Miltä sinun työsi tulevaisuus näyttää?

Robotit tulevat ja vievät meidän kaikkien työpaikat! Vai vievätkö sittenkään? Digitalisaatio on nyt läsnä keskusteluissa niin paljon, että ärsyttää. Silti kaikille on aika selvää, että jotenkin se jokaisen työhön ja elämään vaikuttaa. Kysymys on lähinnä aikataulusta.

Pilvipalvelut, älykkäät järjestelmät ja uudet sovellukset mahdollistavat uusia toimintatapoja. Yrittäjä voi hoitaa kulunhallintaa altaan reunalta, tarkkailla varastoa toimiston puolelta ja tarjota asiakaspalvelua entistä monipuolisemmin netissä. Tulevaisuudessa nämä mahdollisuudet eivät ainakaan vähene.

Robotisaatioon suhtaudutaan tyypillisimmin varovaisella mielenkiinnolla. Mukavaa on, että robotit voivat suorittaa tehtäviä nopeasti, tarkasti ja väsymättä. Niiden myötä ihmisten aikaa voidaan vapauttaa muihin tehtäviin, kuten asiakkaiden tapaamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Robotit eivät siis varsinaisesti vie ihmisten työpaikkoja, mutta ne aivan varmasti muuttavat työn luonnetta.

Yrittäjänkin on jo korkea aika miettiä, kuinka tämä kehitys vaikuttaa omaan toimialaan. Uutisia ja kilpailijoiden valintoja seuraamalla voi saada joitakin vinkkejä tulevaisuuden näkymistä, ja asiakkaidenkin kanssa kannattaa pyrkiä keskustelemaan heidän muuttuvista toiveistaan.

Pienenkään yrityksen ei tarvitse jäädä kehityksen seinäruusuksi.

Jos olet etsinyt tilaisuutta päästä oman alasi edelläkävijäksi, nyt on siihen oivallinen tilaisuus. Lue blogeja, opettele uusia asioita ja kokeile rohkeasti moderneja työkaluja sekä toimintatapoja – näin minäkin olen tehnyt. Muista myös pitää meteliä onnistumisistasi, jotta ne huomataan!

Me DNA:lla pyrimme tarjoamaan yrittäjille ja pienille yrityksille parhaat mahdolliset työkalut tulevaisuuden tarpeisiin. Hiljattain julkaisimme myös Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjan, joka käsittelee työn ja yhteiskuntamme tulevaisuutta. Tutustu sarjaan täällä >>

Avainsanat:

Digitalisaatio Robotiikka Pilvipalvelut Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.