Blogit

DNA lähti edelläkävijänä mukaan Planet Companyyn

Suomalainen Planet Company on kovaa vauhtia tunnettuuttaan kasvattava, kestävän kehityksen asialla oleva start up -yritys, jonka kehitystä DNA:lla on ollut ilo olla tukemassa. Sen perusajatuksena on koota yritysten hyvät teot yhteen kaikkien nähtäville, jotta jokaisen on helppoa saada niistä tietoa ja inspiroitua niiden oivalluksista.

Planet Companyssa halutaan, että yritysten ja yhteisöjen hyvät teot saavat mahdollisimman paljon huomiota, sillä siten niiden vaikutuskin on suurimmillaan.

"Yritysten hyvät teot voivat vaikuttaa laajasti ympäröiviin yhteisöihin ja yhteiskuntaan, ja vaikutus on tehokkainta silloin, kun teot saavat mahdollisimman suuren huomion. Hyviä tekoja voi peukuttaa, kommentoida ja jakaa, tai niihin voi suhtautua haasteina siinä mielessä, että voi miettiä sopisiko vastaava teko omallekin yritykselle", sanoo Planet Companyn perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Korpikoski.

Tunnetun nimen imuvaikutus auttoi alkuun

Jussi puhuu DNA:sta lämpimästi. Erityisesti DNA:n vahva usko Planet Companyyn heti toiminnan alkuvaiheessa oli hänen mukaansa suureksi avuksi.
 
"Haimme rohkeaa edelläkävijää mukaan alun kehittäjäkumppaniksi. DNA:n kanssa päästiinkin kiteyttämään ja sparraamaan tekemistä. Lisäksi tunnettu nimi lisäsi kiinnostusta, ja DNA:n mukanaolo houkutteli muita yrityksiä mukaan."

DNA:laisia ilahduttaneena huomionosoituksena Planet Company lahjoitti DNA:lle oman mangrove-puun.

"Ryhdyimme rakentamaan yhteisömme omaa Planet Company -metsää Filippiineille yhteistyössä Treebuddy -organisaation ja paikallisen koulun kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa investoimme 500 mangrove-puun istuttamiseen ja hoitoon, ja samalla päätimme istuttaa yhden puun jokaisen rekisteröidyn yritysjäsenemme puolesta", Jussi toteaa. Tässä yhteydessä myös DNA sai oman puunsa.

Mummoloma DNA:n ensimmäisenä Planet Act -tekona

DNA:n ensimmäiseksi omaksi Planet Act -teoksi nostettiin isovanhempainvapaa. Se on edelleen käytössä tiettävästi vain DNA:ssa. Jussi vihjaa, että tähän voi olla tulossa muutos, koska isovanhempainvapaa on herättänyt kiinnostusta muissakin Planet Companyn yhteisön yrityksissä. 
"Isovanhempainvapaa on monistettavissa muihin yrityksiin, ja sen vaikuttavuus on todettu merkittäväksi sekä kohderyhmään kuuluville ja heidän perheilleen että myös yrityksen työntekijämaineelle".

DNA:lla toivomme kovasti, että mukava isovanhempainvapaa pääsee muihinkin yrityksiin iloksi ja hyödyksi isovanhemmiksi tuleville ja heidän perheilleen.

Mummoloman kuten muidenkin Planet Companyn sivuilla olevien yritystekojen vaikuttavuuden on arvioinut heidän asiantuntijaverkostonsa, joka koostuu vastuullisuuden ja liiketoiminnan ammattilaisista. He antavat jokaisesta teosta sanallisen ja numeerisen puolueettoman arvion, joka myös on nähtävillä Planet Companyn sivuilla.

Yhteistyö kannattaa aina

DNA:lle on tärkeää pysyä ketteränä ja kehittyvänä yrityksenä, jossa halu tehdä oikein ja kestävästi ohjaa toimintaa.

Planet Companyn potentiaali oli helppoa havaita heti alusta alkaen, minkä lisäksi DNA:ta kiinnosti mahdollisuus laajentaa ymmärrystään kiinnostavista vastuullisista yritysteoista.

Yrittäjänä Jussi pitää aloitusvaiheen kumppanuuksia ja asiakkuuksia ratkaisevina yrityksen jatkolle:
"Alkuvaiheen kumppanuudet ovat kaikki kaikessa. Asiaasi uskovat kumppanit ja ensimmäiset asiakkaat; ne ovat peruskivi, jonka päälle myöhempi toiminta rakentuu. Ja start upin kyseessä ollessa ensimmäiset asiakkaat ovat väistämättä samalla kehittäjäkumppaneita."

Planet Companyn yhteisössä on tällä hetkellä yli 100 yritystä ja yritystekoa. Mukana olevat yritykset ovat eri toimialoilta, eri kokoisia ja niiden Planet Act -teot ovat keskenään aivan erilaisia. Niille kaikille on yhteistä vaikuttavuus ja halu tuottaa ympäröivälle yhteisölleen hyvää. Uusia yrityksiä ja yritystekoja tulee mukaan koko ajan.

Lisää vastuullisista yritysteoista Planet Companyn sivuilla

Mangrove-puun lahjoittamisen tarkoituksena Planet Companyllä on tarjota sen yhteisölle mahdollisuus suojella ja laajentaa elintärkeitä Mangrove-metsiä Filippiineillä. Siitä työstä voit lukea enemmän tästä.

Avainsanat:

vastuullisuus yhteisöllisyys yhteiskunta Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
6/2024 Julia Arko

DNA:laiset saivat suunnitella oman toimistonsa: ”Mielipiteitämme kysyttiin alusta asti”

6/2024 Samu Malmelin

Kodissani on DNA taloyhtiönetti – näin se toimii

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Huoli lasten älylaitteiden käytöstä on kasvanut

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu