Lomalaisen muistilista - vinkit yrityksille

Muista nämä ennen lomaa

Loma-aika edellyttää usein muutoksia yrityksen työjärjestelyissä. Listasimme avuksesi muutamia vinkkejä, jotka kannattaa huomioida hyvissä ajoin ennen loman alkamista. Näin voit siirtyä nauttimaan vapaista rennommin mielin. 

 

Tarvitsetko apua?

Asiakaspalvelumme auttaa arkisin klo 8–16. Saat palvelua nopeiten puhelimitse tai chatin kautta.

SOITA 044 144 099
 

Nainen puutarhatuolissa, tabletti kädessä

Ota Lomavastaaja käyttöön ja nauti lomasta ilman työpuheluita

Lomavastaaja on automaattinen vaihde, jonka avulla puhelut voidaan siirtää valittuihin kohteisiin lomasi aikana. Näin palvelet asiakkaitasi myös silloin, kun et ole itse tavoitettavissa.

Lomavastaaja on DNA Vaihdepalvelun lisäpalvelu ja sen voi tilata YritysDNA-itsepalvelun kautta. Lomavastaajan hallinnointi tapahtuu vaihdepalveluportaalissa.

Muista ottaa Lomavastaaja käyttöön hyvissä ajoin ennen lomasi alkua!

Päivitä vaihteen aukioloajat

 • Muista päivittää lomakauden poikkeavat aukioloajat vaihteen aikaohjausluetteloon. Näin olet varmasti asiakkaiden tavoitettavissa ilmoitettuina ajankohtina. 
 • Huolehdi myös, että tuuraajallasi on riittävät oikeudet vaihteen hallinointiin ja hän on asentanut tarvittaessa Vaihde -sovelluksen tietokoneelle. Näin tarvittavien muutoksien tekeminen onnistuu mutkattomasti.


Hoida lomasijaisen oikeudet kuntoon

 • Vain yrityksesi nimetty yhteyshenkilö saa asioida operaattoriasioissa DNA:n kanssa. Tilapäisen valtuutuksen voi tehdä YritysDNA:ssa lisäämällä halutulle henkilölle pääkäyttäjäoikeudet tai rajatut oikeudet. 
 • Tilapäinen valtuutus on mahdollista tehdä myös valtuutuslomakkeen kautta. 
 • Muistathan ilmoittaa lomasijaisellesi tarvittavat yhteystiedot.Rauhoita työmaili ja mieli

 • Lisää sähköpostin automaattiseen vastausviestiin poissaoloaikasi ja sijaisen tiedot, jotta viesti tavoittaa oikean henkilön ja asiat eivät jää roikkumaan loman ajaksi.
 • Jos olet asentanut työsähköpostin puhelimeesi, rauhoita lomapäiväsi työasioilta ja ota automaattinen synkronointi pois käytöstä.

5 + 1 vinkkiä puhelimen käyttöön

 1. Vaihda SIM-kortin PIN-koodi (ei 1234, 0000) ja aseta puhelimeen näyttölukitus varkauden suojaksi.
 2. Tallenna puhelimeesi vakuutusyhtiösi numero sekä pankkisi sulkupalvelun numero.
 3. Jos olet lähdössä ulkomaille, tutustu roaming-hinnoitteluun etukäteen. Saat hintatiedot myös tekstiviestillä saapuessasi kohdemaahan. Tarkista myös, ettei liittymässä ole operaattorin verkkovierailuestoa.
 4. Tallenna puhelimeen In Case of Emergency -yhteystieto. Onnettomuuden sattuessa tai puhelimen kadotessa ICE-kontaktin löytyminen nopeuttaa yhteydenottoa lähiomaiseen.
 5. Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa mahdollisen varkauden varalta. Löydät sen helposti puheluvalikon kautta näppäilemällä *#06#.
 6. Tarkista asiakaspalvelun usein kysytyistä kysymyksistämme, miten toimit, jos puhelimesi katoaa tai joutuu vääriin käsiin lomasi aikana. Selvitä myös etukäteen, mistä tarvittaessa saat PUK-koodin, jos PIN-koodisi pääsee lomaillessa unohtumaan.

Lähdössä ulkomaille? EU:ssa puhut ja surffaat edullisesti!

DNA:n yritysliittymillä takaat huolettoman työskentelyn EU-alueella. Puhelut ja tekstiviestit maksavat saman kuin kotimaassa ja nettiä voit käyttää liittymäsi EU-datapaketin verran. EU:n ulkopuolella vältyt yllättäviltä datasiirron kustannuksilta DNA Reissudata -palvelulla.

Nopea mobiilinetti tablettiin tai läppäriin

Varmista, että saat nauttia huippunopeista yhteyksistä joustavasti siellä missä liikut!

Nappaa talteen loman kuuntelu- ja lukuvinkit 

Kyberrosvot-podcast

Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta. Juontajana Peter Nyman, vakiovieraana DNA:n tietoturvaliiketoiminnan Business Manager Juho Saarinen ja vaihtuvina vieraina Suomen eturivin kyberasiantuntijat.

Miltä näyttää teknologian vuosi 2023?

DNA esittelee 17 nousevaa teknologiatrendiä, jotka astuvat valokeilaan vuonna 2023 – ja joista monet myös jättävät jälkensä historiaan.