Hyvä paha digitalisaatio

Hyvä paha digitalisaatio -podcast tarjoilee kuusi terävää kulmaa digitalisaatioon kolmen teeman alla. Teemoja ovat: Kyberturvallisuus, IoT sekä Muuttuva työelämä. Kutakin teemaa isännöi alan ykkösasiantuntija yhdessä juontaja Sallamaari Muhosen kanssa. Lisäksi studioon on saapunut keskustelemaan joukko kiinnostavia vaikuttajia.

Hyvä paha hakkeri

Tässä jaksossa puhutaan hakkereista. Nähtävissä on orastava trendi, jossa yritykset hyödyntävät hakkereita sen sijaan, että taistelisivat heitä vastaan. Mistä ja miten hyviä hakkereita sitten voi löytää avukseen? Miten heidän kanssaan yritykset voivat toimia?

Jaksoa isännöi kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta. Vieraina hakkeri Oona Räisänen ja kehitysjohtaja Kim Westerlund Nixulta.

Hyvä paha kyber

Tietoturvayhtiöt ovat huutaneet sutta jo yli 20 vuotta – mutta onko uhka todellinen ihan tavallisen suomalaisen yrityksen näkökulmasta? Mitä taloudellisia realiteetteja tiedon turvaaminen yrityksissä kohtaa?

Jaksoa isännöi kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta. Vieraina toimitusjohtaja, hallitusammattilainen Leena Mörttinen Perheyritysten liitosta ja johtaja Jani Kallio F-Securelta.

Hyvä paha digiarki

Älyoptimoitu kotini on linnani, teknologia tekee arjesta juhlaa. Jaksossa lähestymme esineiden internetiä ruohonjuuritasolta, yksilön ja käyttäjän näkökulmasta. Onko älyharjassa mitään järkeä ja salakuunteleeko älybarbie lapsiani?

Jaksoa isännöi Sallamaari Muhosen rinnalla Tivian toiminnanjohtaja Mika Helenius. Vieraina tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen sekä iot-entusiasti, yrittäjä ja Stockmannin ICT-asioista vastaava pääarkkitehti Ilkka Pirttimaa

Hyvä paha IoT-yhteiskunta

Kuinka rakennetaan älykäs kaupunginosa? Jaksossa lähestymme teollista internetiä järjestelmien, yhteiskunnan ja arvoverkkojen rakentajan näkökulmasta. Mitkä ovat IoT:n toiminnan edellytykset? Ollaanko Suomessa alustojen orjia vai herroja?

Jaksoa isännöi Sallamaari Muhosen rinnalla Tivian toiminnanjohtaja Mika Helenius. Vieraana Fiksu Kalasatama -hankkeen johtaja Veera Mustonen Forum Viriumista.

Hyvä paha työelämä

Digitalisaatio myllertää konttorit ja uudistaa työkulttuurit. Mitä taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan? Onko tulevaisuuden organisaatiomalli ketterä sissipartio vai yhä megalomaanisempi korporaatio?

Jakson vetäjinä toimivat Sallamaari Muhonen ja modernin johtamisen ja digitalisaation evankelista sekä Boss Level -podcastin isäntä Sami Honkonen. Vieraana myös innovaatiojohtamisen professori Liisa Välikangas Aalto-yliopistosta sekä Petri Rajaniemi, Itä-Pasilan toisinajattelija ja yrittäjä Ponder Nobs Oy:stä.

Hyvä paha tekoäly

Tekoäly hiipii yrityksen johtoryhmään, asiakaspalvelijaksi ja ylipäätään työelämään. Miksi tekoälystä kohkataan juuri nyt ja pitäisikö olla huolissaan jakkarastaan? Missä kaikessa ihminen edelleen päihittää algoritmin?

Jakson vetäjinä toimivat Sallamaari Muhonen ja modernin johtamisen ja digitalisaation evankelista sekä Boss Level -podcastin isäntä Sami Honkonen. Vieraana pitkään tekoälyä tutkinut Ella Bingham Aalto-yliopistosta ja Solitan tekoälyasiantuntija Jonne Heikkinen.

Haluatko kuulla lisää?

Tutustu kaikkiin podcasteihin >

Hyvä paha digitalisaatio

Digitalisaatio tarjoaa kiihtyvällä tahdilla uusia ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, mutta muutos tuo mukanaan myös haasteita.

Kuusiosaisessa sarjassa juontajapari Kristiina Komulainen ja Ivan Puopolo ottavat selvää, miten selviytyä jatkuvasti kehittyvässä maailmassa.

Tulevaisuuden ammattilaiset

Miltä tulevaisuus kuulostaa? Podcasteissa johtavat asiantuntijat keskustelevat tulevaisuuden näkymistä, mahdollisuuksista ja ratkaisuista digitalisoituvassa maailmassa.