Huippuvarma 5G-nettiyhteys tuo nopean netin myös pientaloalueille

Oman kodin liittäminen huippunopeaan ja viiveettömään 5G-verkkoon on tullut mahdolliseksi monilla alueilla, joilla on aiemmin kärsitty riittämättömistä nettiyhteyksistä. DNA Koti 5G:n asiantuntijat ovat jalkautuivat helmikuussa kentälle Tampereen seudulla, ja yksi heistä oli Ylöjärven pientaloalueen aluevastaava Klaus Verlin, 25.

-Asiakkaan avattua oven ja kuultuaan asiani on useammankin kerran käynyt niin, että hän on todennut ”vihdoinkin, kyllä tätä on jo odotettu”. Onhan sellainen vastaanotto aina meille mukavaa ja hyvä alku, Verlin kertoo.

Verlinistä ei pitänyt oikeastaan tulla kiinteän 5G:n asiantuntija, vaan judoka. Sittemmin hän on huomannut, että on saanut judosalin tatamilta muutakin kuin teräskunnon ja judokan taidot.

-Taisin olla kaksivuotias, kun minut vietiin judosalille. Leikimme muksujudossa aluksi kavereiden kanssa, ja sitten vähitellen aloimme oppia lajin periaatteita. Olin vilkas lapsi ja opin tarpeellisia käytöstapoja lajista aivan pienestä lähtien.

Urheilijataustastaan Klaus kertoo pohtiessaan kysymystä siitä, miten tärkeä harrastus on vaikuttanut ylipäätään elämään ja samalla asenteeseen työssä.

-Judosta olen saanut malttia ja kurinalaisuutta myös asiantuntijatyöhön. Kun tekee työnsä hyvin, voi myös vapaa-ajalla olla levollisin mielin. Olen vähän tämmöinen vekkuli kaveri: avoin, sosiaalinen ja rempseäkin. Urheilusta ominainen kurinalaisuus tulee töissä esiin, kun käyn asiat aina perusteellisesti ja rauhallisesti läpi asiakkaan kanssa, hän luonnehtii.

Helsingistä kotoisin oleva Klaus Verlin sanoo lähteneensä nimenomaan urheilun perässä aluksi Lahteen ja sieltä myöhemmin Tampereelle.

-Tuotetta ei aina edes tarvitse niinkään myydä, vaan jo tarjoamalla tietoa ja kertomalla asiakkaalle, mistä on kyse, kiinteä 5G alkaa kiinnostaa. Hyvillä tuotteilla ja koko kodin ratkaisulla meikäläisen työ on tehty todella helpoksi, Klaus kiittelee.

-Asiakkaille lähtee myös kirjeitä, joissa on meidän aluevastaavien yhteystiedot, ja meihin voi aina ottaa yhteyttä ja kysyä kiinteästä 5G:stä. Järjestämme aiheesta lisäksi infotilaisuuksia.

Näin 5G-verkko muuttaa arkeamme – lue lisää aiheesta täältä!

Palvelu, jota tarvitaan jo nyt

Vaikka kiinteä 5G onkin nettiyhteyksien tulevaisuuden ratkaisu, Klaus ei tarjoa asiakkailleen vain tulevaisuutta, vaan palveluita, joita tarvitaan jo nyt.

-Olen työssäni huomannut, että pientaloalueilla on ongelmia nykyisten nettiyhteyksien kanssa. Ne voidaan helposti korjata juuri toimintavarmalla kiinteällä 5G-yhteydellä.

Kysymykseen siitä, mikä saa esimerkiksi ylöjärveläiset lämpenemään aluevastaavan edustamalle asialle, Klaus ei yksiselitteistä vastausta pysty antamaan.

-Samat asiat ole kaikille samalla tavalla tärkeitä. Jollekin on olennaista, ettei pihaa tarvitse repiä auki valokuidun tieltä. Joku taas arvostaa toimintavarmaa nettiyhteyttä. Osa puolestaan antaa arvoa sille, että asian voi tehdä heille helpoksi tarjoamalla ratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Mikäpä sen helpompaa, kun asiakkaan pitää vain kerran vastata puhelimeen ja kerran avata asentajalle ovi!

Kuka sitten perheessä tavallisesti päättää kiinteän 5G:n hankinnasta?

-Se vaihtelee perheittäin, mutta miehet päättävät ehkä hieman useammin kuin naiset. Perheissä varmasti keskustellaan, ja lapsilla on oma näkökulmansa. He ainakin ilmoittavat heti, mikäli netti ei toimi, Klaus Verlin naurahtaa.

Pienkotialueelle saapuneen DNA Koti 5G -asiantuntijan tunnistaa myös värikkäästä autosta.

Parempi netti – toimivampi televisio

Vaikka kaikki jo ymmärtävät nopeiden ja varmojen nettiyhteyksien merkityksen, moni ei Klausin mukaan välttämättä tiedosta sitä, että myös televisio on siirtynyt nettiin.

-Suoratoistopalvelut ovat nykypäivää jo vanhemmillekin ihmisille. Hyvänä esimerkkinä ovat urheilulähetykset, jotka saattavat siirtyä lähetyksen kuluessa televisionkanavalta nettipalveluun.

Hän painottaa lisäksi sitä, että vaikka oma television käyttö ei vielä olisi muuttunut, myynnissä olevat 4K-televisiot edellyttävät jo nopeaa ja toimintavarmaa nettiyhteyttä, jonka kiinteä 5G-yhteys takaa.

Parannuksia on tarjolla myös television niin sanottuihin peruskanaviin, joita on perinteisesti otettu vastaan antennilla.

-Esimerkiksi meiltä saatava DNA TV Hubi yhdistää tutun television, vuokraamon ja sovellukset yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Se on vaivaton tapa katsoa juuri sitä, mitä milloinkin haluat, Verlin selittää.

Kiinnostuitko kiinteästä 5G:stä kotisi nettiratkaisuksi? Lue lisää täältä.

Koko perhe hyötyy

DNA Koti 5G on nimenomaan koko kodin ratkaisu, jossa puhelimien, tablettien, tietokoneiden ja älytelevisioiden lisäksi muita laitteita voidaan liittää nettiin. Usein ne liittyvät kodin turvallisuutta lisääviin tekijöihin, kuten palohälyttimiin ja lukkoihin.

-Toimiva netti luokin turvallisuutta, koska älykodin ovien lukot, turvalaitteet ja valvontakamerat voidaan yhdistää netin palveluihin, Verlin tietää.

Tavallinen tarve kiinteälle 5G:lle on yksinkertaisesti saada toimiva nettiyhteys koko perheen käyttöön. Netin palveluiden tarve taas vaihtelee, ja siksi paketit räätälöidään asiakkaiden mukaan.

-Ratkaisuun vaikuttavat muun muassa asunto sekä laitteiden ja käyttäjien määrä. Kaikilla ei vielä ole lainkaan nettiä käytössään tai talossa on vain pelkkä puhelinliittymä, joten lähtökohtia on monenlaisia.

Vaikka kiinteä 5G-ratkaisu hankitaan kotiin henkilökohtaisten mobiililaitteiden rinnalle, Klaus muistuttaa, että puhelimetkin kannattaa kotona yhdistää varmatoimiseen kodin nettiin.

-DNA Koti 5G -ratkaisussa on varattu kotiisi oma kaista 5G-verkosta, jolla ei ole ruuhkaa, kun toiset käyttäjät, eli kodit, eivät kuormita sinun yhteyttäsi.

Kun Klaus vielä kiteyttää kiinteän 5G:n kolmeen sanaan, ne ovat luotettava, toimintavarma ja pitkäaikainen.

-Onpa tuote sitten mikä tahansa, vaikkapa auto, itsekin laitan rahani mielelläni juuri sellaiseen, joka on varma toiminnaltaan ja pitkäaikainen käytöltään.

 

DNA Koti 5G on saatavilla DNA:n 5G-verkon alueella. Lue lisää 5G-verkosta täältä.

Uusien laitteiden ja muuttuneiden tarpeiden myötä moni koti kärsii riittämättömistä nettiyhteyksistä. Kiinteä 5G-yhteys tuo tilanteeseen toimintavarman ratkaisun.

Avainsanat:

nopea verkko teknologia Teknologiaa ja tekoälyä

Kommentit (3)

Katja
15.05.2020 00:47
En ikinä ottaisi kotiini 5g:tä ja altistaisi itseäni ja perhettäni tuolle. Säteilyn haitoista on tuhansia tutkimuksia tehty. WHO on luokitellut sen mahdollisesti karsino...
En ikinä ottaisi kotiini 5g:tä ja altistaisi itseäni ja perhettäni tuolle. Säteilyn haitoista on tuhansia tutkimuksia tehty. WHO on luokitellut sen mahdollisesti karsinogeeniseksi ja tutkijat ympäri maailmaa ovat vakuuttuneet siitä että sen pitäisi luokitella syöpää aiheuttavaksi eli samaan kategoriaan asbestin ja tupakan kanssa. Tutkikaa ihmiset asiaa ja älkää nielkö kaikkea mitä teille syötetään. Katsokaa esimerkiksi nämä: https://www.youtube.com/watch?v=T3v13VsfwPE&feature=share https://static1.squarespace.com/static/5b8dbc1b7c9327d89d9428a4/t/5dbf73726164d93f9b72c87f/1572828021668/Kansainvälinen_vetoomus_pysäyttäkää_5G_niin_maassa_kuin_avaruudessakin.pdf

Näytä kokonaan

Tuokki
03.07.2020 13:45
Tuo juttu 5G:n "vaarallisuudesta" on Fake News. 5G:n lähetystehot ovat ...
Tuo juttu 5G:n "vaarallisuudesta" on Fake News. 5G:n lähetystehot ovat saman suuruiset ja jopa usein pienemmät kuin 3 ja 4G:ssä. Kannattaa myös lukea vähän fysiikkaa ja radiotekniikkaa. Näihin tutustumalla voidaan todeta, että 5G:n materiaalien "läpäisy" korkeamman taajuuden takia on piemempi kuin 2,3 ja 4G:ssä. Aurinko on mm. monisatakertaisesti vahingollisempaa kuin joku 2,3,4 tai 5G radiotekniikka. Esimerkiksi TV ja Radio- lähetysten tehot ovat jopa 50-60 Kw tehoilla, kun yksittäinen 3,4 tai 5G tukiaeman teho on vain 500 mikrowattia. Siis TV ja Radio- lähetykset ovat jopa 60 miljardia kertaa tehokkaampia kun 5G (eikä kukaan ole ollut vaatimassa niiden kieltoa).

Näytä kokonaan

christer
05.08.2020 18:32
Kysymyksessä ei ole pelkästään lähetystehoista vaan myös eri taajuuksien vaikutuksista ihmiskehoon ja luontoon laajemmin. Terveysvaikutuksien tutkimukset ei tunnu kiinno...
Kysymyksessä ei ole pelkästään lähetystehoista vaan myös eri taajuuksien vaikutuksista ihmiskehoon ja luontoon laajemmin. Terveysvaikutuksien tutkimukset ei tunnu kiinnostavan, koska kysymyksessä on niin valtava business.

Näytä kokonaan

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

11/2021 Artikkelien toimitus

Paraneeko yhteys, jos avaa ikkunan? DNA:n asiantuntija arvioi 10 yleistä nettimyyttiä

DNA:n asiantuntija arvioi 10 yleistä nettimyyttiä ja kertoo, ovatko ne totta vai tarua.
11/2021 Artikkelien toimitus

Mikä muuttuu, kun 4G vaihtuu 5G:ksi? Opas liittymän päivittäjälle 

Miksi 5G-liittymä kannattaa hankkia ja mitä 4G:stä 5G:hen siirtyminen käytännössä tarkoittaa?
11/2021 Ville Halonen

4G-verkkoa ei ole unohdettu, se paranee jatkuvasti – 5G on kuin moottoritie, joka nopeuttaa kaikkia

5G-rakentaminen on mobiiliverkon kokonaisvaltaista päivittämistä.
11/2021 Samu Malmelin

DNA:n lokakuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot

5G-puhelimet kasvattavat jatkuvasti kysyntäänsä.