Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta.

Kiristyshaittaohjelmia, tietomurtoja, toimitusketjuhyökkäyksiä ja vakoilua – Kyberrosvot-podcast esittelee tunnettuja kyberrikoksia Suomesta ja maailmalta

Kyberhistorian hirvittävin mato ja itsestään sulkeutuvat tietokoneet pankissa. Auki jätetty portti, jonka kautta haettiin kymmenientuhansien suomalaisten henkilötiedot luvattomiin tarkoituksiin. Nämä rikokset, ikävä kyllä, ovat totisinta totta.

Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta. Se vie kuulijansa hakkereiden, tietomurtojen, vakoilun, kiristyshaittaohjelmien ja toimitusketjuhyökkäysten maailmaan.

Juontaja Peter Nymanin johdolla pohditaan, miten rikokset tehtiin, miksi rikoksen tekeminen onnistui ja mitä kyberrikoksesta seurasi. Ennen kaikkea keskitytään siihen, mitä rikoksista opittiin.

Jokaisen true crime -audiotarinan jälkeen Peter Nyman, DNA:n tietoturvaliiketoiminnan Business Manager Juho Saarinen sekä jaksoittain vaihtuva asiantuntija keskustelevat siitä, miten näin pääsi käymään ja kuinka muut yritykset voivat välttää vastaavan.

Jaksojen vieraina on huikea joukko Suomen eturivin kyberasiantuntijoita. Nymanin ja Saarisen kanssa studiossa kuullaan ensimmäisissä jaksoissa Tivin päätoimittaja Harri Junttilaa, F-Securen kyberuhkatiedustelupäällikkö Laura Kankaalaa, NetNordic Groupin tietoturva-asiantuntija Markus Alkiota ja ulkoministeriön tietohallintojohtaja Ari Uusikartanoa.

Matka kyberrosvojen maailmaan jatkuu, ja seuraavissa jaksoissa mukana ovat vuoron perään Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen, Lahden kaupungin tietohallintojohtaja Marko Monni, Alma Median teknologiajohtaja Antti Koivisto sekä kriminaalipsykologi Taija Stoat.

Ensimmäinen jakso Kyberrosvot-podcastia ilmestyi 14.4. Kahdeksanosaisen podcastin uusin jakso julkaistaan viikon välein perjantaina yleisimmillä podcast-alustoilla. Tutustu koko sarjaan täältä.

Kyberturva koskee kaikkia

Kyberrosvot-podcast-sarja on kyberrikosten ruumiinavaus. Se avaa yksi kerrallaan seitsemän kyberrikosta seurauksineen. NotPetya – onko tässä maailman kyberhistorian tuhoisin haittaohjelma? Mitä tapahtui Psykoterapiakeskus Vastaamossa, kun portti numero 3306 jäi auki? Kuka halusi kaataa Iltalehden? Näihin ja moneen muuhun kyberrikoksen herättämään kysymykseen Kyberrosvot -podcast etsii ja löytää vastauksia.

Kahdeksas ja viimeinen jakso pohtii yhdessä kriminaalipsykologi Taija Stoatin kanssa, keitä kyberrosvot oikein ovat ja miksi kyberrikoksia tehdään.

Suomalaisiin yrityksiin kohdistuu haastateltujen asiantuntijoiden arvioiden mukaan entistä suurempia kyberuhkia.  Kyberturvallisuus koskettaa tällä hetkellä kokoon katsomatta kaikkia yrityksiä. Kyberturvalla on suora vaikutus myös yritysten liiketoimintaan.

Tämä podcast-sarja tarjoaa konkreettisia vinkkejä parempaan kyberturvaan. Suojautuminen on kilpajuoksua, mutta meillä on koko ajan parempia keinoja kyberrikosten torjumiseen. Podcastin asiantuntijat muistuttavat kyberturvan tärkeydestä, oli kyseessä sitten suuryritys tai pienyritys. Pienikin yritys voi olla hyvin kiinnostava hakkereille, etenkin jos yrityksellä on itseään suurempia yrityksiä asiakkaina.

Laajat kumppaniverkostot luovat omat haasteensa tietoturvalle. Toimitusketjuhyökkäyksillä on päästy NATOn, EU:n ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriön järjestelmiin, eli todettakoon, että tietoturva on aina yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

 

Kyberturva koskettaa meitä kaikkia. Kuuntele ensimmäinen jakso NotPetya – Kymmenen miljardin dollarin mato nyt Spotifystä! 

Avainsanat:

Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

5/2023 DNA Yrityksille

Sata liittymää, sata laskua? Etätyön yhteysviritykset ovat talouspäällikön murheenkryyni

Pandemiapölyn laskeutuessa yritysten yhteyksissä saattaa paljastua kyseenalaisia viritelmiä.
5/2023 DNA Yrityksille

Lean on filosofia, joka ei nuku – kehity, optimoi ja menesty

Lean-filosofia auttaa yrityksiä kehittymään ja pysymään kilpailukykyisinä.
5/2023 DNA Yrityksille

Onko 5G vastuullinen valinta? Vihreä sähkö ja energiatehokkaat ratkaisut hillitsevät 5G-verkon ympäristövaikutuksia

Onko 5G vastuullinen valinta? Vihreä sähkö ja energiatehokkaat ratkaisut hillitsevät ympäristövaikutuksia.
5/2023 Tommi Hirvi

Investoinko verkkoihin liikaa vai liian vähän? Näillä ohjeilla haarukoit järkevimmän tason

Verkkoyhteydestä ei saa muodostua pullonkaulaa käsillä olevaan tekemiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.