Blogit

Edes yksi viikko täysin urputtamatta – pystytkö siihen?

Urpottoman viikon ideana on tuoda arkisiin hetkiin oivalluksia siitä, miten saamme omilla valinnoillamme elämästämme huomattavasti miellyttävämpää – myös töissä.

Yksi DNA:lainen erikoisuus on vuosittainen koko henkilöstön kesken pidettävä Urpoton viikko. "Kaikki sai alkunsa työhyvinvointiin kohdistuneen Paras duuni -hankkeemme kautta. Sen yhteydessä syntyi henkilöstömme palautteiden kautta ajatus Urpottomasta viikosta, jonka aikana ei valitettaisi mistään. Tarkoitus on herätellä työyhteisönäkemystä ja positiivista ajattelua", kertoo henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Jokaisella iso merkitys – ”joku muu” sai jättää hyvästit

Ensimmäisenä kahtena vuonna tavoitteena oli saada urputtamattomuudesta pysyvä tila organisaatiossa ja tempauksella pyrittiin karsimaan pois turha marina ja valitus. Urputtamatta elämä tuntuu huomattavasti valoisammalta ja työympäristö viihtyisämmältä. Pystymme jokainen helposti parantamaan tiimihenkeä yksinkertaisesti kohtelemalla työtovereitamme, kuten he toivoisivat heitä kohdeltavan. Joten yksi Urpottoman viikon teema olikin "Moi, mitä sinulle kuuluu?". Teeman mukaisesti viikon aikana todelliset tiimipelaajat antoivat tunnustuksia toisilleen ja pelasivat hymyhippaa.

Urpoton viikko ei siis suinkaan ole vakava viikko, vaan sen henki on iloinen. Siihen pystyy sitoutumaan helposti, pilke silmäkulmassa. DNA:lla on esimerkiksi jätetty jäähyväiset henkilölle "joku muu" ja otettu näin lisää vastuuta oman roolin merkityksestä työyhteisön hyvinvoinnissa.

Meillä jokaisella on ratkaiseva merkitys työilmapiirin rakentamisessa, joten viime vuoden Urpottoman viikon aiheena oli kuuntelu ja toisten huomioiminen. DNA:laiset testasivat itsensä leikkimielisellä Urpometerillä, joka kertoi, millainen työkaveri kukin itse on. Tämän lisäsi ilmiannettiin yli 600 hyvää tyyppiä ja lähetettiin satoja Urpoperhe-postikortteja läheisille. Viikon alussa laitettiin liikkeelle rikkinäinen puhelin, eli viestiketju, jossa kukin puhelun saanut jatkoi ketjua soittamalla viestin eteenpäin sovitulle henkilölle. Tähän osallistui 300 henkilöä ja tarinasta muotoutui täysin omanlaisensa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Viikon tavoitteet työhyvinvoinnissa

Urpottomalla viikolle asetetaan aina tavoitteet ja ne lähtevät työhyvinvoinnin kehittämisestä. Tänä vuonna tavoitteena on parantaa sisäistä viestintää tuoden esiin jokaisen vastuu siinä. Työskentely vaatii tiimityötä, eikä se ole mahdollista ilman keskinäistä hyvää tiedonkulkua ja muiden erilaisuuden huomiointia ja kunnioittamista. Tulevan viikon aikana DNA:laiset haastetaan kertomaan omat hölmöt mokansa, parhaat vitsinsä, ilmiantamaan pahimman jargon-sanan ja tärkeän työkaverin sekä tutustumaan DNA:laisen viestintäoppaaseen.

Jokainen työntekijä on viestijä ja viestinnällä on monia ilmenemismuotoja, sanojen ja tekojen lisäksi on väliä sillä, mitä jättää sanomatta tai tekemättä. Useimmiten huono viestintä työpaikalla ei johdu järjestä tai halusta viestiä huonosti, vaan se on tunteen syy ja harvoin tahallista. On kiirettä, stressiä ja huonoa tuulta – ei kukaan ole tahallaan urpo.

Urpottoman viikon aikana on syntynyt DNA:laisen määritelmä: valovoimainen tiimipelaaja, joka kestää haastaviakin olosuhteita - urputtamatta.

Avainsanat:

työilmapiiri DNAlaiset uusi työ työpaikat Töitä ja oppimista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

7/2024 Artikkelien toimitus

Mihin kahden gigan kaapelikaistaa tarvitaan? Yli 100 000 kotitaloutta voi jo nauttia DNA:n huippunopeasta netistä

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut