Blogit

Miltä sinun työsi tulevaisuus näyttää?

Robotit tulevat ja vievät meidän kaikkien työpaikat! Vai vievätkö sittenkään? Digitalisaatio on nyt läsnä keskusteluissa niin paljon, että ärsyttää. Silti kaikille on aika selvää, että jotenkin se jokaisen työhön ja elämään vaikuttaa. Kysymys on lähinnä aikataulusta.

Pilvipalvelut, älykkäät järjestelmät ja uudet sovellukset mahdollistavat uusia toimintatapoja. Yrittäjä voi hoitaa kulunhallintaa altaan reunalta, tarkkailla varastoa toimiston puolelta ja tarjota asiakaspalvelua entistä monipuolisemmin netissä. Tulevaisuudessa nämä mahdollisuudet eivät ainakaan vähene.

Robotisaatioon suhtaudutaan tyypillisimmin varovaisella mielenkiinnolla. Mukavaa on, että robotit voivat suorittaa tehtäviä nopeasti, tarkasti ja väsymättä. Niiden myötä ihmisten aikaa voidaan vapauttaa muihin tehtäviin, kuten asiakkaiden tapaamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Robotit eivät siis varsinaisesti vie ihmisten työpaikkoja, mutta ne aivan varmasti muuttavat työn luonnetta.

Yrittäjänkin on jo korkea aika miettiä, kuinka tämä kehitys vaikuttaa omaan toimialaan. Uutisia ja kilpailijoiden valintoja seuraamalla voi saada joitakin vinkkejä tulevaisuuden näkymistä, ja asiakkaidenkin kanssa kannattaa pyrkiä keskustelemaan heidän muuttuvista toiveistaan.

Pienenkään yrityksen ei tarvitse jäädä kehityksen seinäruusuksi.

Jos olet etsinyt tilaisuutta päästä oman alasi edelläkävijäksi, nyt on siihen oivallinen tilaisuus. Lue blogeja, opettele uusia asioita ja kokeile rohkeasti moderneja työkaluja sekä toimintatapoja – näin minäkin olen tehnyt. Muista myös pitää meteliä onnistumisistasi, jotta ne huomataan!

Me DNA:lla pyrimme tarjoamaan yrittäjille ja pienille yrityksille parhaat mahdolliset työkalut tulevaisuuden tarpeisiin. Hiljattain julkaisimme myös Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjan, joka käsittelee työn ja yhteiskuntamme tulevaisuutta. Tutustu sarjaan täällä >>

Avainsanat:

Digitalisaatio Robotiikka Pilvipalvelut Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.