Foodiac välittää kokkeja kolmessa maassa

Ruoan tilaamiseen, kuljetukseen ja maksamiseen liittyviä palveluita löytyy pilvin pimein. Oma yritykseni Foodiac puolestaan ei välitä ruokaa, vaan kokkeja – meiltä voi tilata huippukokin loihtimaan tarjoilut vaikkapa firman pikkujouluihin tai kotona järjestettäviin 50-vuotiskekkereihin.

Aloitimme Suomessa, mutta heti kun idea oli todettu toimivaksi, halusimme hypätä kohti laajempia, kansainvälisiä markkinoita. Nyt kahdeksan hengen Foodiac toimii Suomen lisäksi Dubaissa ja Berliinissä, ja hoitaa firman yhteiset asiat sähköisiä kanavia pitkin.

Pienen firman johtaminen eri maasta käsin sujuu nykyaikaisilla työvälineillä ihan mukavasti.

Pääasiallinen kommunikaatiokanavamme on Slack, tiedostojen jakaminen hoituu Googlen ja Evernoten avulla ja projektien hallintaan käytämme Trelloa. Laitteensa saavat kaikki valita itse ja omiakin laitteita voi halutessaan käyttää.

Jotta firman eri maissa oleskelevat omistajat ja työntekijät pysyivät kärryillä muiden maiden tekemisistä, otimme käyttöön ohjelmistomaailmassa suositun ketterän sprinttimallin myös liiketoimintamme johtamisessa. Sovimme muun muassa markkinoinnin projektit aina kahdeksi viikoksi kerrallaan, minkä jälkeen katsotaan yhdessä, miten ne ovat missäkin edenneet.

Työntekijämme ovat sopeutuneet kolmen maan virtuaaliorganisaatioon hyvin, vaikka kieltämättä välillä olisikin helpompaa, jos asiat voisi käydä läpi kasvokkain. Kolmella eri aikavyöhykkeellä työskennellessä palaveriaikojen sumpliminen on myös välillä melkoinen operaatio, mutta siitäkin on selvitty!

Miikka Mäkiö
Toimitusjohtaja, yrittäjä
Foodiac.fi

Blogin kirjoittaja Miikka Mäkiö on Foodiacin toimitusjohtaja ja toinen perustaja, innokas amatöörikokki sekä purjehtija. Foodiac kokoaa parhaat kokit ja catering-palvelut saman katon alle osoitteeseen foodiac.fi.

Lue lisää tulevaisuuden palveluista ja katso minidokkari!

Avainsanat:

Digitalisaatio Pilvipalvelut Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.