DNA on tutkitusti Suomen paras työpaikka – näin se tehtiin

Olen ylpeä siitä tahtotilasta ja aktivisuudesta, jolla henkilökuntamme on ollut mukana kehittämässä työkulttuuriamme. Palkkiona tästä yhteisestä työstä vastaanotimme eilen Great Place To Work -instituutin Suomen paras työpaikka -tunnustuksen suurten yritysten sarjassa.

Tunnustus pohjautuu meidän kulttuuriimme, jossa annamme henkilökunnallemme paljon vapautta ja vastuuta. Onkin ollut hienoa nähdä, kuinka henkilöstöä motivoi luottamuksen ilmapiiri ja joustavat tavat tehdä töitä kunkin elämäntilanteeseen sopivaksi.

 

Mutkaton arki sovittaa työn ja muun elämän yhteen

Vuonna 2012 otimme käyttöön mutkattoman työn mallin, joka tarkoittaa DNA:laisten arjessa joustavuutta, luottamusta ja avoimuutta. Olemme huomanneet vuosien aikana, kuinka työhyvinvointi kasvaa, kun henkilöstö pääsee itse aidosti vaikuttamaan työyhteisön ja koko yhtiön toiminnan kehittämiseen. Kuuntelemalla henkilöstöä, jolla kuitenkin on se paras tietämys ja osaaminen, on mahdollisuus rakentaa yhteistä parempaa työyhteisöä tulevaisuutta ajatellen.

 

” Henkilöstöä motivoi luottamuksen ilmapiiri ja joustavat tavat tehdä töitä kuhunkin elämäntilanteeseen sopien"

 

Selkeitä ja konkreettisia mutkattomia työtapoja on otettu käyttöömme paljon. Ja useat niistä ovat jääneet vakiintuneiksi käytännöiksi. Erinomaisena esimerkkinä tästä voin mainita isovanhempainvapaan, joka syntyi Väestöliiton perheystävällinen työpaikka -hankkeen yhteydessä työntekijämme ajatuksesta. Perheystävällisyys onkin meillä ennen kaikkea käytännön tekoja. Toiselle se on enemmän aikaa harrastuksille tai ystäville, toiselle se on joustavaa työntekoa perheen tarpeet huomioiden. Meillä tiedostetaan, että vapaa-ajan ja työelämän yhteensovittaminen lisää hyvinvointia ja työssä jaksamista. Mutkattoman työn malli, sairaan lapsen hoitopalvelu ja lomarahojen vaihtaminen vapaaksi ovat esimerkkejä teoista, joilla elämän eri osa-alueiden yhdistäminen helpottuu. Vietämme myös vuosittain Urpotonta viikkoa, jolloin tavoitteenamme on muistuttaa henkilöstöämme oman roolin vaikutuksesta omaan ja työyhteisön hyvinvointiin. Viime syksynä teemanamme oli kuuntelemisen taito.

 

Henkilöstön palaute kehittää parhaiten eteenpäin

Hyvän työpaikan rakentaminen on paitsi jatkuvaa, niin ennen kaikkea pitkän ajan tulos. Näin suureen organisaatioon mahtuu useita toisistaan toiminnoiltaan ja kooltaan poikkeavia toimipisteitä sekä lukematon määrä erilaisia tiimejä, joten hyvä työkulttuuri ei synny hetkessä. Lähdimmekin jo vuosia sitten rohkeasti kokeilemaan erilaisia tapoja ja olemme matkan varrella oppineet niin erheistä kuin onnistumisista. Arvokkainta on ollut henkilöstöltä saatu runsas palaute. Yhteistyö henkilöstön kanssa on kaiken onnistumisen A ja O.

 

Arvokkainta on ollut henkilöstöltä saatu runsas palaute.”

 

Nyt saatu tunnustus vuoden parhaana työpaikkana on hieno palaute henkilökunnaltamme siitä, että olemme tehneet oikeita asioita. Kehitys ei kuitenkaan lopu tähän, vaan jatkamme yhdessä työelämän kehittämistä ja kokeilemista. Siitähän mutkattomuudessa juuri on kyse.

 

Avainsanat:

vastuullisuus työilmapiiri DNAlaiset uusi työ Töitä ja oppimista

Kommentit (2)

Heikki H
21.04.2021 11:03
Otettiinko tässä huomioon myös Rainmakerin työntekijät, jotka kyllä hoitavat myyntiä Dna:lle, vai onko tässä mukana ainoastaa ne ketkä ovat suoraan Dna:n palkkalistoilla?
Markku
04.05.2021 14:43
Mielenkiintoinen kysymys. Tähän olisi hienoa saada vastaus.

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.