Blogit

Näillä laitteilla ikuistat tärkeimmät hetkesi missä vain – Asenne testasi laitteita Balilla

Asenne ja DNA aloittivat yhteistyön alkuvuodesta 2018, kun lähdimme kuvaamaan Samsung Galaxy S9+ -kampanjaa. Kuvasimme koko kampanjan puhelimilla ja DJI Osmo Mobile -kuvanvakaajilla. Viimeistään tuolloin tuli myös Asenteen jengille tutuksi puhelinten potentiaali sisällöntuotannossa. Syksyä kohden aloimme juonimaan uusia kuvioita – Asenne Surf Camp teki tuloaan ja useampi meistä oli jälleen suuntamassa Balille. Mikä olisikaan upeampaa kuin taltioida hetket tropiikissa laadukkaalla, mutta kompaktilla kalustolla! Yhteistyö DNA:n kanssa sai siis jatkua.

Bali on Asenteen toinen koti, jossa vaatteiden ja surffilautojen ohella tuotamme markkinointimateriaalia merkillemme. Vietämme paljon aikaa luonnon – etenkin aaltojen – läheisyydessä ja liikumme paljon ympäri saarta. Useimmiten kulkupelinä toimii skootteri, joten kuvausarsenaalin kuljettamisen helppous on meille ensiarvoisen tärkeää. Helppous ja liikuteltavuus silmällä pitäen lähdimmekin yhdessä DNA:n kanssa räätälöimään meidän tarpeisiin soveltuvaa kalustoa. Pienen tuumailun jälkeen reppuun pakattiin: DJI Osmo Mobile 2 -kuvanvakaaja, DJI Mavic 2 Zoom -drone Fly More Combolla sekä Polaroidin Solar 14 -aurinkopaneeli sekä PS100 -mobiilivirtalähde – todellinen seikkailijan setti siis!

Otimme suunnan kohti "Jumalten saarta" ja heti Balille päästyämme laitoimme laitteet päivittäiseen käyttöön. Galaxy S9+:t ja DJI Osmo Mobile 2 olivat meillä jatkuvassa käytössä Surf Camp -tarinoita kuvatessa ja tärisevä video oli Asenteen feedissä enää vain historiaa! Osmo poistaa ylimääräisen tärinän kuvasta todella hyvin – vaikka juoksimme puhelin ja Osmo kädessä tai ajoimme surffille pitkin huonokuntoisia hiekkateitä, materiaali näyttää siltä kuin puhelin leijuisi tasaisesti eteenpäin!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Leijumisesta pääseekin kepeällä aasinsillalla Asenne -jengin suosikin pariin: DJI Mavic 2 Zoom -droneen! Olemme aiemminkin käyttäneet erilaisia droneja kuvaamiseen, mutta koskaan ennen lentäminen ei ole tuntunut niin helpolta ja varmalta. Vanhoissa Phantomeissa oli omat ongelmansa ja niiden kuljettaminen etenkin tuntui vaivalloiselta. Sittemmin otimme käyttöön Mavic Pro:n, joka oli varsin hyvä peli, kunnes sankarimme lensi sen laajaa kaarrosta tehdessä seinään. Omaa tyhmyyttä kyllä, mutta lisäsensorit olisivat auttaneet. Saimme sentään hyvän shotin ja hauskan tarinan!

Nyt kuitenkin lennämme Mavic 2 Zoomilla, jonka käyttö tuntuu todella helpolta ja turvalliselta! Sensoreita on joka puolella, joten seinään ei osu, vaikka menisimmekin takaisin Norjan vuonoille kaartelemaan. Vanhempaan Maviciin verrattuna lentoaika on myös pidentynyt ja koko dronen laatu parantunut. Kuvanlaatu on huomattavasti parempi ja kamera-gimbal -kombokin tuntuu olevan jämäkästi kiinni – toisin kuin edeltäjässään.

Mavic 2 Zoom tuo mukanaan myös nimensä veroisesti optisen zoomin. Tämä tuo uutta kuvakulmaa kuvaamiseen ja pystyimme kuvaamaan kohdetta lähempää kuin aiemmin. Testasimme tätä kuvaamalla mm. liikkuvaa skootteria palmujen välissä sekä surffaajaa aallolla. Pääsimme huomattavasti lähemmäs pelkäämättä, että aalto vie dronen mukanaan. DJI:n Fly More Combo oli järkyttävän kova lisä dronen oheen, kun akkuja oli heti yhden sijasta käytössä kolme ja koko setti mahtui silti Combon mukana tulevaan laukkuun, joka sekin vielä mahtuu helposti reppuun tai skootterin penkin alle. Helppo kuljettaa ja lentoaikaa riittää – Asenne approves!

Olipa akkuja mukana kuinka monta tahansa, pitkinä päivinä saimme ne kyllä tyhjäksi. Tässä kohtaa apuun riensi Polaroid Solar 14 -aurinkokenno sekä PS100 -virtalähde. Aurinkokenno vain auki rantahiekkaan, puhelimen tai Osmon Mobile 2:n USB-johto suoraan kennoon kiinni ja lataus voi alkaa! Parhaimmillaan latailimme puhelinta suoraan kennosta ja Mavicin Zoom 2:n akkua virtalähteestä. Kiitos tavallisen virtapistokkeen, virtalähteellä sai ladattua yhden akullisen lisää lentoaikaa Maviciin ja saatiinpa sillä elvytettyä pitkän päivän päätteeksi vielä läppärikin eloon!

Hienointa tässä kaikessa oli huomata, kuinka laitteet täydensivät toinen toisiaan. Samsung Galaxy S9+:n kamera on erinomainen, mutta Osmon ansiosta kuvanlaatu videoissa paranee entisestään. DJI Mavic Zoom 2 tuo videoihin ulottuvuuksia, joihin ei ilman dronea ole mitään mahdollisuutta. Kaikkia näitä taas tukee Polaroid, jonka tuotteet tarjoavat lisää aikaa pelipaikalla ja mahdollisuuden tehdä pitempiäkin reissuja ilman verkkovirtaa. Meillä on ainakin useampi surffireissu takana paikoissa, joissa sähköä ei ole tai sitä on tarjolla rajoitetusti eli näillä reissuilla aurinkopaneelille olisi ollut käyttöä.

Jännä nähdä mitä 2019 tuo mukanaan, mutta lupaamme, että ainakin meidän kanavissamme tulee olemaan laadukasta videota monista kulmista!

Avainsanat:

laitteet matkustaminen lisätarvikkeet Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Artikkeli
5/2024 Artikkelien toimitus

Kellopuhelimista on kehkeytymässä ilmiö pienten koululaisten keskuudessa

5/2024 Artikkelien toimitus

Sirkun vanhan mökin tilalle nousi kaunis kakkoskoti – yhden tärkeän ratkaisun ansiosta arki pyörii terassilta käsin

4/2024 Artikkelien toimitus

Kyllä, sinua voidaan salakatsella läppärisi kamerasta – tarkista nämä 5 yleistä tietoturvaväitettä!

3/2024

Älä menetä rahojasi pankkitunnushuijauksessa – tunnistaudu mobiilivarmenteella