Englanti on tärkeä työkieli myös DNA:lla, ja henkilöstön kieliopintoja tuetaan – “DNA makes me feel comfortable using English”

Globalisaatio on johtanut tilanteeseen, jossa maailman ihmiset ovat yhden klikkauksen päässä toisistaan, minkä myötä myös englannin kielen osaaminen korostuu työelämässä. Tämä artikkeli avaa, kuinka DNA on pyrkinyt palvelemaan paremmin englanninkielisiä työntekijöitään, tukemaan heitä suomen kielen opintojen kanssa ja toisaalta myös suomea puhuvien englannin kielen taitoja. 

Monimuotoisessa työporukassa piilee rikkaus, kun organisaatio pystyy ymmärtämään paremmin myös erilaisia asiakkaitaan. Myös DNA tarjoaa palveluitaan yhä enemmissä määrin monikansallisille henkilöille ja yrityksille, minkä vuoksi myös englanninkielisten työntekijöiden ja -hakijoiden parempi palveleminen on jatkuvasti korostunut.

”Haluamme DNA:na olla mahdollisimman houkutteleva työnantaja myös vieraskielisten työntekijöiden silmissä, jonka vuoksi englannin opiskelulle ja talon sisäiselle englanniksi kommunikoimiselle on annettu myös uusia tavoitteita. Olemme lisäksi huomanneet, että toimialallamme on paljon sellaisia osaamisalueita, joihin Suomesta ei välttämättä löydy osaajia” kertoo DNA:n henkilöstöhallinnon osaamisen kehittämisen vetäjä Ann-Mari Mikander

Mikander kertoo myös, että asiaan on kiinnitetty paljon huomiota myös esimerkiksi rekrytoinnissa. Vaikka talon sisällä onkin paljon suomen kieltä vaativia tehtäviä, on jokaisen haetun työtehtävän kohdalla tarkasteltu kriittisesti sitä, vaatiiko tehtävä välttämättä suomen kielen taitoa. 

DNA:lla on jo tällä hetkellä englanniksi työskenteleviä työntekijöitä.

DNA:lla on tällä hetkellä jo jonkin verran vieraskielisiä työntekijöitä, joiden työkieli on englanti. Heistä suurin osa työskentelee IT-puolen tehtävissä, jossa myös suurin osa käsitteistä, materiaaleista ja sanastosta on englanniksi. DNA:n dataratkaisut ja IoT -osaston päällikkö Dominique Akl kertoo DNA:lla työskentelyn sujuneen mukavasti.

”DNA and its employees make me feel comfortable using English. Funny thing is that many of my colleagues are often even excited when they get to practice their English skills with me in a safe environment. Since the merger with Telenor, English has become even more trending in DNA, and people want to feel comfortable using it. Hence especially today, you feel at home in English in DNA”, Dominique toteaa.

Englannin kielen osaaminen tulee mahdollistaa myös suomenkielisille työntekijöille

Kielitaito voi olla monelle usein henkilökohtainen ja arka asia. Vieraan kielen käyttämiseen liittyvä epävarmuus saattaa johtaa jopa siihen, että käyttötilanteet koetaan usein painostavaksi ja noloksi. Kielitaidon opiskelu on siis usein arempi asia kuin vaikkapa uusien sovellusten käytön opetteleminen. Maailma oli kovin erilainen 20 vuotta sitten, jolloin englannin käyttö työelämässä ei ollut suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää. 

”Haluamme mahdollistaa työntekijöillemme mahdollisimman hyvät uramahdollisuudet, jonka vuoksi tarjoamme englannin kielen opiskelua kaikille DNA:laisille. Kielikurssien mahdollistaminen on tärkeää myös vieraskielisille työntekijöillemme, jotta yhteenkuuluvuudentunnetta voidaan mahdollistaa puolin ja toisin”, Mikander toteaa.
 

 

Tämä blogi on osa DNA ♥ Perhe -sarjaa, jossa käsittelemme DNA:n käytäntöjä ja näkemyksiä työtekijöiden monimuotoisuuden, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden sekä erilaisten elämäntilanteiden tukemiseksi. Lue lisää osoitteesta www.dna.fi/perhe

Avainsanat:

Töitä ja oppimista Muita aiheita

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2021 Samu Malmelin

Helpot niksit – näin teet kotinetistäsi tietoturvallisemman

9/2021 Samu Malmelin

Ekoteko, josta saa rahallista korvausta ­­­– tuo vaihtolaite DNA Kauppaan

Monen lipaston laatikosta saattaa löytyä ylimääräinen puhelin.
9/2021 Helena Vartiainen

Digivinkkejä aloittelijoille ja harrastuneille

Whatsappista tietosuojaan ja videopiknikeihin!
9/2021 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Taloyhtiölaajakaista on erikseen räätälöity ratkaisu, jossa jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman netin.