Blogit

Eikö naisia muka kiinnosta teknologia, kysyy Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä DNA:n vierasblogissa

”Teknologiaan ja koodaamiseen liittyy valtava määrä sukupuolistereotypioita sekä ennakkoluuloja. Miesvaltainen ala on monelle mystinen, täynnä pelkkiä matemaattisia neroja, yksin viihtyviä koodareita työllistävä toimiala, joka ei tarjoa kovinkaan kiinnostavia työtehtäviä. Vai kuinka?” pohtii Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi DNA:n vierasblogissa.

Me toki täällä kuplassamme tiedämme todellisen tilanteen, mutta silti toimialana kärsimme osaajapulasta. Mimmit koodaa -ohjelma on pian jo viisi vuotta purkanut näitä stereotypioita ja auttanut mm. alanvaihtajia näkemään mitä mahdollisuuksia ohjelmistokehitys tarjoaa ja millaista osaamista kaipaamme joukkoomme.

Mutta eihän naisia kiinnosta teknologia?

Tekniikan Akateemisten Susanna Bairoh on todennut, että "Kiinnostus ei kasva tyhjiössä." Siksipä yksistään ensimmäisen puolen vuoden aikana vuonna 2022 olemme voineet tarjota webinaareja, workshoppeja, sertifiointeja sekä vertaistukea ja esikuvia yli 4 000 kiinnostuneelle naisoletetulle. Uutiskirjeemme tilaa 10 000 toiminnastamme kiinnostunutta, joten voimme ainakin suoraan todeta valheeksi sen väitteen, ettei naisia muka teknologia kiinnostaisi!

Kaikki ohjelmamme tarjoamat sisällöt, uudet ideat urapoluille sekä esikuvat tulevat suoraan IT-yrityksiltä, sekä ohjelmistovetoisista yrityksistä. Välitämme ajantasaista tietoa ja oppia, autamme kiinnostuneita uuden urapolun ääreen.

Lähde mukaan syksyn Mimmit koodaa -tapahtumaan

Ilman DNA:n kaltaisia yrityksiä toimintamme ei olisi mahdollista. Monet tuntevat DNA:n ainoastaan liittymiä myyvänä teleoperaattorina, mutta todellisuudessa kyseessä IT-talo, jossa työtehtäviä on laidasta laitaan. DNA on mukana tukemassa ohjelmamme toimintaa ja haluaa murtaa ajatusta siitä, että teknologia ja IT olisivat jollain perustavanlaatuisella tavalla sukupuolittuneita toimialoja. Koodaamisesta kiinnostuneita on yhä enemmän, ja siksi kaipaammekin teiltä kaikilta lisää ideoita sisältöihin. Minkä teeman asiantuntija sinä olet, mikä teknologiassa sinua innostaa?

Tule jakamaan osaamistasi muille, purkamaan yhdessä ihmisten vahvuuksia kahlitsevia stereotypioita. Teknologia on jännittävää, kiinnostavaa ja maailman paras mahdollisuus toteuttaa juuri niin omia vahvuuksiaan! Ehkäpä pääset kasvattamaan junnuista sennuja ja tiimiisi uutta osaajaa. Monimuotoisten ja uusien osaajien avulla voimme synnyttää uusia innovaatioita, sekä tehdä olemassa olevista tuotteista ja palveluista entistä parempia. 

Kutsumme sinut osallistumaan syksyn suurimpaan tapahtumaan, tuhat henkeä yhteiseen päivään kokoavaan virtuaalitapahtumaan yhdessä DNA:n ja muiden IT-yritysten kanssa. Tapahtumapäivän puheenvuorot avaavat sinulle monipuolisesti teknologia-alan tarjoamia mahdollisuuksia. Löydät aivan varmasti uusia tapoja hyödyntää aiempaa työ- ja elämänkokemustasi modernilla toimialalla, joka toimii kaikkien muiden toimialojen moottorina.

Tule verkostoitumaan ja kannustamaan muita toimialalle! 

•    Lue lisää 11. marraskuuta järjestettävästä tapahtumastamme ja ilmoittaudu mukaan!
•    Mikä ihmeen Mimmit koodaa? Tutustu historiikkiin!

Avainsanat:

Vastuullisuutta ja huolenpitoa Töitä ja oppimista Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa

5/2024 Artikkelien toimitus

Sirkun vanhan mökin tilalle nousi kaunis kakkoskoti – yhden tärkeän ratkaisun ansiosta arki pyörii terassilta käsin

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella