Englanti on tärkeä työkieli myös DNA:lla, ja henkilöstön kieliopintoja tuetaan – “DNA makes me feel comfortable using English”

Globalisaatio on johtanut tilanteeseen, jossa maailman ihmiset ovat yhden klikkauksen päässä toisistaan, minkä myötä myös englannin kielen osaaminen korostuu työelämässä. Tämä artikkeli avaa, kuinka DNA on pyrkinyt palvelemaan paremmin englanninkielisiä työntekijöitään, tukemaan heitä suomen kielen opintojen kanssa ja toisaalta myös suomea puhuvien englannin kielen taitoja. 

Monimuotoisessa työporukassa piilee rikkaus, kun organisaatio pystyy ymmärtämään paremmin myös erilaisia asiakkaitaan. Myös DNA tarjoaa palveluitaan yhä enemmissä määrin monikansallisille henkilöille ja yrityksille, minkä vuoksi myös englanninkielisten työntekijöiden ja -hakijoiden parempi palveleminen on jatkuvasti korostunut.

”Haluamme DNA:na olla mahdollisimman houkutteleva työnantaja myös vieraskielisten työntekijöiden silmissä, jonka vuoksi englannin opiskelulle ja talon sisäiselle englanniksi kommunikoimiselle on annettu myös uusia tavoitteita. Olemme lisäksi huomanneet, että toimialallamme on paljon sellaisia osaamisalueita, joihin Suomesta ei välttämättä löydy osaajia” kertoo DNA:n henkilöstöhallinnon osaamisen kehittämisen vetäjä Ann-Mari Mikander

Mikander kertoo myös, että asiaan on kiinnitetty paljon huomiota myös esimerkiksi rekrytoinnissa. Vaikka talon sisällä onkin paljon suomen kieltä vaativia tehtäviä, on jokaisen haetun työtehtävän kohdalla tarkasteltu kriittisesti sitä, vaatiiko tehtävä välttämättä suomen kielen taitoa. 

DNA:lla on jo tällä hetkellä englanniksi työskenteleviä työntekijöitä.

DNA:lla on tällä hetkellä jo jonkin verran vieraskielisiä työntekijöitä, joiden työkieli on englanti. Heistä suurin osa työskentelee IT-puolen tehtävissä, jossa myös suurin osa käsitteistä, materiaaleista ja sanastosta on englanniksi. DNA:n dataratkaisut ja IoT -osaston päällikkö Dominique Akl kertoo DNA:lla työskentelyn sujuneen mukavasti.

”DNA and its employees make me feel comfortable using English. Funny thing is that many of my colleagues are often even excited when they get to practice their English skills with me in a safe environment. Since the merger with Telenor, English has become even more trending in DNA, and people want to feel comfortable using it. Hence especially today, you feel at home in English in DNA”, Dominique toteaa.

Englannin kielen osaaminen tulee mahdollistaa myös suomenkielisille työntekijöille

Kielitaito voi olla monelle usein henkilökohtainen ja arka asia. Vieraan kielen käyttämiseen liittyvä epävarmuus saattaa johtaa jopa siihen, että käyttötilanteet koetaan usein painostavaksi ja noloksi. Kielitaidon opiskelu on siis usein arempi asia kuin vaikkapa uusien sovellusten käytön opetteleminen. Maailma oli kovin erilainen 20 vuotta sitten, jolloin englannin käyttö työelämässä ei ollut suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää. 

”Haluamme mahdollistaa työntekijöillemme mahdollisimman hyvät uramahdollisuudet, jonka vuoksi tarjoamme englannin kielen opiskelua kaikille DNA:laisille. Kielikurssien mahdollistaminen on tärkeää myös vieraskielisille työntekijöillemme, jotta yhteenkuuluvuudentunnetta voidaan mahdollistaa puolin ja toisin”, Mikander toteaa.
 

 

Tämä blogi on osa DNA ♥ Perhe -sarjaa, jossa käsittelemme DNA:n käytäntöjä ja näkemyksiä työtekijöiden monimuotoisuuden, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden sekä erilaisten elämäntilanteiden tukemiseksi. Lue lisää osoitteesta www.dna.fi/perhe

Avainsanat:

Töitä ja oppimista Muita aiheita

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Tuuli Nummelin

Digimaailma ei kohtele meitä kaikkia reilusti – älä jää digikelkan kyydistä

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.