteän 5G:n kolmeen sanaan, ne ovat luotettava, toimintavarma ja pitkäaikainen.

-Onpa tuote sitten mikä tahansa, vaikkapa auto, itsekin laitan rahani mielelläni juuri sellaiseen, joka on varma toiminnaltaan ja pitkäaikainen käytöltään.

 

DNA Koti 5G on saatavilla DNA:n 5G-verkon alueella. Lue lisää 5G-verkosta täältä.

Uusien laitteiden ja muuttuneiden tarpeiden myötä moni koti kärsii riittämättömistä nettiyhteyksistä. Kiinteä 5G-yhteys tuo tilanteeseen toimintavarman ratkaisun.

Avainsanat:

nopea verkko teknologia Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut