Foodiac välittää kokkeja kolmessa maassa

Ruoan tilaamiseen, kuljetukseen ja maksamiseen liittyviä palveluita löytyy pilvin pimein. Oma yritykseni Foodiac puolestaan ei välitä ruokaa, vaan kokkeja – meiltä voi tilata huippukokin loihtimaan tarjoilut vaikkapa firman pikkujouluihin tai kotona järjestettäviin 50-vuotiskekkereihin.

Aloitimme Suomessa, mutta heti kun idea oli todettu toimivaksi, halusimme hypätä kohti laajempia, kansainvälisiä markkinoita. Nyt kahdeksan hengen Foodiac toimii Suomen lisäksi Dubaissa ja Berliinissä, ja hoitaa firman yhteiset asiat sähköisiä kanavia pitkin.

Pienen firman johtaminen eri maasta käsin sujuu nykyaikaisilla työvälineillä ihan mukavasti.

Pääasiallinen kommunikaatiokanavamme on Slack, tiedostojen jakaminen hoituu Googlen ja Evernoten avulla ja projektien hallintaan käytämme Trelloa. Laitteensa saavat kaikki valita itse ja omiakin laitteita voi halutessaan käyttää.

Jotta firman eri maissa oleskelevat omistajat ja työntekijät pysyivät kärryillä muiden maiden tekemisistä, otimme käyttöön ohjelmistomaailmassa suositun ketterän sprinttimallin myös liiketoimintamme johtamisessa. Sovimme muun muassa markkinoinnin projektit aina kahdeksi viikoksi kerrallaan, minkä jälkeen katsotaan yhdessä, miten ne ovat missäkin edenneet.

Työntekijämme ovat sopeutuneet kolmen maan virtuaaliorganisaatioon hyvin, vaikka kieltämättä välillä olisikin helpompaa, jos asiat voisi käydä läpi kasvokkain. Kolmella eri aikavyöhykkeellä työskennellessä palaveriaikojen sumpliminen on myös välillä melkoinen operaatio, mutta siitäkin on selvitty!

Miikka Mäkiö
Toimitusjohtaja, yrittäjä
Foodiac.fi

Blogin kirjoittaja Miikka Mäkiö on Foodiacin toimitusjohtaja ja toinen perustaja, innokas amatöörikokki sekä purjehtija. Foodiac kokoaa parhaat kokit ja catering-palvelut saman katon alle osoitteeseen foodiac.fi.

Lue lisää tulevaisuuden palveluista ja katso minidokkari!

Avainsanat:

Digitalisaatio Pilvipalvelut Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.
7/2022 DNA Business

Vikasietoisuutta vai joustavuutta tien päälle? Tehokkailla yritysratkaisuilla yhteydet toimivat siellä missä sinäkin

Vikasietoisuutta vai joustavuutta? Kolme yritysliittymää vertailussa: räätälöi omannäköisesi sopimus.
7/2022 DNA Business

Kahdeksan älykkäiden kaupunkien IoT-sovellusta – näin yritykset hyödyntävät IoT:tä

Älykaupunkiteknologiat tarjoavat toimivia keinoja kaupungistumisen aiheuttamiin haasteisiin.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.