Blogit

Ohjelmistokehityksen kätevät työkalut – koodaaminen ja työpajat sujuvat nyt etänä

Etätyö ei ole ohjelmistotalojen väelle uusi asia, mutta poikkeustilanne muutti etänä tehtäväksi myös säännölliset scrum-tilaisuudet sekä suunnittelutyön, joka normaalisti tehtäisiin lappuleikkinä asiakkaan ja muiden sidosryhmien kanssa.

Moni koodari on viihtynyt etätöissä jo pitkään, mutta palvelumuotoilijat ja projektipäälliköt ovat tottuneet palaveri-intensiiviseen arkeen, ketteristä kouluttajista puhumattakaan. Yhtäkkiä kuitenkin vaikuttaa siltä, että etänä sujuu lähes kaikki.

Ota tästä haltuun työkalut, joiden avulla hommat etenevät etänä yhtä hyvin kuin läsnäkin:

1. Verkossa toimiva valkotaulu

Miro tuo postit-lappujen täyteiset valkotaulut virtuaaliseen ympäristöön. Työkalun avulla uuden ideoinnin, taustatutkimuksen, suunnittelun, ketterät työpajat ja kartoitukset voi visualisoida ja organisoida kätevästi yhdessä.

2. Virtuaalinen työtila tiimille

Confluence on firman sisäinen wiki ja töiden seurannan väline samassa paketissa. Sinne voi tallentaa kokousmuistioita, tuotevaatimuksia, henkilöstökäytäntöjä ja yhteiskäyttöisiä dokumentteja. Lisäksi siihen voi integroida Jira-tikettejä tai Trello-tauluja töiden etenemisen seuraamiseksi. Sen avulla voi myös kerätä palautetta – esimerkiksi johtoryhmän linjaamista uusista etätyökäytännöistä.

3. Etäkoodauksen pelastus

Pilvessä sijaitsevien työkalujen avulla koodaajat pääsevät edistämään samaa koodia yhdessä reaaliaikaisesti. Ohjelmistosta myös näkee, kuka on muuttanut mitäkin kohtaa. Tekniikka & Talous listasi hiljattain lukuisia etäkoodauksen mahdollistavia työkaluja: AWS Cloud9, Codeanywhere, CodeSandbox, Codeshare, Floobits, Teletype ja Microsoftin Visual Studio Live Share.

Älä unohda myöskään vanhoja tuttuja, kuten Teamsia, Jiraa, Slackia tai Flowdockia ja Trelloa. Olisiko niiden pelisääntöjä syytä tarkistaa ja täsmentää nyt, kun kaikki ovat etänä?
 

Haluatko lukea lisää aiheesta?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat sähköpostiisi viimeisimmät sisällöt teknologiateollisuuden alalta!

Tutustu myös 5G-oppaaseemme, joka tarjoaa lisätietoa uusista huippunopeista verkoista, joiden avulla videopuhelut ja raskaat työkalut pyörivät sujuvasti niin kotona kuin konttorillakin.

Avainsanat:

Vinkit Muuttuva työ Digitalisaatio Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.