Älyvapaapäivä haastaa tekemään älyttömän hyviä juttuja

Älylaitteet ovat muuttaneet elämäämme pysyvästi – ja hyvä niin. Kukaan tuskin kaipaa puhelinkopeista revittyjä karttasivuja, taskunpohjalle rutistuneita muistilappuja tai sitä tunnetta, kun melkein muistaa, mitä aineksia lasagneen pitikään ostaa. Hyvien yhteyksien ansiosta arjesta on tullut paitsi hauskempaa, myös helpompaa.

Mutta vaikka koko suku, ystävät ja maailma on muutaman näppäimen päässä, se ei aina riitä. Joskus kaipaamme vastaukseksi emojin sijaan hersyvää naurua. Kissavideo ei ole sama asia kuin pehmeä turkki käden alla. Eikä miljoonan biisin jukeboksi taskussa vedä vertoja elävälle musiikille.

Olkoon siis 2.10. Älyvapaapäivä. Kytketään äly puhelimesta off ja etsitään aitoja elämyksiä läheltä tai kaukaa. Tavataan ihmisiä, käydään näyttelyissä, sytytetään uudelleen rakkaus lukemiseen, teatteriin tai lautapeleihin. Hapuilevin sormin muistellaan, mihin ne kaikki tunnit musiikkiopistossa kuluivatkaan. Meistä jokainen on tehnyt, haaveillut tai aikonut kaikenlaista. 2. lokakuuta ei ainakaan anneta älylaitteiden tulla väliin.

Samalla päivä on hauska testi. Tiedätkö edes, miten paljon ihan tavallisessa päivässä älylaitetta käytät? Saatat yllättyä, kuinka usein ja missä tilanteissa käsi hamuaa taskunpohjalta löytyvää älytietokonetta.

Vietä kanssamme älyvapaata päivää tosissaan, mutta älä totisesti. Kun vuorokausi vaihtuu, on taas jotain, mistä viestittää ja kertoa tutuille.

Tästä voit lukea vielä lisää älyvapaapäivästä sekä teettämästämme älylaitteiden käyttötutkimuksesta.

Avainsanat:

Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

3/2023 Artikkelien toimitus

Taloyhtiöissä on hyvä varautua energian hintaheilahteluun jatkossakin

2/2023 Artikkelien toimitus

Niinan kaksikulttuurinen perhe pitää ulkomaan sukulaiset lähellä

2/2023 Elina Syrjänen

Huolettavatko tietoturvauhat? Et ole yksin, joka kolmas on huolissaan henkilötietojen menetyksestä

1/2023 Artikkelien toimitus

Sannan perheessä on kolme ADHD-diagnoosia –”Ennen kesäreissut saattoivat venyä monella päivällä”