Blogit

Lining pyrkii olemaan ammattitaitoisin ja laadukkain vesihuollon kokonaisratkaisujen toimittaja. Heidän keskeisiä arvojaan ovat vastuullisuus, inovatiivisuus ja tuloksellisuus.

DNA IoT -liittymät tehostavat Liningin älykästä vedenohjausjärjestelmää

Liningin ja DNA:n pitkäaikainen yhteistyö on edistänyt vedenjakelun ratkaisujen digitalisointia. DNA:n asiantunteva henkilökunta on tukenut Liningia kaikissa tarpeissa heidän tavoitellessaan merkittävää kasvua älykkään vedenjakelun alalla. DNA:n IoT-liittymät ja tietoturvapalvelut ovat ratkaisevassa roolissa tässä tavoitteessa.

Oy Lining AB on erikoistunut puhdas- ja jätevesilinjojen sekä laitosten teknisiin ratkaisuihin. Heidän liiketoimintansa keskiössä vaikuttavat erityisesti vastuullisuus, innovatiivisuus ja tuloksellisuus. Lining tarjoaa asiakkailleen kansainvälistä asiantuntemusta ja paikallista palveluhenkeä sekä korkealaatuisia ja kestäviä vesihuollon ratkaisuja osana Indutrade-konsernia.

Vedenjakelu on elintärkeää yhteiskunnan toimivuuden ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta. Laadukas ja toimiva juoma- ja jätevesiverkosto auttaa ylläpitämään yhteiskunnan perusinfrastruktuuria ja parantamaan elämänlaatua, mikä tekee siitä kriittisen osan ihmisten ja yhteiskunnan arkea. Liningin päätoiminta-alueena ovat kunnallistekniikka, verkostonhallinta ja pumppaamot.

Suomi on johtavia maita puhtaan vesijohtoveden, vedenjakeluun ja jätevesipumppaukseen sekä näiden digitalisaatioon liittyvien asioiden osalta.  Liningin vastuullisuutta korostava toiminta ja markkinajohtajuus vedenjakelun alalla sekä DNA:n tarjoamat IoT- ja tietoturvapalvelut ovat olleet osana mahdollistamassa Suomen juoma- ja jätevesiverkostojen älykästä kehitystä. Liningin vedenohjausjärjestelmässä käytetään suurimmaksi osaksi DNA:n 4G-teknologialla toimivia IoT-liittymiä.

”Liningin vedenohjausjärjestelmän toimivuus perustuu luotettavaan mittausdataan, jota kerätään DNA:n toimittamien IoT-liittymien avulla. Liittymät ovat toimineet moitteettomasti, ja niitä on helppo hallinnoida portaalin kautta. Kuuluvuushaasteitakaan ei ole ollut, vaikka liittymät ovat monesti maan alla”, kuvailee Liningin liiketoimintapäällikkö Tero Auvinen.

Vedenjakelun toimivuus on erityisen tärkeää myös tietoturvan osalta. Linging on tehnyt merkittäviä toimenpiteitä tarjoamiensa ratkaisujen tietoturvassa, esimerkiksi DNA:n APN-ratkaisuja hyödyntämällä.

”Jos rakennettaisiin ilman APN-yhteyttä, järjestelmän IP-osoite olisi julkisena internetissä ja tällöin alttiina verkkohyökkäyksille”, Auvinen kertoo.

IoT-liittymät välittävät dataa, jolla optimoidaan tehokkuus uudelle tasolle

DNA:n IoT-liittymät välittävät reaaliaikaisesti mittausdataa, joka yhdistetään Liningin AQUAVISIO-järjestelmään, jossa koneoppiva malli mallintaa ja analysoi datan. Näin saadaan tarkkaa tietoa veden virtauksesta, verkostopaineesta, määrästä ja laadusta.

Liningin koneoppiva algoritmi kykenee mallintamaan laadukkaan datan avulla eri alueiden vedenkulutusta ennakoivasti vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan, joka mahdollistaa sekä vesitornien käytön että sähkönkulutuksen optimoinnin – tämä säästää merkittävästi kustannuksia sekä energiaa.

”Kun yhdistetään telekommunikaatio, älykäs tiedonsiirto ja vedenjakelu, olemme maailman parhaimmistoa puhtaan veden jakelussa – onnellisin kansa, paras vesi”, Auvinen kertoo.

Tulevaisuudessa vedenlaadun mittaaminen tulee olemaan Auvisen mukaan entistä merkittävämmässä roolissa. Laadukkaat IoT-liittymät ja tietoturvaratkaisut ovat tässä tärkeässä osassa – tämän myötä DNA on mahdollistamassa Suomen sekä Liningin merkittävää asemaa teknologiaa hyödyntävässä ja vastuullisessa vedenjakelussa myös jatkossa.

”Suomessa vedenjakelu on maailmanluokkaa. Kyllä voimme taputtaa itseämme selkään – ja DNA myös. Ratkaisumme ei toimisi ilman DNA:n IoT-liittymiä”, Auvinen summaa.

 

Näillä ratkaisuilla helpotimme asiakkaamme arkea:

Avainsanat:

Referenssi IoT Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

DNA Cloud Managed SASE laskeutuu hypekäyrän huipulta käytäntöön ja vie modernin tietoturvan seuraavalle tasolle

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Klikkaus haitalliselle sivulle voi riskeerata yrityksesi tiedot – DNA Varma auttaa torjumaan haitalliset sivustot

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Benjamin Särkkä toivoo näkevänsä rohkeampaa tekoälykehitystä Suomessa ja maailmalla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

SASE Security Summit: Tärkeitä oppeja ja oivaltavia tarinoita kyberturvallisuuden rintamalta

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.