Näin otat hakkerin hommiin

Digitalisoituvassa maailmassa on syntynyt uusi hakkereiden ammattikunta. Siinä missä suuri yleisö ajattelee edelleen hakkereiden olevan verkon pahiksia, ovat edelläkävijäyritykset jo ymmärtäneet, mitä hyötyä uteliaalla mielenlaadulla varustetuista ongelmanratkaisijoista voi olla.

Verkkopalvelut ovat yrityksille yhä keskeisempi osa bisnestä. Niiden suojaamiseen ei välttämättä yksittäinen virusohjelma enää riitä.

Hakkerit ovat verkon superammattilaisia, jotka voivat auttaa yritystä tunnistamaan haavoittuvuuksia ja suojaamaan järjestelmiä ilkivallalta.

Mutta kuinka taitavan ja hyväntahtoisen hakkerin sitten voisi ottaa leipiinsä? Pitääkö mennä TOR-verkon pimeille kujille paksun kirjekuoren kanssa väijymään?

Hyvä paha hakkeri -podcastissa studiovieraat kehitysjohtaja Kim Westerlund Nixulta, hakkeri Oona Räisänen ja professori Jarno Limnéll ruotivat aihetta perusteellisesti. Tässä muutama neuvo keskustelusta:

 

1. Oman yrityksesi verkon haavoittuvuuksia etsimään voit palkata hakkereita työllistävän tietoturvayrityksen.

 

2. Voit myös julkisesti tarjota palkkion haavoittuvuuden löytäjälle. Niin kutsutut Bug Bounty -ohjelmat ovat koko ajan suositumpia, joten varaudu kunnon palkkioon, jos haluat parhaat hakkerit apuun.

 

3. Hakkeritaitoisia ihmisiä voit etsiä alan opinahjoista sekä alan tapahtumista. Tällainen on esimerkiksi kotimainen Disobey. Yksi tapa on myös järjestää ”Capture the flag” -tyyppisiä kilpailuita ja palkata voittajat.

 

4. Harkitse tiimin palkkaamista. Vaikka hakkerit mielletään yksikseen koneella puurtaviksi erakoiksi, arvostavat hekin sitä, jos pääsevät jakamaan onnistumisensa toisten asiaa ymmärtävien kanssa.

 

5. Tarjoa virikkeitä. Joskus haavoittuvuuksien etsintä vaikka toiminnanohjausjärjestelmästä voi olla puuduttavaa. Nixulla hakkerit voivat esimerkiksi sen ohessa ratkoa kiinnostavia ongelmia, osallistua bounty-ohjelmiin ja vaikka hakkeroida laitteita.

 

Kuuntele podcast ja lue lisää hakkereista Hyvä paha digitalisaatio -sivustolta.

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.