DNA ensimmäisenä yrityksenä mukaan monimuotoisuuslupaukseen

Näemme monimuotoisuuden vahvuutena ja tartuimme Duunitorin haasteeseen, ja edistämme nyt ensimmäisenä yrityksenä 16-vuotiaan Vilman ideoimaa monimuotoisuuslupausta.

Mikä monimuotoisuuslupaus?

16-vuotias Vilma Hoviniemi valtasi Duunitorin toimitusjohtajan Thomas Grönholmin paikan tyttöjen päivän alla. Valtaus oli osa lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempausta, joka nostaa esiin maailman tyttöjen kohtaaman syrjinnän ja heidän potentiaalinsa. Osana valtausta Duunitori ja Hoviniemi kehittivät yhdessä monimuotoisuuslupauksen työpaikkailmoituksiin.

Vilma Hoviniemi Duunitorin toimitusjohtajan tehtävässä Planin #GirlsTakeover-tempauksessa.


Monimuotoisuuslupaus kuuluu näin:

"Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen.

Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- tai muihin väestöryhmiin kuuluvia."

Lupaus on nyt osana kaikkia DNA:n Duunitorissa olevia työnhakuilmoituksia. 

DNA lähti innolla mukaan monimuotoisuuslupaukseen, sillä se kiteyttää meidän monimuotoisuustavoitteemme.

Olemme esimerkiksi ymmärtäneet, että IT-alalla naisten määrä etenkin johtotehtävissä on liian pieni. DNA onkin nostanut ensimmäiseksi tavoitteekseen sukupuolten tasa-arvon edistämisen. Tavoitteenamme on esimerkiksi nostaa naisten osuus henkilöstöstä vähintään 40 prosenttiin ja johtajissa 35 prosenttiin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä 22 prosenttia yrityksen johtajista on naisia. 

Aivan yhtä tärkeää meillä kuitenkin on lisätä kaiken kaikkiaan DNA:laisten ymmärrystä monimuotoisuudesta – me olemme kuitenkin kaikki omanlaisia. DNA:n toinen tavoite onkin, että jokainen työntekijä kokee voivansa edistää uraansa iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta taustasta huolimatta. 
 

Töitä monimuotoisuuden eteen on jo tehty

DNA on jo tehnyt konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden eteen. Olemme muun muassa kehittäneet perheystävällisyyttä muutenkin kuin ydinperheiden näkökulmasta, esimerkiksi lanseeraamalla isovanhempainvapaan. Lisäksi olemme tehneet yhteistyötä osatyökykyisille ihmisille suunnatun Virtaamo-palvelun kanssa osaajien palkkaamisessa. Olemme myös Pride-liikkeessä mukana tukijana.

Kiitos hyvästä haasteesta, Duunitori! Haaste on vastaanotettu, ja nyt jatketaan hienoa työtä eteenpäin! 

DNA:n monimuotoisuustavoitteet löydät Omanlainen ja yhdenvertainen -sivuiltamme.

Avainsanat:

vastuullisuus yhteiskunta kestävä kehitys Vastuullisuutta ja huolenpitoa Töitä ja oppimista

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

1/2022 Artikkelien toimitus

10 vinkkiä, joilla puhelimen akku kestää pitempään

Suuri näyttö, nettiä ja sijaintia käyttävät sovellukset sekä 3D-grafiikkaa hyödyntävät pelit saattavat imeä akun tyhjäksi tunneissa
1/2022 Ville Halonen

DNA:n toimitusjohtaja: ”Perusteeton luottamuspula johtaa tarpeettomaan valvontaan” – työskentely DNA:lla on nyt vapaampaa kuin koskaan

Tapa tehdä töitä paikasta ja ajasta riippumatta on ollut yksi DNA:n menestystarinoista jo 10 vuoden ajan, siis vuodesta 2012 lähtien.
1/2022 Artikkelien toimitus

Sovellus, joka kantaa esimerkiksi sarjat, leffat ja urheilun mukanaan – katso milloin ja missä haluat

1/2022 Artikkelien toimitus

Netti taloyhtiöön – mitä, miksi, miten?

Taloyhtiönetti nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi netti taloyhtiösopimuksella on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?