Blogit

Turun seudun yritykset tietävät mitä verkoiltaan haluavat

Turussa toimii yrityksiä laidasta laitaan: merenkulkuklusteri vetää alueelle alihankintateollisuutta, korkeakouluista sikiää startup-yrityksiä ja eri toimijoiden välillä on laaja yhteistyöverkosto. Erilaisilla aloilla toimivat yritykset kaipaavat tarpeisiinsa vastaavia ratkaisuja.

”Asiakkaamme ovat laatutietoisia ja kiinnostuneita kehittämään toimintaansa. DNA:n Yritysinternet -ratkaisu on ollut suosittu, sillä siihen on saatavissa tarvittava määrä kiinteitä ja julkisia IP-osoitteita ja siihen on mahdollista kytkeä yrityksen omat palvelimet sekä lan-to-lan-yhteydet kumppaniyrityksiin. Siihen voidaan liittää myös tietoturvapalveluja, joiden avulla pystytään tarjoamaan useillekin toimipisteille yhteinen palomuuri ja mahdollistaa VPN-yhteydet etänä työskenteleville”, kertoo yritysliiketoiminnan myyntipäällikkö Tiina Kankare.

Erityisesti tietoturvaan ja varayhteyksiin panostetaan, mutta lisäksi turkulaisfirmoilla on katse tiukasti tulevaisuudessa. 5G-verkon aikataulu ja mukanaan tuomat mahdollisuudet kiinnostavat, mutta Kankare myös muistuttaa, että 4G-verkko lähes sadan prosentin kattavuudella palvelee edelleen mainiosti.

”5G tulee esiin melkein joka asiakastapaamisessa ja herättää paljon mielenkiintoa. Se kiinnostaa etenkin etäämmällä sijaitsevia yrityksiä ja etätyön tekijöitä, joille kuidun tuominen olisi kallista.”

Kankare vinkkaa myös, että mokkula on erinomainen ratkaisu etätyöntekijöille, joilla ei ole kotona esimerkiksi taloyhtiön tarjoamaa laajakaistaa. 5G-mokkulat toimivat myös 4G-verkossa ja valikoima täydentyy koko ajan. 5G-yhteyksien lisäksi toinen asiakkaita erityisesti kiinnostava edistyksellinen palvelu on IoT-teknologia. Kankareen mukaan asiakkaat ovat innostuneita IoT-ratkaisuista usein ennen kuin vielä tietävät, mihin teknologiaa käyttäisivät. 

”Autamme mieluusti asiakkaitamme parantamaan kaikkia verkkoratkaisujaan. Olemme saaneet kiitosta reippaasta asenteestamme. Meille voikin pirauttaa aina, kun verkkoasia askarruttavat”, sanoo Kankare.

Vaikka uuden teknologian käyttöönotto on herättänyt turkulaisissa yrityksissä kiinnostusta, ei olemassa olevia ratkaisuja tule niitäkään väheksyä. Kankare näkee valokuidun yhä kannattavana ja pitkäikäisenä investointina, sillä se takaa häiriöttömän yhteyden johon kosteus, säätilan muutokset tai lisääntyneet käyttäjämäärät eivät vaikuta. Lisäksi esimerkiksi teollisuushalliin vedetty kuitu kasvattaa kiinteistön arvoa.

”Lisäpalveluna erityisesti langaton varayhteys on ollut suosittu. Jos kiinteä yhteys sattuu olemaan vialla, menee mobiiliverkossa toimiva langaton varayhteys automaattisesti päälle ja kaikki verkon palvelut toimivat myös varayhteydellä. Langaton varayhteys on paras tae toiminnan jatkumiselle poikkeustilanteesta huolimatta”, Kankare toteaa. 

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Turun alueen yritysverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Turun seudun yritysmyyntipäälliköiden yhteystiedot.

Avainsanat:

Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.