Blogit

Verkkoratkaisut palveluna kiinnostavat pääkaupunkiseudun yrityksiä

Pääkaupunkiseutu on Suomen mittakaavassa erittäin merkittävä bisnesalue, jossa toimii eri kokoisia yrityksiä lukuisilta eri toimialoilta. Yhteistä näille yrityksille on se, että iso osa elää tällä hetkellä digitaalista murrosta. Sen vuoksi verkkoratkaisujen tuominen tähän päivään on monelle ajankohtaista. Samalla se parantaa yrityksen tuottavuutta ja loppuasiakkaiden palvelemista.

”Yrityksiä ei aina kiinnosta puida verkkoasioitaan, mutta kun niistä sitten kuitenkin aletaan keskustelemaan, löytyy usein helposti parantamisen varaa. Toiset voivat saada tarpeisiinsa sopivamman yritysverkon aiempaa edullisemmin ja toiset puolestaan ottavat käyttöön uusia, älykkäitä toiminnallisuuksia, jotka vastaavat myös lähitulevaisuuden tarpeisiin”, sanoo DNA:n pääkaupunkiseudun yritysmyyntiryhmän vetäjä Harry Sjögren.

Yksi päivänpolttava kysymys monelle yritykselle on se, haluaako yritys itse ylläpitää verkkoa vai ostaa sen avaimet käteen -periaatteella operaattorilta, jolloin operaattorin asiantuntijat huolehtivat teknisistä yksityiskohdista ja esimerkiksi tietoturvasta.

”Pääkaupunkiseudun yritykset ovat tyypillisesti hyvin tietoisia siitä, millaisia yhteyksiä tarvitaan. Verkon ympärillä olevat komponentit sen sijaan ovat vähemmän tuttuja, vaikka ne voivat välillä olla jopa laajempi osa ratkaisua kuin varsinaiset yhteydet”, sanoo Harry Sjögren.

Aiemmin yritysverkon roolia saattoi hoitaa toimistolle hankittu internetliittymä, mutta nykyisin kokonaisuus on huomattavasti laajempi ja sovitettavissa liiketoiminnan tarpeisiin. Verkon voi toteuttaa saatavuudesta riippuen kuitu-, kupari tai mobiilitekniikalla, toteutukseen voi liittää mukaan yrityksen kaikki toimipisteet sekä etäkäyttäjät, ja oheen saa joustavasti lisäpalveluita.

Tietoturvapalvelut, kuten palomuuri, virustorjunta ja palvelunestohyökkäyksiltä suojautuminen ovat lisäpalveluista kriittisimpiä. Uhkat muuttuvat jatkuvasti ja katalat kyberrikolliset löytävät uusia tapoja tunkeutua yritysten laitteisiin ja palveluihin.

”Joskus asiakkaat miettivät tietoturvaratkaisun kohdalla, että kannattaakohan palvelusta maksaa, kun mitään ongelmiakaan ei ole koskaan ollut. Siinä kohtaa meidän tehtävämme on parantaa asiakkaan ymmärrystä siitä, paljonko voi maksaa se, jos tietoturva ei olekaan kunnossa, ja antaa suosituksia hyvän tietoturvatason varmistamiseksi. Kukaan ei tietysti toivo, että asiakkaalle käy huonosti. Suomestakin on melko paljon varoittavia esimerkkejä, joissa tietoturva on jätetty entiselleen ja ongelmia sittemmin ilmaantunut”, sanoo Sjögren.

Tietoturvan ohella pääkaupunkiseudun yritykset ovat kiinnostuneimpia verkon vikatilanteissa automaattisesti käyttöön tulevista varayhteyksistä. Osa hyötyy myös verkon raportointipalvelusta, jonka avulla yritys voi seurata verkkonsa käyttötasoa ja reagoida muutostarpeisiin jo etukäteen.

Lähitulevaisuudessa 5G avaa yrityksille uusia mahdollisuuksia

”Yrityksille tarkoitetut langattomat 4G-yhteydet riittävät jo nykyisin monien yritysten ensisijaiseksi verkkoyhteydeksi, mutta 5G:n myötä mobiilitekniikalla toteutetusta yritysverkosta tulee relevantti vaihtoehto yhä useammalle. Tulemme mieluusti yritysten luokse tekemään kartoituksia ja keskustelemaan siitä, miten nykyistä ympäristöä kannattaisi lähteä kehittämään”, sanoo Sjögren.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa yritysverkkoratkaisuista pääkaupunkiseudulla. Sieltä löytyvät myös alueen yritysmyyntipäälliköiden yhteystiedot.

Avainsanat:

Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Blogi
4/2024 Mari Eklund

Uhkakenttä muuttuu teknologian kehittyessä – miten yrityksen kyberresilienssiä voi vahvistaa?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.