Blogit

ZTNA, VPN ja MSASE – Miten nämä kaikki liittyvät turvalliseen hybridityöhön?

Oletko varma, että etätyö sujuu yrityksessänne aina turvallisesti? Kun työntekijät käyttävät tietojärjestelmiänne muualla kuin yrityksen toimipisteessä, tietoturvariskit koko liiketoiminnalle kasvavat tuntuvasti, elleivät yhteydet ja palvelut ole suojattuja. Kattava ja mutkaton suojaus onnistuu VPN:n, palomuurin, ZTNA:n ja MSASE:n avulla. Mitä ihmettä tämä tarkoittaa?  

Tietoturvallisen etätyön ja paikasta riippumattoman liikkuvan työn mahdollistaminen vaatii huolellisuutta ja asiantuntemusta. Käyttäjien kannalta kaiken täytyy silti sujua kuin tanssi, eikä yrityksen tietohallinnollekaan saisi tulla ylimääräistä vaivaa. Kustannustehokkainta onkin hankkia tarvittavat ratkaisut palveluna – samalla ratkaisut pysyvät aina teknisesti ajan hermolla ja skaalautuvat helposti yrityksen tarpeiden muuttuessa.  

Hyvään palvelupakettiin sisältyy ainakin kolme toisiinsa nivoutuvaa elementtiä: VPN-etäyhteys, palomuuri ja tietoturvallinen pääsy työn kannalta olennaisiin sovelluksiin. Luonnollisesti tämän kaiken pitää toimia saumattomasti eri laitteilla riippumatta siitä, missä data ja sovellukset sijaitsevat. Lisäksi etenkin useaan maahan yltävä liiketoiminta hyötyy MSASE-ratkaisusta.  

VPN ja palomuuri: turvallisen hybridityön kivijalat  

Hybridityön vankka ja koeteltu perusta on monille vanhastaan tuttu VPN eli virtuaalinen yksityinen verkko. Suojatun VPN-etäyhteyden palveluna mahdollistaa DNA Secure Client. Se muodostaa tietoturvallisen VPN-etäyhteyden yrityksesi sisäverkkoon niin omille työntekijöillenne kuin yhteistyökumppaneillenne paikasta riippumatta. Palvelu ei vaadi lainkaan omia järjestelmäinvestointeja eikä osaamista sen ylläpitoon.  

DNA Secure Client VPN-palvelussa voit määritellä, ketkä pääsevät käsiksi yrityksenne palveluihin ja resursseihin. Samanaikaisesti voit käyttää useita tapoja todentaa käyttäjät. Palvelu tukee useita erilaisia etäyhteystapoja, ja se toimii kaikenlaisilla päätelaitteilla.  

Turvallisen hybridityön perusosiin kuuluu palomuuri, joka on myös saatavilla DNA:n asiantuntijoiden ylläpitämänä palveluna. Näin yrityksesi sekä vapautuu tarpeesta käyttää omia voimavaroja palomuurin ylläpitoon että terästää tietoturvaa merkittävästi. Uuden sukupolven älykäs palomuuri estää hyökkäykset tehokkaasti ja siivoaa pois ei-toivotun tietoliikenteen.  

ZTNA estää luvattoman pääsyn yrityksesi sovelluksiin  

Korvaamaton osa tietoturvallista hybridityötä on pääsynhallinta, joka perustuu niin sanottuun nollaluottamusmalliin eli ZTNA:han. Miksi näin?  

Jos yrityksesi käytössä on pelkkä perinteinen käyttäjätunnuksen ja salasanan pari, näiden kirjautumistietojen joutuminen vääriin käsiin vaarantaa yrityksen tietojärjestelmät. Varastettujen käyttäjätunnusten hyväksikäyttö on yksi yleisimmistä tietomurtojen syistä.  

DNA ZTNA eli Zero Trust Network Access hälventää huolen ja ennaltaehkäisee haittoja. Kantava idea on olla luottamatta mihinkään automaattisesti ja vaatimus varmistaa aina ja joka hetki, kuka käyttää palvelua ja verkkoa. Tämä estää tehokkaasti luvattoman pääsyn yrityksesi sovelluksiin ja tietojärjestelmiin olivat ne sitten pilvessä tai omissa konesaleissa.  

Lisäpalveluna DNA Secure Clientiin saatavassa ZTNA:ssa voit rajata kullekin käyttäjälle ja laitteelle roolia ja työnkuvaa vastaavat pääsyoikeudet sovelluksiin. Tämä vaikeuttaa merkittävästi kyberrikollisten työtä ja antaa henkilöstölle mahdollisuuden työskennellä turvallisesti missä ja milloin vain. Modulaarisuutensa johdosta palvelu mahdollistaa vaiheittaisen siirtymisen kohti Zero Trust -arkkitehtuuria.    

Olennainen DNA ZTNA:n etu on mutkaton käyttäjäkokemus. Kun palveluiden käytettävyys säilyy miellyttävänä, kenellekään ei synny kiusausta pyrkiä suojausten ohittamiseen.  

MSASE takaa maarajat ylittävän turvallisen etätyön  

Etä- ja hybridityö luovat uusia vaatimuksia yrityksesi tietoturvalle, verkkoyhteyksille ja sovelluksille. Pilvipalvelut ja SaaS mutkistavat ylläpitoa ja arkkitehtuuria. Vastauksena kehitykseen onkin syntynyt tulevaisuuden kestävä malli, SASE (Secure Access Service Edge), joka koostuu tietoturvatoiminnoista ja yrityksen ulkoverkosta ohjelmistopohjaisella SD-WAN-tekniikalla. Sellaisenaan SASE kuitenkin soveltuu vain yritykselle, jolla on vankat tekniset kyvyt ja kokemusta.  

Pian tulossa oleva lisäys ja helpotus Suomen rajat ylittävään etätyöhön on palveluna saatava Managed SASE eli MSASE. Se tarkoittaa hallinnoitua pilvipohjaista alustaa, joka on tarkoitettu nimenomaan hybridityöskentelyyn ympäri maailmaa. MSASE vapauttaa yrityksen tarpeesta rakentaa ja ylläpitää teknisesti vaativaa tietoturvallisten yhteyksien kokonaisuutta. Lisäksi MSASE yksinkertaistaa tietoturvan ja verkkojen arkkitehtuuria, mikä jo itsessään parantaa kokonaisturvallisuutta.  

Kolme olennaista turvallisen etätyön elementtiä: 

  • VPN-yhteys: Suojaa yhteydet yrityksesi verkkoon
  • Palomuuri: Torju verkkohyökkäykset
  • ZTNA: Varmista, kuka saa käyttää sovelluksia ja tietojärjestelmiä 

 

Yhteinen etumme on taata kaikille mahdollisuus tietoturvalliseen työskentelyyn niin kotona, toimistolla kuin muuallakin. Suojaamme yrityksesi kaikki yhteydet, palvelut ja sovellukset uusimmalla teknologialla ja parhaalla käyttäjäkokemuksella. Tutustu tarkemmin turvallisiin etäyhteyksiin!  

Avainsanat:

Muuttuva työ Tietoturva Liikkuva työ Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.