IoT – Esineiden internet

DNA tarjoaa kattavat IoT-ratkaisut globaalisti. Autamme kaikenkokoisia organisaatioita hyödyntämään IoT:tä liiketoiminnassaan. Asiantuntevat IoT-osaajamme auttavat löytämään yrityksesi tarpeisiin sopivimman ratkaisun. 

IoT mahdollistaa liiketoiminnan innovaatiot

Esineiden internet mahdollistaa yrityksesi datan monipuolisen ja tuloksellisen käytön kustannustehokkaasti.

IoT (Internet of Things) eli esineiden internet tarkoittaa fyysisten laitteiden yhdistämistä internetiin, luoden laitteiden ja niihin yhdistettyjen ohjelmistojen ja järjestelmien verkoston. IoT:n avulla voidaan siis välittää dataa laitteiden välillä reaaliajassa ilman ihmistä. IoT-ratkaisuilla yrityksesi voi kerätä dataa monipuolisesti ja kustannustehokkaasti, joka puolestaan helpottaa toimintojen optimointia.

Avaa ovi IoT-maailmaan IoT Connect -liittymillä

DNA IoT Connect -palveluilla ja Control Center -hallintaportaalilla saat IoT-yhteydet mutkattoman tehokkaasti yrityksesi käyttöön. IoT-liittymillä yrityksesi voi yhdistää, käyttää ja valvoa verkkoon kytkettyjä laitteita.

IoT Connect -M2M-liittymät (Machine-to-Machine) ovat tarkoitettu antureiden, mittareiden, laitteiden ja järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon mobiiliverkoissa. M2M-liittymät toimivat myös NB-IoT- ja LTE-M-laitteissa. DNA Control Center -hallintaportaalin kautta näet käytössäsi olevat liittymät ja niihin liitetyt palvelut, ja saat reaaliaikaisen näkymän kaikkeen, mitä IoT-verkossasi tapahtuu. IoT Connect -palvelukokonaisuutta voidaan tarvittaessa laajentaa lisäominaisuuksilla yrityksesi tarpeiden kehittyessä.

Voit valita käyttötarkoitukseesi sopivimman palvelun, jotka sopivat muutamien laitteiden yhdistämiseen soveltuvasta ratkaisusta aina massiivisiin ja kriittisiin lyhyen viiveen IoT-ratkaisuihin eri vertikaaleissa ja käyttötapauksissa. IoT Connect tarjoaa pääsyn niin paikalliseen mobiiliverkkoon kuin yli 500 verkkoon eri puolilla maailmaa vain yhdellä sopimuksella.

Lisäksi DNA IoT Starter Kit tarjoaa mahdollisuuden tutustua helposti IoT-yhteyksien ja hallintaportaalin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tutustu eri IoT-teknologioihin täältä.

”Kun liittymämäärät ovat isoja, pitää niiden käsittelyn olla sujuvaa. DNA Control Center -portaalista näkee kaikki liittymät ja hallinnointi on sitä kautta hyvin nopeaa ja yksinkertaista."

- Antti Salakka, toimitusjohtaja, Verto

Valitse tarpeitasi vastaava palvelutaso

Essential

Soveltuu parhaiten yksinkertaisempiin käyttötapauksiin, joissa siirrettävät datamäärät ovat ennakoitavissa. Kustannustehokas ratkaisu, joka täyttää yleisimmät liittymänhallinnantarpeet mahdollistaen liittymien elinkaarenhallinnan sekä liittymäkohtaisen palvelujen käytön seurannan.

Advantage

Palvelee massiivisia ja vaihtelevia tietomääriä ja on oikea valinta vaativampiin käyttötapauksiin, joissa on tarve laajemmalle liittymien ja kustannusten hallinnalle, automaatiolle, monitoroinnille sekä ulkoisille integraatioille. Advantage tukee myös kansainvälistä roamingia.

Katso tarkempi vertailutaulukko
  Essential Advantage

Soveltuvuus

 • Ennakoitavat datamäärät
 • Yksinkertaiset laitteet ja käyttötarpeet
 • Rajallinen hallinnantarve liittymille
 • Rajallinen tarve ulkoiselle integroitumiselle
 • Rajallinen roamingpeitto
 • Suuret ja vaihtelevat datamäärät
 • Monimutkaiset käyttötarpeet
 • Tarve laajalle hallinnalle, automaatiolle ja monitoroinnille
 • Tarve ulkoiselle integroitumiselle
 • Laaja roamingpeitto
Liittymien hallinta

DNA Control Center (Cisco)

DNA Control Center (Cisco)

Verkot

2G / 3G / 4G / NB-IoT / LTE-M

2G / 3G / 4G / NB-IoT / LTE-M / 5G

SIM

Mini, Micro, Nano, Embedded-SIM
 (2FF, 3FF, 4FF, MFF2)

Mini, Micro, Nano, Embedded-SIM
 (2FF, 3FF, 4FF, MFF2)

APN

APN (Jaettu/Asiakaskohtainen)

APN (Jaettu/Asiakaskohtainen)

Asiakastuki

Arkisin klo 8-16

Arkisin klo 8-16

Automaatiosäännöt

Perusautomaatiosäännöt

Automaatiosäännöt liittymien ja kustannusten hallintaan

API tuki

REST, PUSH

REST, SOAP, PUSH

Roaming

EU

Globaali

SMS, Voice

Kyllä

Kyllä

 

Katso palvelun porttirajoitukset.

Tilaa DNA IoT Starter Kit ja testaa M2M-yhteyksiä!

Hyödynnä IoT:n mahdollisuudet tilaamalla DNA IoT Starter Kit, joka sisältää M2M-liittymät DNA:n kattavassa mobiiliverkossa ja pääsyn DNA Control Center -hallintaportaaliin. DNA IoT Starter Kitillä voit testata 2G, 3G, 4G, NB-IoT ja LTE-M -yhteyksiä. IoT-ratkaisujen testijakso kestää kaksi kuukautta. Mikäli tarvitset testiyhteyttä EU:n ulkopuolelle, ota yhteyttä iotconnectivity@dna.fi.

 

DNA IoT Starter Kit sisältää:

Liittymät

 • 5 kpl DNA M2M SIM-korttia
 • 20 MB dataa kuukaudessa per SIM-kortti
 • 20 tekstiviestiä kuukaudessa per SIM-kortti

Reaaliaikaiset testaustyökalut

 • Testaa samalla kun kehität – nopea ja laadukas kehitystyökalu
 • Näkyvyys laitteisiin ja verkkoon
 • Apuja diagnostiikkaan ja vianhallintaan

Täydet Control Center -oikeudet

 • Kattava valikoima kehitystyökaluja
 • Käyttäjäoikeudet koko tiimille
 • Yksi ympäristö testaukseen ja tuotantoon

Erinomainen tuki kehittäjille

 • Ohjeita kehittäjille
 • Avoimet API-rajapinnat

Tilaa nyt!

Tilaa

DNA Control Center

DNA IoT Connectin myötä saat käyttöösi DNA Control Center -hallintaportaalin, jonka kautta näet kaikki käytössäsi olevat IoT-liittymät ja niihin liittyvät palvelut. Hallintaportaalissa voit mm. hallinnoida liittymiä, valvoa käyttöä tai tilata uusia liittymiä.

DNA Control Center koostuu seuraavista osa-alueista:

Liittymät

Hallintaportaalin avulla voit mm. hallita liittymien statusta ja datan käyttöä reaaliaikaisesti. Voit myös hallinnoida kustannuksia valitsemalla sopivimmat saatavilla olevat datapaketit.
 

Laskutus

Hallintaportaalin avulla pääset seuraamaan liittymien laskutusta lähes reaaliaikaisesti. Voit myös tulostaa laskutusraportteja.
 

Automaatio

Laajojen automatisointiominaisuuksien ansiosta DNA Control Center mm. optimoi kustannuksia puolestasi ja ilmoittaa vikatilanteista halutuille tahoille. Automaatiot rakennetaan helppojen sääntöjen perusteella.

Analytiikka

DNA Control Center tarjoaa analytiikkapalvelut, joiden avulla voit mm. tunnistaa liittymien toimivuuteen liittyviä ongelmia sekä ymmärtää paremmin laitteiden käyttäytymistä ja toistuvia trendejä.

Turvallisuus

Voit määrittää DNA Control Centerissä mm. laitteet tai IP-osoitteet, joissa liittymiä voidaan käyttää tai ottaa käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen.

Diagnostiikka

Hallintaportaalin avulla pystyt itse ratkaisemaan ison osan ongelmatilanteista. Suoraviivainen diagnostiikkatyökalu tarkistaa yleisimmät vian aiheuttajat ja ehdottaa niihin sopivia ratkaisuja. Työkalun käyttö ei vaadi syvällisempää teknistä osaamista.

Tilaukset

Hallintaportaalin kautta voit tilata uusia liittymiä.

Tietopankki

Käyttöohjeet ja API-rajapintadokumentaatio löytyvät kätevästi suoraan hallintaportaalista. FAQ-osiosta saat myös nopeasti vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Marketplace

Marketplace on kauppapaikka, josta voit tilata DNA Control Centeriin saatavissa olevat lisäpalvelut ja laajennukset. 

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

Telenor IoT – Esineiden internetin ykkösratkaisu

DNA on osa Telenoria, joka on yksi maailman johtavista IoT palveluntarjoajista. Telenor IoT kokoaa konsernin IoT asiantuntijat, osaamisen ja palvelut yhteen.

Sadoista IoT-asiantuntijoista koostuva IoT-tiimi tekee Telenor IoT:sta Pohjoismaiden suurimman IoT-palveluntarjoajan. IoT-asiantuntijamme palvelevat 18 maassa Afrikassa, Amerikassa, Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Euroopassa.

Telenor IoT tarkoittaa siis yhteisiä resursseja ja yhdenmukaista tarjoomaa, joilla varmistetaan, että kaikki asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden johtavan IoT-osaamisen ja parhaat valmiudet. Tämä yhdistelmä tarjoaa asiakkaille laajan ratkaisuvalikoiman sekä kansainvälisesti testatut parhaat käytännöt.

Telenor IoT-ratkaisuja tarjotaan Telenorin pohjoismaisten maayhtiöiden (DNA Finland, Telenor Sweden, Telenor Norway, Telenor Denmark), Telenor Connexionin sekä valikoitujen yhteistyökumppaneiden kautta.

Täydentävät palvelut

Location Based Services -sijantipalvelun avulla voit paikantaa laitteita tai antureita ja huolehtia näin paremmin yrityksesi omaisuudesta tai käyttää sijaintitietoa suoraan hyödyksi liiketoiminnassasi.

Asiakaskohtainen APN mahdollistaa mobiililiittymiä käyttävien IoT-laitteiden dataliikenteen turvallisesti suoraan yritysverkkoon ilman VPN:n tarvetta.

Yksityisverkko. Jos IoT-ratkaisusi toimii rajatulla alueella, DNA:n ylläpitämä, mutta vain yrityksesi käyttöön avoin, paikallinen mobiiliverkko tarjoaa erittäin tehokkaat sisäiset tietoliikenneyhteydet.

Pilvikytkentä. Monet esineiden internetin sovellukset nojautuvat vahvasti pilvipalveluihin, joihin varmistat parhaat yhteydet käyttämällä pilvikytkentäpalvelua.

Palomuuri. IoT-ratkaisut tulee aina eristää palomuurin avulla toimisto- ja muista verkoista omaan osioonsa, jotta tietoliikenne toimii sujuvasti ja turvallisesti.

Referenssit

Referenssi
4/2024 DNA Yrityksille

DNA IoT -liittymät tehostavat Liningin älykästä vedenohjausjärjestelmää

Referenssi
11/2022 DNA Yrityksille

Kulkutech tuo modernin ovipuhelimen ja älykkään kulunhallinnan ihmisten taskuun

Referenssi
Huoneistokohtaisia vedenmittauksen palveluita tarjoava Verto digitalisoi huoneistokohtaisen vedenmittauksen DNA:n IoT-liittymien avulla.
6/2021 DNA Yrityksille

Verto tekee älykästä vedenmittausta IoT-yhteyksiä hyödyntäen 

Referenssi
Kuva: IGL-Technologies
5/2021 DNA Yrityksille

“DNA:n avulla parannamme palvelun luotettavuutta”

Lue lisää IoT:n uusista muodoista

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Blogi
1/2024 Dominique Akl

Kohti 6G-yhteyksiä – mutta sitä ennen on vielä 5.5G

Artikkeli
11/2023 DNA Yrityksille

Tulevaisuuden paikannusteknologia on jo täällä – Älypuhelimen sijainnin paikantaminen sisätiloissa luo uusia bisnesmahdollisuuksia

Artikkeli
7/2023 DNA Yrityksille

Tarkan sisäpaikannuksen mahdollisuudet tänään ja huomenna – DNA ja Noccela auttavat tehostamaan toimintaa