Blogit

Tietojen synkronointi auttaa työssä ja vapaa-ajalla

Älylaitteiden synkronoinnista pilvipalvelujen avulla on paljon hyötyä. Omien laitteiden synkronoinnin voi tarkistaa yksinkertaisella testillä.

Mobiiliajan työntekijä ei ole sidottu yhteen päätelaitteeseen, vaan työkalut vaihtuvat sujuvasti tilanteen mukaan läppäristä matkapuhelimeen ja tablettiin. Älylaitteet ovat kovassa käytössä myös vapaa-ajalla.

Katso videolta, miten synkronoit lomakuvat iOS- ja Android -älylaitteista pilveen.


 

Sujuva työnteko edellyttää, että päätelaitteet synkronoidaan keskenään pilvipalvelujen avulla.

”Esimerkiksi Microsoft Office 365:n tai Google Driven käyttäjän ei tarvitse miettiä, minkä laitteen muistiin tiedostot on tallentanut. Verkkotallennustilasta dokumentit, kuvat ja videot ovat käytettävissä kaikissa laitteissa”, DNA:n palveluiden kehityspäällikkö Jarmo Laaksonen sanoo.

Tuorein versio löytyy aina pilvestä

Laaksonen tekee itse töitä paitsi konttorilla myös kotona ja tien päällä vaikkapa kahvilassa.

”Voin vaihtaa lennosta päätelaitetta, kun tiedän, että kaikki tiedostot löytyvät nopeasti pilvestä.”

Laaksonen tekee myös usein tiimityötä, jossa pilvipalvelussa olevaa dokumenttia työstää samaan aikaan useampikin kollega.

”Työnteko on sujuvampaa ja sekaannusten vaara vähenee huomattavasti, kun eri versioita ei tarvitse lähetellä enää sähköpostissa. Kaikilla on saatavilla aina kaikkein viimeisin draft.”

Laaksonen huomauttaa, että pilvipalveluista on hyötyä myös vapaa-ajalla. Pilveen tallentuvat kätevästi valokuvat ja vaikkapa ostoslista, jota kukin perheenjäsen voi tarpeen mukaan täydentää jääkaapilla käydessään.

Testaa synkronointi käytännössä

Suosituimmissa pilvipalveluissa päätelaitteiden synkronointi tapahtuu automaattisesti. Asian voi varmistaa yksinkertaisella testillä.

”Ota vaikkapa puhelimellasi kuva tai tee tabletilla uusi merkintä kalenteriisi. Jos muutokset näkyvät heti kaikissa muissakin laitteissasi, synkronointi on kunnossa.”

Synkronoinnin ansiosta tiedostot ovat pilvessä varmassa tallessa, jos esimerkiksi läppäri rikkoutuu mökkireissulla tai puhelin varastetaan lomamatkalla.

”Ainoa menetys on itse laite”, Laaksonen toteaa.

Pilvipalvelujen ansiosta kadonneen älylaitteen tiedot eivät myöskään joudu vääriin käsiin. Sekä Android- että Apple-laitteiden käyttäjä voi lukita ja tyhjentää hävinneen laitteen tiedostot.

”Paikannuspalvelun avulla puhelin saattaa hyvällä onnella vielä löytyäkin.”

Kaksivaiheinen tunnistus käyttöön

Laaksonen korostaa, että kaikkein suurin tietoturvariski on suojaamaton älypuhelin.

”Suojakoodi tai sormenjälkitunnistus kannattaa laittaa ehdottomasti päälle, ellei se jo ole käytössä puhelimessa.”

Katso videolta, miten suojakoodi kytketään päälle. 


 

Pilvipalveluihin kirjautuminen vaatii aina tunnuksen ja salasanan. Laaksosen mukaan se ei kuitenkaan riitä, vaan tärkeimmissä palveluissa tilin suojausta on syytä vahvistaa kaksivaiheisella tunnistuksella.

 

”Ennen kuin palvelu päästää käyttäjän sisälle, se vaatii vielä toisenkin tunnistusmenetelmän. Usein tunnistus tapahtuu tekstiviestillä.”

Kaksivaiheinen tunnistus löytyy kaikista yleisistä pilvipalveluista. Toiminto ei ole kuitenkaan välttämättä automaattisesti päällä, vaan se on otettava käyttöön omista asetuksista.”

Avainsanat:

Liikkuva työ Mobiili Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.