Miltä sinun työsi tulevaisuus näyttää?

Robotit tulevat ja vievät meidän kaikkien työpaikat! Vai vievätkö sittenkään? Digitalisaatio on nyt läsnä keskusteluissa niin paljon, että ärsyttää. Silti kaikille on aika selvää, että jotenkin se jokaisen työhön ja elämään vaikuttaa. Kysymys on lähinnä aikataulusta.

Pilvipalvelut, älykkäät järjestelmät ja uudet sovellukset mahdollistavat uusia toimintatapoja. Yrittäjä voi hoitaa kulunhallintaa altaan reunalta, tarkkailla varastoa toimiston puolelta ja tarjota asiakaspalvelua entistä monipuolisemmin netissä. Tulevaisuudessa nämä mahdollisuudet eivät ainakaan vähene.

Robotisaatioon suhtaudutaan tyypillisimmin varovaisella mielenkiinnolla. Mukavaa on, että robotit voivat suorittaa tehtäviä nopeasti, tarkasti ja väsymättä. Niiden myötä ihmisten aikaa voidaan vapauttaa muihin tehtäviin, kuten asiakkaiden tapaamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Robotit eivät siis varsinaisesti vie ihmisten työpaikkoja, mutta ne aivan varmasti muuttavat työn luonnetta.

Yrittäjänkin on jo korkea aika miettiä, kuinka tämä kehitys vaikuttaa omaan toimialaan. Uutisia ja kilpailijoiden valintoja seuraamalla voi saada joitakin vinkkejä tulevaisuuden näkymistä, ja asiakkaidenkin kanssa kannattaa pyrkiä keskustelemaan heidän muuttuvista toiveistaan.

Pienenkään yrityksen ei tarvitse jäädä kehityksen seinäruusuksi.

Jos olet etsinyt tilaisuutta päästä oman alasi edelläkävijäksi, nyt on siihen oivallinen tilaisuus. Lue blogeja, opettele uusia asioita ja kokeile rohkeasti moderneja työkaluja sekä toimintatapoja – näin minäkin olen tehnyt. Muista myös pitää meteliä onnistumisistasi, jotta ne huomataan!

Me DNA:lla pyrimme tarjoamaan yrittäjille ja pienille yrityksille parhaat mahdolliset työkalut tulevaisuuden tarpeisiin. Hiljattain julkaisimme myös Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjan, joka käsittelee työn ja yhteiskuntamme tulevaisuutta. Tutustu sarjaan täällä >>

Avainsanat:

Digitalisaatio Robotiikka Pilvipalvelut Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

11/2021 Jaana-Liisa Malin

Fiksumpi tapa tehdä työtä ei synny itsestään 

Pitkät työpäivät monta rautaa tulessa eivät ole pelkästään vuoden lopulle ominaista aikaa, vaan monesti jatkuva olotila vuoden ympäri.
DNA:lla Jussi Tolvasta on ihastuttanut yrittäjämäinen ote, joka läpäisee koko organisaation.
11/2021 DNA Business

DNA:n tuore toimitusjohtaja Jussi Tolvanen: "Operaattoriala on teknologian muutosten ytimessä" 

Uudessa organisaatiossa Tolvasta on ihastuttanut yrittäjämäinen ote, joka läpäisee koko organisaation.
11/2021 DNA Business

Askarruttaako IoT? DNA on yhdistänyt voimansa Telenorin kanssa ja nyt osaamista riittää 

DNA on vastikään yhdistänyt voimansa kansainvälisen Telenorin kanssa.
11/2021 DNA Business

2G, 3G, 4G, 5G – mitä väliä IoT:ssa?

Monen sorttisten IoT-laitteiden anturidata on jo kauan siirtynyt 2G-verkoissa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.