Blogit

Viuh! DNA-liittymällä bitti viuhuu vikkelästi suurimmissa kaupungeissa

Riippumaton tutkimus sen todistaa: Kun hyppäät DNA:n liittymän kyytiin, saat nauttia isoissa kaupungeissa sujuvimmista yhteyksistä – olet sitten Näsi- tai Vesijärven tai Aura- tai Kokemäenjoen rannoilla tai pääkaupungin hoodeilla. Keskimäärin tiedonsiirto kymmenessä suurimmassa kaupungissa sujuu huimaa 523 megabitin sekuntivauhtia. 

Puolueettoman konsulttiyhtiön Omnitele Oy:n tuore vertailu DNA:n, Elisan ja Telian liittymien tiedonsiirtonopeuksista tehtiin Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa. DNA:n liittymällä keskimääräinen latausnopeus oli suurin seitsemässä kaupungissa. 

Riemastuttavinta DNA-liittymän käyttäjille tässä on se, että nimenomaan latausnopeus verkosta päin on se, millä on eniten väliä käyttäjäkokemuksen kannalta. Mitä vauhdikkaammin data virtaa tukiasemalta käyttäjän laitteeseen, sitä rivakammin erilaiset verkon sisällöt latautuvat. Sitä korkealaatuisempia videoita myös voidaan katsoa ilman katkoksia. 

Tehokas mobiiliverkko kuuluu sujuvan arjen perusedellytyksiin niin työssä kuin kotona. Sen avulla työskentely luistaa ilman tökkiviä videopalavereita ja pilvipalveluita. Vapaa-ajalla mobiilinetti palvelee viihdesisältöjen parissa ja myös pelaamisessa. 

DNA porhaltaa kovaa kyytiä monella mittarilla 

Omnitelen mittaustulosten mukaan DNA:n liittymällä keskimääräinen latausvauhti oli suurin Espoossa, Helsingissä, Lahdessa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Hurjinta vauhti oli Turussa ja Helsingissä: yli 600 megabittiä sekunnissa kilpailijoiden jäädessä alle 500 megabittiin. 

DNA:n liittymä ylsi myös koko vertailumittauksen selvästi suurimpaan keskimääräiseen latausnopeuteen, 523 megabittiä sekunnissa. Elisa ja Telia jäivät molemmat alle 450 megabitin sekuntivauhtiin. 

Lisäksi DNA:n liittymällä mitattiin suurin keskimääräinen lähetysnopeus kahdeksassa kaupungissa. Toisin sanoen esimerkiksi kuvien, videoiden ja varmuuskopioiden lataus sosiaaliseen mediaan tai pilvipalveluun sujuu kaikkein nopeimmin. Koko mittauksessa keskimääräinen mitattu lähetysnopeus oli DNA:n liittymällä 56, Telian 40 ja Elisan 35 Mbit/s. 

Omnitele teki matkaviestinverkkojen tiedonsiirtonopeuksien uusimman vertailun DNA:n tilauksesta. Mittaukset tapahtuivat loka–marraskuussa 2022. Vertailuun valittiin kultakin operaattorilta nopeimman tiedonsiirtoyhteyden tarjoava matkapuhelinliittymä kuluttaja-asiakkaille. Mittauksissa käytettiin edistyksellisiä 5G-älypuhelimia. 

Eri kaupungeissa tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat mittauspisteestä toiseen. Mittaustulokset on kuitenkin esitetty keskiarvoina kaupunkikohtaisesti. Keskimääräiset nopeudet olivat Omnitelen mukaan kaikilla operaattoreilla hyvällä tai erittäin hyvällä tasolla, ja 5G oli pääosin kattavasti saatavilla. 

DNA-käyttäjät ottavat verkosta ilon irti perusteellisesti 

DNA on toistuvasti loistanut Omnitelen mittauksissa. Asemaa nopeusmittausten ykkösenä korostaa se, että DNA:n mobiiliverkko pystyy samaan aikaan sekä huimaan vauhtiin, että kykyyn välittää valtavia datamääriä. 

DNA:n asiakkaat ovatkin jo vuosien ajan käyttäneet eniten liittymäkohtaista mobiilidataa Euroopassa. Lisäksi DNA:n tilastot osoittavat, että kuluttajat siirsivät vuonna 2022 puhelimiensa 5G-liittymillä yli 20 prosenttia enemmän dataa kuin vastaavasti 4G-liittymillä. 

Tuoreessa vertailussa ilmeni myös DNA:n tekninen edistyksellisyys. Omnitelen mukaan DNA:n liittymä hyödynsi 5G-verkoissa mittauksen aikana jonkin verran muita enemmän kehittyneitä teknisiä ominaisuuksia ja 3,5 gigahertsin taajuusaluetta, minkä ansiosta tiedonsiirtonopeus oli suurempi. 

DNA:n 5G-verkko tavoittaa laskennallisesti jo 80 % suomalaisista heidän asuinpaikkansa perusteella. Tämä tarkoittaa noin 4,4 miljoonaa ihmistä 203 paikkakunnalla. 

 

Saivatko uutiset innostumaan 5G:stä? Surffaa DNA:n sivuille ja tutustu yritysliittymien tarjontaamme tai päivitä puhelimesi 5G-aikaan! 

Avainsanat:

Mobiili 5G Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.