Blogit

Uusi dokumenttisarja tuo digitalisaation lähelle

Toimittajat Ivan Puopolo ja Kristiina Komulainen luotsaavat DNA:n uutta dokumenttielokuvasarjaa. Sarjan ensimmäisessä osassa käsitellään tietoturvaa ja verkkorikollisuutta.

Toimittajat Ivan Puopolo ja Kristiina Komulainen luotsaavat DNA:n uutta dokumenttielokuvasarjaa. Sarjan ensimmäisessä osassa käsitellään tietoturvaa ja verkkorikollisuutta.

Digitalisaatiosta puhuvat nykyään kaikki, mutta ilmiötä on hankala hahmottaa ilman konkreettisia esimerkkejä. Tähän tarpeeseen on DNA:n yritysliiketoimintapuoli tuottanut kuusiosainen Hyvä paha digitalisaatio -dokumenttifilmisarjan, jonka ensimmäinen jakso on nähtävissä DNA:n verkkosivuilla.

Lyhytdokumentit ovat jatkoa DNA:n viime vuonna tuottamalle Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjalle, jossa 30 suomalaista eri toimialojen asiantuntijaa keskustelivat työn tulevaisuudesta.

”Toisella tuotantokaudella tuomme digitalisaation ja sen ilmiöt lähemmäs yritysten ja yksityisten ihmisten arkea”, kertoo DNA:n sisältömarkkinointipäällikkö Ville Ruoko.

Suomessa paljon hyvää digiosaamista

Kotimaisessa digitalisaatiokeskustelussa Ruokoa on jäänyt vaivaamaan se, että esiin nousevat yleensä vain ulkomaiset menestystarinat. Hyvä paha digitalisaatio keskittyykin nimenomaan kotimaiseen osaamisen esittelyyn.

”Suomessa tehdään jo nyt paljon fiksuja juttuja, niistä ei vain jostain syystä juurikaan julkisuudessa puhuta.”

Esimerkkeinä Ruoko mainitsee kaksi dokumenttifilmeissä mukana olevaa yritystä: tamperelaisen Enermixin, jonka kehittämä Talotohtori-palvelu pyrkii parantamaan taloyhtiöiden ja kokonaisten kuntien energiatehokkuutta digitaalisen etäpalvelun avulla. Espoolainen, globaaleja markkinoita valloittava Enevo puolestaan hyödyntää langatonta anturiteknologiaa jätekeräyksen optimoinnissa.

Tietoturvaan ratkaisulähtöisiä esimerkkejä

Sarjan aloittavissa, tietoturvaan keskittyvissä jaksoissa LähiTapiolan edustaja kertoo, miten finanssialan yritys hoitaa tietoturvaa. Haastateltavina on myös muun muassa Keskusrikospoliisin, tietoturvayhtiö F-Securen ja Nixun asiantuntijoita.

Ääneen pääsevät niin ikään tietoturvahaavoittuvuuksia etsivät hakkerit.

”Tietoturvaan liittyen Suomesta löytyy todella paljon osaamista. Dokumenttisarjassa tuomme esiin ratkaisulähtöisiä tapauksia, joita katsoja voi peilata oman yrityksen toimintaan.”

Tarkoitus on myös hälventää tietoturvaan liittyviä vääriä mielikuvia ja pelkoja. Ruoko muistuttaa, että riskejä voi vähentää helposti hoitamalla perusasiat kuntoon.

”Verkkorikollisten toimintaa voidaan vaikeuttaa tuntuvasti huolehtimalla verkossa olevien tietojärjestelmien ja laitteiden tietoturvan ajantasaisuudesta.”

Kevättalvella vuorossa teollinen internet ja uusi työ

Maaliskuun jaksojen keskiössä ovat esineiden internet ja älykaupunkiratkaisut, joissa digitaalisilla innovaatioilla haetaan uusia tapoja vastata kasvavien kaupunkien haasteisiin. Haasteita löytyy tällä hetkellä runsaasti esimerkiksi rakentamiseen, liikenteeseen ja energiaan liittyvistä toiminnoista. 

Huhtikuun teemana puolestaan on muuttuva työ: minkälaisia muutoksia digitalisaatio tuo laajasti katsottuna yksityisten ihmisten ja yritysten arkeen.

Katso ensimmäinen jakso tästä! 

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT Tietoturva Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.