Miltä sinun työsi tulevaisuus näyttää?

Robotit tulevat ja vievät meidän kaikkien työpaikat! Vai vievätkö sittenkään? Digitalisaatio on nyt läsnä keskusteluissa niin paljon, että ärsyttää. Silti kaikille on aika selvää, että jotenkin se jokaisen työhön ja elämään vaikuttaa. Kysymys on lähinnä aikataulusta.

Pilvipalvelut, älykkäät järjestelmät ja uudet sovellukset mahdollistavat uusia toimintatapoja. Yrittäjä voi hoitaa kulunhallintaa altaan reunalta, tarkkailla varastoa toimiston puolelta ja tarjota asiakaspalvelua entistä monipuolisemmin netissä. Tulevaisuudessa nämä mahdollisuudet eivät ainakaan vähene.

Robotisaatioon suhtaudutaan tyypillisimmin varovaisella mielenkiinnolla. Mukavaa on, että robotit voivat suorittaa tehtäviä nopeasti, tarkasti ja väsymättä. Niiden myötä ihmisten aikaa voidaan vapauttaa muihin tehtäviin, kuten asiakkaiden tapaamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Robotit eivät siis varsinaisesti vie ihmisten työpaikkoja, mutta ne aivan varmasti muuttavat työn luonnetta.

Yrittäjänkin on jo korkea aika miettiä, kuinka tämä kehitys vaikuttaa omaan toimialaan. Uutisia ja kilpailijoiden valintoja seuraamalla voi saada joitakin vinkkejä tulevaisuuden näkymistä, ja asiakkaidenkin kanssa kannattaa pyrkiä keskustelemaan heidän muuttuvista toiveistaan.

Pienenkään yrityksen ei tarvitse jäädä kehityksen seinäruusuksi.

Jos olet etsinyt tilaisuutta päästä oman alasi edelläkävijäksi, nyt on siihen oivallinen tilaisuus. Lue blogeja, opettele uusia asioita ja kokeile rohkeasti moderneja työkaluja sekä toimintatapoja – näin minäkin olen tehnyt. Muista myös pitää meteliä onnistumisistasi, jotta ne huomataan!

Me DNA:lla pyrimme tarjoamaan yrittäjille ja pienille yrityksille parhaat mahdolliset työkalut tulevaisuuden tarpeisiin. Hiljattain julkaisimme myös Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjan, joka käsittelee työn ja yhteiskuntamme tulevaisuutta. Tutustu sarjaan täällä >>

Avainsanat:

Digitalisaatio Robotiikka Pilvipalvelut Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.