Älyvapaapäivä haastaa tekemään älyttömän hyviä juttuja

Älylaitteet ovat muuttaneet elämäämme pysyvästi – ja hyvä niin. Kukaan tuskin kaipaa puhelinkopeista revittyjä karttasivuja, taskunpohjalle rutistuneita muistilappuja tai sitä tunnetta, kun melkein muistaa, mitä aineksia lasagneen pitikään ostaa. Hyvien yhteyksien ansiosta arjesta on tullut paitsi hauskempaa, myös helpompaa.

Mutta vaikka koko suku, ystävät ja maailma on muutaman näppäimen päässä, se ei aina riitä. Joskus kaipaamme vastaukseksi emojin sijaan hersyvää naurua. Kissavideo ei ole sama asia kuin pehmeä turkki käden alla. Eikä miljoonan biisin jukeboksi taskussa vedä vertoja elävälle musiikille.

Olkoon siis 2.10. Älyvapaapäivä. Kytketään äly puhelimesta off ja etsitään aitoja elämyksiä läheltä tai kaukaa. Tavataan ihmisiä, käydään näyttelyissä, sytytetään uudelleen rakkaus lukemiseen, teatteriin tai lautapeleihin. Hapuilevin sormin muistellaan, mihin ne kaikki tunnit musiikkiopistossa kuluivatkaan. Meistä jokainen on tehnyt, haaveillut tai aikonut kaikenlaista. 2. lokakuuta ei ainakaan anneta älylaitteiden tulla väliin.

Samalla päivä on hauska testi. Tiedätkö edes, miten paljon ihan tavallisessa päivässä älylaitetta käytät? Saatat yllättyä, kuinka usein ja missä tilanteissa käsi hamuaa taskunpohjalta löytyvää älytietokonetta.

Vietä kanssamme älyvapaata päivää tosissaan, mutta älä totisesti. Kun vuorokausi vaihtuu, on taas jotain, mistä viestittää ja kertoa tutuille.

Tästä voit lukea vielä lisää älyvapaapäivästä sekä teettämästämme älylaitteiden käyttötutkimuksesta.

Avainsanat:

Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2022 Artikkelien toimitus

Taloyhtiöiden lisäpalvelut helpottavat isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden työtaakkaa

8/2022 Artikkelien toimitus

5 vinkkiä - miten säästät energiaa, rahaa ja ympäristöä asumisessa

8/2022 Artikkelien toimitus

Taloyhtiö leikkasi kaukolämmön kulutustaan lähes 20 prosenttia älykkään ratkaisun avulla

8/2022 Artikkelien toimitus

10 vinkkiä parempaan etätyöhön ja -opiskeluun

Tee etätyöstä mahdollisimman mukavaa ja tehokasta.