Identiteettivarkauksista taloudellisia vahinkoja myös yrityksille

Identiteettivarkaudet ovat nopeasti yleistynyt rikosmuoto, joka rehottaa etenkin verkossa. Suurin osa vääriin käsiin joutuvista henkilötiedoista on peräisin tietomurroista.

Tutkimusten mukaan suurimpaan riskiryhmään kuuluvat johtavassa asemassa työskentelevät henkilöt, joiden henkilötietojen avulla rikolliset pyrkivät huijaamaan yrityksiltä rahaa valelaskuilla tai muilla keinoilla.

Yritystenkin kannattaa siis pitää vastuuhenkilöidensä tiedoista hyvää huolta. Perustason tietoturvan lisäksi on syytä kiinnittää huomiota pilvipalveluihin sekä somessa ja sähköpostitse tapahtuviin kalasteluyrityksiin. Kaksivaiheinen tunnistautuminen kannattaa ottaa käyttöön, sillä se vaikeuttaa huomattavasti varastettujen tietojen väärinkäyttöä.

Tärkeää on myös henkilöstön tietotason nostaminen, jotta he tiedostavat uhkat ja tietävät, kuinka epäselvissä tilanteissa tulee toimia.

Lähes puolet identiteettivarkauden uhreista ei tiedä miten rikos on tapahtunut

Tietomurtojen suhteen suurin ongelma on, että ne jäävät usein pitkäksi aikaa huomaamatta. Identiteettivarkauksissa tyypillistä onkin, että uhri ei edes ole tiennyt, että hänen tietojaan on varastettu.

Luotettavan ja ajan tasalla olevan tilannekuvan rakentaminen on paras keino taistella tätä vastaan. Verkkoliikenteen automaattinen seuraaminen ja poikkeamien älykäs havaitseminen on nykyteknologialla helppo toteuttaa, kunhan aikaa on varattu myös löydettyjen asioiden läpikäymiseen.

Näin suojaudut identiteettivarkauksilta:

  1. Kouluta henkilöstösi tunnistamaan uhkat ja tietojen kalasteluyritykset.
  2. Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen vaikeuttaaksesi tietojen väärinkäyttöä.
  3. Rakenna tilannekuva tietoturvasta huomataksesi murrot.
Lue lisää maksuttomasta oppaasta ja opi, kuinka suojaat yritystäsi kyberrikollisuudelta.

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.