Blogit

“DNA:n avulla parannamme palvelun luotettavuutta”

Vuonna 2010 perustettu IGL-Technologies tarjoaa pysäköinnin hallinnan ratkaisuja, joihin kuuluvat pysäköintipaikan varaaminen, kadunvarsipysäköinnin maksaminen sekä lataustolppien ohjaus. Yritys sähköistää pysäköintialueita vankalla kokemuksella sekä DNA:n SIM-korttien ja dataliittymien avulla.

IGL-Technologiesin tarina lähti liikkeelle, kun toimitusjohtaja Alexander Ivaine opiskeli vielä Tampereen teknillisessä yliopistossa. Ivaine katseli koulun ikkunasta pihalla näkyviä lämmitystolppia ja mietti, että niiden etäohjaukseen tulisi keksiä jokin ratkaisu. Ivainen opinnoissa automaatiopuolella käsiteltiin erilaisia verkkoja, josta idea sitten syntyi.

“Kun IGL-Technologies aloitti toimintansa yli 10 vuotta sitten, keskityimme alun perin sähköautojen latauspalveluihin. Niistä puhuttiin paljon, mutta niitä ei näkynyt missään. Sähköautojen yleistyminen antoi kuitenkin odottaa itseään vielä noin vuoteen 2015, joten aloimme rinnalla kehittämään pysäköintipalveluiden hallinnan ratkaisuja”, Ivaine kertoo.

Kun sähköautoja alkoi ilmestymään teille, alkoi latauspuolikin kasvaa vauhdilla. Yritykselläon tällä hetkellä 20 000 latauspistettä Suomessa ja ulkomailla. IGL-Technologies ei kuitenkaan myy itse laitteita, vaan keskittyy ohjelmistoihin sekä laitteiden ohjaukseen. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 10 ihmistä ja firma kasvaa joka vuosi.

Matka 2G-verkosta kulkee kohti LTE-M –teknologiaa

Lataustolppien ohjaus vaatii varman ja mahdollisimman viiveettömästi toimivan verkon - haastavissakin olosuhteissa. Kun asiakas tarvitsee lataustolppaa, tämä haluaa yhteyden siihen heti, eikä vasta sekuntien päästä. Siksi luotettavat yhteydet ovat avainasemassa.

“Muiden operaattorien webbirajapintalupaukset olivat hankalia ja niistä oli vaikea löytää konkretiaa. DNA:lta palvelun, eli SIM-kortit ja dataliittymät, sai käyttöön heti ja tämän lisäksi integrointi onnistui yksinkertaisestikin. Käyttöönotto oli myös helppoa ja hintalaatusuhdekin on kohdallaan,” Ivaine kuvailee.

Tällä hetkellä lataustolpat toimivat 2G- ja 3G-verkossa, mutta suunnitelmissa on siirtyä käyttämään LTE-M-yhteyttä. LTE-M on mobiiliverkko, joka mahdollistaa yhteyden pitkienkin matkojen takaa ja liikkeessä. Samalla se pystyy kuljettamaan suurempiakin määriä dataa ilman että laitteiden virrankulutus kasvaa kohtuuttomaksi.

“Me olemme kokeilleet myös NB-IoT- ja Sigfox-yhteyksiä, mutta LTE-M:n reaaliaikaisuus ja pieni viive ovat osoittautuneet meille toimiviksi. Etenkin haastavissa paikoissa kuten maan alla sijaitsevissa parkkihalleissa tai maaseudulla LTE-M toimii parhaiten”, Ivaine toteaa.

Ivaine kertoo, että he ovat jo viiden vuoden ajan olleet tyytyväisiä DNA:n kumppaneita ja vaikka matkan varrelle on mahtunut myös haasteita, ne on aina onnistuttu ratkomaan.

“DNA:n avulla me olemme onnistuneet parantamaan palvelun luotettavuutta, kun tiedämme esimerkiksi, paljonko dataa kulkee ja ovatko tolpat verkossa”, Ivaine kertoo.

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa:

  • Liikkuva laajakaista 
  • IoT/M2M-liittymät

Ota yhteyttä

Avainsanat:

Referenssi IoT Digitalisaatio Innovaatio

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.