Blogit

Suomalainenko ei pukahda? Pötypuhetta!

On yksi aikamme ehkä suurimpia väärinkäsityksiä, että suomalainen mieluummin vaikenee kuin avaa suunsa. Mehän puhua pölpötämme enemmän kuin pohjoismaiset naapurimme – vieläpä rakkaita naapureitamme nykyaikaisemmin! Ainakin puhelimessa.

Puheen digitalisaation etulinjassa

Reilut kymmenen vuotta sitten liittymäkohtaisten puheminuuttien määrä huiteli Suomessa kertaluokkaa korkeammalla kuin muualla Pohjoismaissa tai Baltiassa (VALOR-tutkimus 2018: teletoimiala). Toisaalta edullisella hinnoittelulla lienee ollut vaikutusta asiaan.

Jotain kuitenkin tapahtui vuosikymmenen vaihtuessa. Puheminuutit romahtivat Suomessa, ja naapurimme porhalsivat ohi oikealta ja vasemmalta.

Paitsi eivät oikeastaan porhaltaneetkaan. Suomalaisten puhuminen on siirtynyt fiksuille ja joustaville ip-alustoille. Skype for Businessin kaltaiset viestintäratkaisut toimivat työpalaverissa näppärästi. Mukavana bonuksena ne välittävät videokuvaakin.

Virtuaalineuvotteluiden suosiota kasvattaa myös ajan säästyminen, kun kokousta varten ei tarvitse matkustaa paikasta toiseen ja menettää hermojaan liikenteessä. Virtuaalineuvottelu säästää siis niin työntekijää kuin firman varoja.

Sama ilmiö näkyy viestittelyssä. Suomessa lähetettyjen tekstareiden määrä on romahtanut samaan aikaan, kun WhatsApp, Skype ja Facebook Messenger välittävät pikaviestejä enenevissä määrin.

Ethän pudonnut kelkasta?

Aikaansa seuraavan yrityksen kannattaa huomioida trendi viimeistään nyt. Puheminuutteja tärkeämpää alkaa olla, että mobiilidatalla ei ole rajoituksia siirtonopeuden tai datamäärien suhteen. Ota siis yhteyttä! Katsotaan yhdessä, ovatko yrityksenne kännykkäliittymät ajan tasalla.

Avainsanat:

Digitalisaatio Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.