Blogit

Toimi näin, kun työpuhelimesi varastetaan

Työpuhelimen kohdalla varkaus on aina tietoturvariski. Työsähköposti kulkee monella mukana puhelimessa, eivätkä liiketoimintakriittiset tiedot välttämättä ole kovinkaan monen painalluksen päässä.

Puhelinvarkauteen kannattaa varautua hyvissä ajoin.

Varmista, että puhelimessasi on vahva pääsykoodi eikä pin-koodisi ole jokin turhan ilmeinen, kuten 0000, 1234 tai syntymävuotesi. Vahvat koodit antavat peliaikaa varkauden ensiminuuteilla, kun varas ei ainakaan heti pääse käsiksi puhelimesi sisältöön tai voi soittaa isoja laskuja palvelunumeroihin.

Katso etukäteen, miltä puhelimen paikannuspalvelu näyttää ja millaisia vaihtoehtoja se tarjoaa. Näin tiedät miten toimia varkauden osuessa kohdalle.

Kun epäilet varkautta, soita mahdollisimman pian kaverin puhelimesta asiakaspalveluun ja ilmoita siitä. DNA:n asiakaspalvelu auttaa varkaustapauksissa ympäri vuorokauden niin verkossa kuin puhelimitse numerossa 044 144 099.

Android-käyttäjä, toimi näin

 • Kun puhelimeesi on kytketty Google-tili, mene mahdollisimman pian osoitteeseen android.com/find ja kirjaudu sisään puhelimeen kytketyllä Google-tunnuksella.
   
 • Vasemmalla näet palveluun kytketyt laitteesi. Palvelu tarjoaa sinulle kolme toimintoa:
   
  • Toista ääni: jos puhelin on päällä ja yhteydessä verkkoon, tämä nappi toistaa puhelimessa äänen. Kätevä tapa paikantaa puhelin, jos se onkin vaikka sohvatyynyjen välistä.
    
  • Lukitse puhelin: tämä on paras vaihtoehto, jos epäilet varkautta, mutta et ole vielä aivan varma. Lukitun puhelimen voi vielä avata omalla salasanalla, jolloin et menetä henkilökohtaisia tietoja. Voit myös laittaa puhelimen ruudulle viestin, jossa pyydät puhelimen löytäjää soittamaan esimerkiksi puolisosi puhelinnumeroon.
    
  • Tyhjennä puhelin: puhelimen tyhjentäminen pyyhkii kaikki tiedot puhelimesta ja periaatteessa estää puhelimen käytön muilta. Käytännössä varkailla on kuitenkin omia keinojaan saada puhelin uudelleen käyttöön, mutta henkilökohtaisiin tietoihisi he eivät enää pääse.

Apple-käyttäjä, toimi näin

 • Kun puhelimeesi on kytketty Apple ID, mene mahdollisimman pian osoitteeseen icloud.com/find ja kirjaudu sisään puhelimeen kytketyillä tunnuksilla.
   
 • Selaimen yläpalkissa keskellä näet Kaikki laitteet -painikkeen, jota painamalla avautuu alasvetovalikko. Valitse laite, jota epäilet varastetuksi. Palvelu tarjoaa sinulle kolme toimintoa:
  • Toista ääni: jos puhelin on päällä ja yhteydessä verkkoon, tämä toistaa puhelimessa äänen. Kätevä tapa paikantaa puhelin, jos se onkin vaikka sohvatyynyjen välistä.
    
  • Kadonnut-tila: tämä on paras vaihtoehto, jos epäilet varkautta mutta et ole vielä aivan varma. Lukitun puhelimen voi vielä avata omalla salasanalla, jolloin et menetä henkilökohtaisia tietoja. Voit myös laittaa puhelimen ruudulle viestin, jossa pyydät puhelimen löytäjää soittamaan esimerkiksi puolisosi puhelinnumeroon.
    
  • Tyhjennä iPhone: puhelimen tyhjentäminen pyyhkii kaikki tiedot puhelimesta ja periaatteessa estää puhelimen käytön muilta. Käytännössä varkailla on kuitenkin omia keinojaan saada puhelin uudelleen käyttöön, vaikka he eivät enää pääsekään käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi.

Lisää vinkkejä parempaan mobiilitietoturvaan saat lataamalla Turvallisesti työpuhelimella -oppaamme!

Lataa opas

Avainsanat:

Vinkit Mobiili Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.