Blogit

Kesä ei ole pelkkää lomaa – lue kesävinkit konttorille!

Pienempien yritysten kohdalla ei ole mitenkään itsestään selvää, että putiikin ja puhelimen voisi pistää kuukaudeksi kiinni. Myös isommista firmoista löytyy yleensä edes joku, joka työskentelee kesät ja lomailee mieluummin talvisesongilla.

Keräsimme kesäaikaan konttorilla ahkeroivalle pari arvokasta vinkkiä, joiden avulla hommat sujuvat auringonpaisteesta huolimatta.

 

Vinkki 1: Suojaa nettiyhteytesi ukkosen varalta

Kesällä tyypillisimmät verkkoviat aiheutuvat ukkosista. Salaman katkaisema netti ei kuitenkaan ole syy lopettaa työskentelyä. Hätätilanteessa netin voi jakaa puhelimestakin, mutta tämä kuluttaa puhelimen akun nopeasti loppuun. Lisäksi datayhteys katkeaa, jos puhelimeen täytyy vastata.

Viisas yrittäjä varautuukin tilanteeseen langattomalla varayhteydellä. 4G-teknologiaan perustuva varayhteys kytkeytyy automaattisesti päälle, jos kiinteä yhteys jostain syystä katkeaa. Näin hommat etenevät myrskyisistä keleistä huolimatta.

 

Vinkki 2: Älä kailota liikesalaisuuksia terassilla

Kesän aikana palavereita ja työpuheluita on kiva hoitaa raikkaassa ulkoilmassa. Pidä kuitenkin mielessä, että ympärilläsi istuu muitakin, ja heidän joukossaan voi olla esimerkiksi omia tai asiakkaidesi kilpailijoita. Mieti siis tarkkaan, mitä työasioita puhut julkisilla paikoilla. Erityisen tarkkana kannattaa olla asiakkaiden asioissa.

Jos hoidat työhommia kesäaikaan normaalia enemmän puhelimen varassa, on muutenkin hyvä huolehtia puhelimen tietoturvasta erityisen tarkkaavaisesti. Lataa oppaamme, josta saat arvokkaat vinkit mobiilitietoturvan parantamiseen!

 

Vinkki 3: Salaa sähköpostisi – viimeistään nyt

Tämän kesän kynnyksellä GDPR-asetus astui voimaan EU-alueella. Yksi olennainen asia GDPR:ssä on, että asiakkaiden, työntekijöiden tai muiden firmaan liittyvien ihmisten yhteystietoja ei saisi enää lähettää sähköpostitse muille ilman, että sähköposti on salattu.

Sähköpostin salaukseen suunnatun ratkaisun hankinta on jäänyt monilla to-do-listan hännille. Siihen kannattaa kuitenkin paneutua viimeistään nyt! Sähköpostin salauspalvelun saa muun muassa DNA:n toimistoviestintäratkaisuihin.


P.S. Mikäli kuitenkin aiot lomailla edes vähäsen, lue ihmeessä asiakaspalvelumme vinkit työmailin rauhoittamiseen ja puhelimen käyttöön ulkomaan reissulla.

Avainsanat:

Tietoturva Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.