Hashtagit haltuun!

Hashtagit, suomalaisittain tunnisteet, ovat sosiaalisessa mediassa käytettyjä risuaitamerkillä varustettuja avainsanoja, joilla twiitit tai kuvat saadaan osaksi suurempaa kokonaisuutta. Tunnisteilla voi etsiä sisältöä ja niitä käyttämällä on mahdollista kerätä itselleen lisää seuraajia.

Hashtagit ponnistivat pinnalle miniblogipalvelu Twitteristä. Nopeasti niiden käyttö levisi myös Instagramiin ja nykyisin hashtageja voi käyttää Facebookissakin. Eri sosiaalisissa medioissa käytetään eri tunnisteita riippuen siitä, julkaistaanko tekstiä vai kuvia.

Niille, jotka vähemmän käyttävät Twitteriä, voi joidenkin hashtagien merkitys jäädä epäselväksi. Esimerkiksi #takki on käytössä lyhentynyt versio hashtagista #haentakkini. Tunnistetta käytetään, kun on kertonut niin huonon vitsin, että voisi melkein hakea takin ja poistua.

Useimmilla tapahtumilla, tv-ohjelmilla sekä kuumimmilla puheenaiheilla on omat hashtaginsa. Esimerkiksi The Voice of Finlandin suosikeista keskustellaan hashtagilla #TVOF. Urheilun seuraajille Twitter toimii ajantasaisena keskustelualustana. Oli sitten kyse #Liigasta, #Susijengistä tai #Valioliigasta omat tunnisteet löytyvät niin lajeille, sarjoille kuin joukkueillekin.

Maanantai herättää tunteita ja sosiaaliset mediat ovat usein aktiivisimmillaan viikonlopun jälkeen - #maanantai kruunaa kertomukset maanantaikommelluksista. Kun paljastaa itsestään jotain, mitä muut eivät ennen tienneet, lisätään twiittiin #tunnustus. Niin ja #muuten, jos vielä lisätään jotain, merkitään sekin hashtagilla.


Lataa Twitter: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Avainsanat:

vinkit some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!