Blogit

Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta.

Kiristyshaittaohjelmia, tietomurtoja, toimitusketjuhyökkäyksiä ja vakoilua – Kyberrosvot-podcast esittelee tunnettuja kyberrikoksia Suomesta ja maailmalta

Kyberhistorian hirvittävin mato ja itsestään sulkeutuvat tietokoneet pankissa. Auki jätetty portti, jonka kautta haettiin kymmenientuhansien suomalaisten henkilötiedot luvattomiin tarkoituksiin. Nämä rikokset, ikävä kyllä, ovat totisinta totta.

Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta. Se vie kuulijansa hakkereiden, tietomurtojen, vakoilun, kiristyshaittaohjelmien ja toimitusketjuhyökkäysten maailmaan.

Juontaja Peter Nymanin johdolla pohditaan, miten rikokset tehtiin, miksi rikoksen tekeminen onnistui ja mitä kyberrikoksesta seurasi. Ennen kaikkea keskitytään siihen, mitä rikoksista opittiin.

Jokaisen true crime -audiotarinan jälkeen Peter Nyman, DNA:n tietoturvaliiketoiminnan Business Manager Juho Saarinen sekä jaksoittain vaihtuva asiantuntija keskustelevat siitä, miten näin pääsi käymään ja kuinka muut yritykset voivat välttää vastaavan.

Jaksojen vieraina on huikea joukko Suomen eturivin kyberasiantuntijoita. Nymanin ja Saarisen kanssa studiossa kuullaan ensimmäisissä jaksoissa Tivin päätoimittaja Harri Junttilaa, F-Securen kyberuhkatiedustelupäällikkö Laura Kankaalaa, NetNordic Groupin tietoturva-asiantuntija Markus Alkiota ja ulkoministeriön tietohallintojohtaja Ari Uusikartanoa.

Matka kyberrosvojen maailmaan jatkuu, ja seuraavissa jaksoissa mukana ovat vuoron perään Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen, Lahden kaupungin tietohallintojohtaja Marko Monni, Alma Median teknologiajohtaja Antti Koivisto sekä kriminaalipsykologi Taija Stoat.

Ensimmäinen jakso Kyberrosvot-podcastia ilmestyi 14.4. Kahdeksanosaisen podcastin uusin jakso julkaistaan viikon välein perjantaina yleisimmillä podcast-alustoilla. Tutustu koko sarjaan täältä.

Kyberturva koskee kaikkia

Kyberrosvot-podcast-sarja on kyberrikosten ruumiinavaus. Se avaa yksi kerrallaan seitsemän kyberrikosta seurauksineen. NotPetya – onko tässä maailman kyberhistorian tuhoisin haittaohjelma? Mitä tapahtui Psykoterapiakeskus Vastaamossa, kun portti numero 3306 jäi auki? Kuka halusi kaataa Iltalehden? Näihin ja moneen muuhun kyberrikoksen herättämään kysymykseen Kyberrosvot -podcast etsii ja löytää vastauksia.

Kahdeksas ja viimeinen jakso pohtii yhdessä kriminaalipsykologi Taija Stoatin kanssa, keitä kyberrosvot oikein ovat ja miksi kyberrikoksia tehdään.

Suomalaisiin yrityksiin kohdistuu haastateltujen asiantuntijoiden arvioiden mukaan entistä suurempia kyberuhkia.  Kyberturvallisuus koskettaa tällä hetkellä kokoon katsomatta kaikkia yrityksiä. Kyberturvalla on suora vaikutus myös yritysten liiketoimintaan.

Tämä podcast-sarja tarjoaa konkreettisia vinkkejä parempaan kyberturvaan. Suojautuminen on kilpajuoksua, mutta meillä on koko ajan parempia keinoja kyberrikosten torjumiseen. Podcastin asiantuntijat muistuttavat kyberturvan tärkeydestä, oli kyseessä sitten suuryritys tai pienyritys. Pienikin yritys voi olla hyvin kiinnostava hakkereille, etenkin jos yrityksellä on itseään suurempia yrityksiä asiakkaina.

Laajat kumppaniverkostot luovat omat haasteensa tietoturvalle. Toimitusketjuhyökkäyksillä on päästy NATOn, EU:n ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriön järjestelmiin, eli todettakoon, että tietoturva on aina yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

 

Kyberturva koskettaa meitä kaikkia. Kuuntele ensimmäinen jakso NotPetya – Kymmenen miljardin dollarin mato nyt Spotifystä! 

Avainsanat:

Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Blogi
11/2024 Anna-Mari Ylihurula

Hallittu kokeilukulttuuri valjastaa tekoälyn hyödyksi – johtajan tärkein tehtävä on kysyä entä jos?

Artikkeli
Merikaapeli
11/2024 DNA Yrityksille

Miten DNA huolehtii yhteyksiensä toimivuudesta kriittisen merikaapelin vaurioituessa?

Artikkeli
11/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
11/2024 DNA Yrityksille

Onko yritysverkollesi paras vaihtoehto SD-WAN vai MPLS? Vai molemmat? 

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.