Blogit

DNA Apurin 4 vinkkiä puhelimen puhtaanapitoon

Tänä päivänä puhelin tuntuu lähes kehomme jatkeelta. Se on mukana kaikessa päivittäisessä tekemisessämme ja tuo koko maailman kämmenellemme. Iki-ihana luurimme on myös pöpömagneetti, joka kerää käsiemme kautta bakteereja ja viruksia. Ketuttaako aivastelu ja vuotava nokka? Erityisesti flunssakaudella on tärkeää estää niiden kulkeutuminen elimistöömme. DNA Apuri kokosi parhaat vinkit, joilla pidät puhelimen bakteerivapaana.

Tutkimukset ovat osoittaneet puhelinten olevan todellisia bakteeripesäkkeitä. Kuljetamme pöpöt omista käsistämme puhelimeen, josta ne jälleen tarttuvat käsiin ja käsistä kasvoillemme. Puhelimia ei vain näpytellä likaisilla käsillä, vaan ne ovat myös mukana kaikkialla missä mekin kuljemme. Luuri pyörii jopa keittiössä ja kylppärissä, ja niitä säilytetään taskun tai laukun pohjalla. 

Hätä ei ole tämän näköinen, sillä ongelmaan löytyy helppo ratkaisu. Puhelimen hygieenisyys on kirjaimellisesti omissa käsissäsi. Pienillä teoilla on iso vaikutus siihen, kuinka paljon ja minkälaisia bakteereja näytölläsi asustelee.

4 muistisääntöä puhelimen hygieeniseen käyttöön:

1. Puhdista puhelimesi säännöllisesti. Pöpöjä kertyy joka käyttökerran yhteydessä, eikä kerran kuukaudessa tehty puhelimen puhdistaminen ole riittävä puolustus taistelussa lisääntymiskykyisiä vierailijoita vastaan. Puhelin kaipaa huoltoa aina, kun olet käyttänyt sitä julkisilla paikoilla. Mikrokuituliinalla tai puhdistusliinalla pyyhkiminen pitävät luurin hyvässä kunnossa.

2. Rajoita puhelimen käyttöä tilanteissa, joissa se on erityisen altis bakteereille. Saniteettitilat ovat suurimpia bakteerilähteitä, sillä puhelinta käytetään vessassa asioinnin aikana ja kädet pestään vasta vessakäynnin jälkeen. Ulosteperäiset norovirukset voivat elää pinnoilla pitkään ja puhelin on loistava kasvualusta näille viruksille.

3. Pese kädet puhelimen lainaamisen jälkeen. Puhelimen pinnoilla elävät pöpöt ovat pääosin käyttäjän omasta suusta tai lähtöisin ihon bakteereista. Omistajalla itsellään saattaa olla vastustuskyky omia pöpöjä kohtaan, mutta ystävälle bakteerikanta voi olla vieras. Jos siis lainaat ystäväsi puhelinta, kannattaa kädet pestä pikaisesti sen jälkeen. Pöpöt tarttuvat myös omaa puhelinta lainatessa.

4. Laita puhelin pois kokatessa ja syödessä. Reseptit ja ruokaohjelmat tuovat lisämausteensa kokkailukokemukseen. Mikäli puhelin pyörii keräkaalien ja kirsikkatomaattien kaverina, vaarana on,  että bakteerit päätyvät omaan ja muiden ruokailijoiden lautaselle.

Kun kaipaat apua tai etsit vastauksia, anna DNA Apurin auttaa.

Avainsanat:

vinkit Vastuullisuutta ja huolenpitoa Tukisisällöt

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2024 Artikkelien toimitus

Kolme syytä ottaa maksullinen tietoturvapalvelu  

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa

5/2024 Artikkelien toimitus

Sirkun vanhan mökin tilalle nousi kaunis kakkoskoti – yhden tärkeän ratkaisun ansiosta arki pyörii terassilta käsin

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!