Blogit

Englanti on tärkeä työkieli myös DNA:lla, ja henkilöstön kieliopintoja tuetaan – “DNA makes me feel comfortable using English”

Globalisoituneessa maailmassa ihmiset ovat yhden klikkauksen päässä toisistaan, minkä myötä myös englannin kielen osaaminen korostuu työelämässä. 

Monimuotoisessa työporukassa piilee rikkaus, kun organisaatio pystyy ymmärtämään paremmin myös erilaisia asiakkaitaan. Myös DNA tarjoaa palveluitaan yhä enemmissä määrin monikansallisille henkilöille ja yrityksille, minkä vuoksi myös englanninkielisten työntekijöiden ja -hakijoiden parempi palveleminen on jatkuvasti korostunut.

”Haluamme DNA:na olla mahdollisimman houkutteleva työnantaja myös vieraskielisten työntekijöiden silmissä, jonka vuoksi englannin opiskelulle ja talon sisäiselle englanniksi kommunikoimiselle on annettu myös uusia tavoitteita. Olemme lisäksi huomanneet, että toimialallamme on paljon sellaisia osaamisalueita, joihin Suomesta ei välttämättä löydy osaajia” kertoo DNA:n henkilöstöhallinnon osaamisen kehittämisen vetäjä Ann-Mari Mikander

Mikander kertoo myös, että asiaan on kiinnitetty paljon huomiota myös esimerkiksi rekrytoinnissa. Vaikka talon sisällä onkin paljon suomen kieltä vaativia tehtäviä, on jokaisen haetun työtehtävän kohdalla tarkasteltu kriittisesti sitä, vaatiiko tehtävä välttämättä suomen kielen taitoa. 

DNA:lla on jo tällä hetkellä englanniksi työskenteleviä työntekijöitä.

DNA:lla on tällä hetkellä jo jonkin verran vieraskielisiä työntekijöitä, joiden työkieli on englanti. Heistä suurin osa työskentelee IT-puolen tehtävissä, jossa myös suurin osa käsitteistä, materiaaleista ja sanastosta on englanniksi. DNA:n dataratkaisut ja IoT -osaston päällikkö Dominique Akl kertoo DNA:lla työskentelyn sujuneen mukavasti.

”DNA and its employees make me feel comfortable using English. Funny thing is that many of my colleagues are often even excited when they get to practice their English skills with me in a safe environment. Since the merger with Telenor, English has become even more trending in DNA, and people want to feel comfortable using it. Hence especially today, you feel at home in English in DNA”, Dominique toteaa.

Englannin kielen osaaminen tulee mahdollistaa myös suomenkielisille työntekijöille

Kielitaito voi olla monelle usein henkilökohtainen ja arka asia. Vieraan kielen käyttämiseen liittyvä epävarmuus saattaa johtaa jopa siihen, että käyttötilanteet koetaan usein painostavaksi ja noloksi. Kielitaidon opiskelu on siis usein arempi asia kuin vaikkapa uusien sovellusten käytön opetteleminen. Maailma oli kovin erilainen 20 vuotta sitten, jolloin englannin käyttö työelämässä ei ollut suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää. 

”Haluamme mahdollistaa työntekijöillemme mahdollisimman hyvät uramahdollisuudet, jonka vuoksi tarjoamme englannin kielen opiskelua kaikille DNA:laisille. Kielikurssien mahdollistaminen on tärkeää myös vieraskielisille työntekijöillemme, jotta yhteenkuuluvuudentunnetta voidaan mahdollistaa puolin ja toisin”, Mikander toteaa.


Myös töissä on päivittäin erilaisia kohtaamisia. Meillä jokainen saa olla omanlaisensa esimerkiksi sukupuolesta, iästä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Meille omanlaisuus on lupaus vuoden jokaisena päivänä. Lue lisää DNA:n omanlaisuudesta täältä.

 

Tämä blogi on osa DNA ♥ Perhe -sarjaa, jossa käsittelemme DNA:n käytäntöjä ja näkemyksiä työtekijöiden monimuotoisuuden, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden sekä erilaisten elämäntilanteiden tukemiseksi. Lue lisää osoitteesta www.dna.fi/perhe

Avainsanat:

Töitä ja oppimista Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu  

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa