5 syytä tehdä Applen viimeisin iOS 11 -päivitys

iPhonen ja iPadin viimeisin päivitys syyskuussa (2017) sisältää ominaisuuksia, jotka helpottavat monta arkista rutiinia. Mm. uuden iPhonen käyttöönotto, tiedostojen ja valokuvien tallennus sekä puhelimen personointi ei ole enää pelkkää sähläystä. Lyhyesti:

  1. Uudet iPhonet asentuvat nyt itsekseen

Apple on yksinkertaistanut uusien iPhonejen ja iPadien käyttöönottoa. “Automaattinen asennus” -ominaisuus on näppärä heille, joiden vanha laite on myös Apple; puhelin, tabletti tai tietokone.

Laitteen käynnistyksen jälkeen käyttäjä voi yhdistää uuden puhelimen toisen Apple-laitteen kanssa. Yhteyden muodostamisen jälkeen iPhone siirtää automaattisesti Apple ID:n, Wi-Fi-asetukset ja salasanat sekä antaa myös mahdollisuuden ladata yhteystiedot, kuvat ja sovellukset iCloudista.

  1. Tila ei lopu koskaan kesken

Toinen lisätoiminnallisuus iOS 11 -päivityksessä on mahdollisuus poistaa käyttämätöntä tai tarpeetonta tietoa Applen laitteilta. iPhonen tallennustilan hallinta on aina ollut yksi suurimmista ongelmista ja vihdoin siihen on tullut helpotusta.

iOS 11 -käyttöjärjestelmässä on muutama eri vaihtoehto tallennustilan tyhjentämiseen. Uusi ominaisuus ”Poista käyttämättömät sovellukset” mahdollistaa sen, että järjestelmä löytää automaattisesti sovellukset, joita käyttäjä ei tarvitse päivittäin ja poistaa ne puhelimen fyysisestä tallennustilasta. Kuitenkin kaikki henkilötiedot ja asetukset säilyvät pilvessä ja ne voidaan ladata uudestaan heti, kun käyttäjä taas tarvitsee sovellusta.

Lisäksi Apple on parantanut pilvessä kuvien ja videoiden varmuuskopiointia sekä ylimääräisten kopioiden poistamista laitteelta. Kun käyttäjä tarvitsee pilveen tallennettua liitettä tai tiedostoa, ne palautetaan välittömästi.

  1. Uusi Älä Häiritse -ominaisuus

Parantaakseen tieturvallisuutta, Apple on kehittänyt uuden ”Älä Häiritse” -ominaisuuden erityisesti kuljettajille. Sen avulla ns. hiljainen tila kytkeytyy päälle automaattisesti matkustettaessa. Tällöin kaikki soitto- ja ilmoitusäänet kytkeytyvät automaattisesti pois päältä. Ominaisuuden voi halutessaan kytkeä pois päältä.

  1. Siri toimii sanakirjana

Päivityksen jälkeen Siri puhuu kielillä! Käyttäjä voi mm. pyytää Siriä kääntämään sanoja tai lauseita englannista ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja jopa mandariinikiinaksi. Siri sanoo käännetyn version ääneen, joten kommunikointi onnistuu myös matkustettaessa.

  1. Puhelimen kustomoitavat säädöt

Uuden “Komentokeskus” -pikamenun avulla käyttäjä voi säätää puhelimen äänenvoimakkuutta ja kirkkautta sekä lisätä muitakin kustomoitavia pikakuvakkeita käytetyimpiin sovelluksiin ja laitteen ominaisuuksiin. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä voi päästä yhdellä napautuksella esimerkiksi taskulamppuun, sekuntikelloon, hälytyksiin sekä Alhaisen Virran -tilaan.

Onko sinulla iPhone 5 tai vanhempi malli? Valitettavasti vanhat laitteet eivät tue päivitystä. Uusimpiin Apple-malleihin voit tutustua täällä.

Avainsanat:

puhelimet Apple tabletit iOS laitteet Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

11/2023 Jussi Tolvanen

Haluatko luoda loistavan asiakaskokemuksen ja rakentaa pitkäjänteistä kilpailuetua? Jos kyllä, niin aloita henkilöstökokemuksesta

10/2023 Niina Metsälä

Parhaat ratkaisut luodaan asiakkaiden kanssa yhdessä

10/2023 Artikkelien toimitus

Tässä espoolaisessa koulussa älylaitteet ovat renki, eivät isäntä – ja siksi niitä ei ole tarpeen kieltää

10/2023 DNA Apuri

DNA Apuri vinkkaa: 5 apuvälinettä puhelimen puhdistukseen