Uusi työ – mitä se on?

Digitalisaatio muokkaa työkulttuuria avoimempaan ja joustavampaan suuntaan. Sen ansiosta työtä voi tehdä missä, milloin ja kenen kanssa tahansa.

Vauhdilla kehittyvät työvälineet, nopeat yhteydet sekä erilaiset pilvi- ja verkkopalvelut mahdollistavat uudenlaisia työnteon muotoja. Yhteisöllisyys, reaaliaikaisuus ja monikanavaisuus korostuvat. Datan määrä kasvaa ja verkko nousee entistäkin tärkeämpään rooliin. Tekoäly tekee tuloaan ja kuluttajistuminen vauhdittaa yritysten toimintatapojen muutosta. Robotti on monille kohta arkinen työkaveri.

Ota selvää, mihin suuntaan työelämä kehittyy seuraavaksi.

Uhka vai mahdollisuus?

Kuusiosaisessa Hyvä paha digitalisaatio -dokumenttisarjassa tutustutaan digitalisaation mahdollisuuksiin ja uhkiin Kristiina Komulaisen ja Ivan Puopolon juohdolla. Sarjassa tavataan maailman johtavia tulevaisuuden tutkijoita ja digitalisaation edelläkävijöitä ja sukelletaan ilmiöihin työn tulevaisuuden, IoT:n ja kyberturvan ympärillä.

Ota selvää, mihin suuntaan työelämä kehittyy seuraavaksi.

Tutustu jaksoihin

Näin suomalaiset odottavat työympäristön muuttuvan

Digitalisaatio, automaatio ja robotiikkka koskettavat valtaosaa meistä jo nyt, osittain jopa tiedostamattamme. Tekoäly tekee tuloaan ja sen nähdään olevan pian luonnollinen osa yhä useamman yrityksen arkea. 
 
Me DNA:lla selvitimme, miten tämä työympäristön muutos näkyy tällä hetkellä suomalaisten työntekijöiden arjessa ja miten muutokseen suhtaudutaan.

Lue lisää blogista  

Lataa koko tutkimus

 

 

Saako olla innoissaan? – Talk show digiajan työelämästä

Järjestimme viime kesän SuomiAreenalla Kristiina Komulaisen ja Ivan Puopolon johdolla mielenkiintoisen Talk shown digiajan työelämästä. Luovuudesta, työelämän uusista taidoista ja robotiikasta saapuivat keskustelemaan Miki Kuusi, Pekka Möttö, Leena Mörttinen ja Paula Miettinen.

Katso koko keskustelu oheiselta videolta!

Poimi myös parhaat palat Twitteristä >

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.