Blogit

DNA:n 100−Koulua kummihanke Susikoulu Rion olympialaisiin

Susikoulu vie suomalaista kouluosaamista olympialaisiin – popup-koulussa kulttuurit kohtaavat.

Koripallon EM-kisoissa suuren suosion saanut DNA:n kummihanke Susikoulu jatkaa toimintaansa Rion olympialaisissa. Finnish PopUp Schoolin nimellä kulkeva konsepti avaa ovensa nyt myös kansainvälisille oppilaille.

Ajatus väliaikaisen koulun perustamisesta isojen urheilutapahtumien yhteyteen syntyi kaksi vuotta sitten koripallon MM-kisoissa Bilbaossa. Paikan päällä ollut Kisakallion urheiluopiston markkinointijohtaja Harri Hollo sai idean, että Suomen Susijengiä kannustamaan tulleen sankan fanijoukon lapsille olisi kiva keksiä mielekästä tekemistä pelien lomaan.

Koripalloväki innostui Hollon ehdotuksesta, ja ensimmäinen Kisakallion urheiluopiston toteuttama Susikoulu avasi ovensa viime vuonna EM-kisoissa Ranskan Montpellierissä.

”Luokalle mahtui mukaan 24 lasta, mutta halukkaita olisi paljon enemmänkin. Nuorimmat oppilaat olivat peruskoulun ekaluokkalaisia, vanhimmat kuudesluokkalaisia”, Hollo sanoo.

Susijengin vierailut kohokohtia

Neljän koulupäivän aikana tehtiin omasta opinahjosta mukaan saatuja tehtäviä, mutta Susikoulu oli järjestänyt runsaasti muutakin ohjelmaa.

”Tutustuimme Ranskan historiaan ja kulttuuriin. Kävimme myös paikallisessa koulussa, josta vierailtiin vastavuoroisesti Susikoulussa.”

Kouluviikon ehdottomia kohokohtia olivat Susijengin vierailut. Pelaajat tekivät koululaisten kanssa yhdessä tehtäviä ja järjestivät kisailuja.

”Oppilaat olivat valmistautuneet vierailuun keksimällä kysymyksiä, joilla he sitten tenttasivat Susijengiä urheilutoimittajien tapaan.”

Lisäpotkua koulutusvientiin

Montpellierin Susikoulu sai paljon julkisuutta ja erinomaista palautetta. Hollo alkoi miettiä hankkeelle jatkoa heti kisojen jälkeen. Rio de Janeiron kesäolympialaiset oli luonnollinen valinta, sillä kaupungissa on kisojen aikana paljon urheilijoiden, työntekijöiden ja kisayleisön lapsia.

Riossa Susikoulu-konseptia on jalostettu eteenpäin. Finnish PopUp Schoolin nimellä kulkeva koulu on nyt avoin kaikkien maiden oppilaille. Kielinä käytetään olympialiikkeen virallisia kieliä englantia ja ranskaa. Koulu on osa Suomen koulutusvientiä ja se toimii Finland Housessa, joka on urheilijoiden, kisavieraiden, yritysten ja tiedotusväen kohtaamispaikka olympialaisissa.

Harri Hollo sanoo, että Riossa on erinomainen tilaisuus esitellä laadukasta suomalaista koulutusjärjestelmää. Opetuksessa käytetään muun muassa suomalaisen Clanedin kehittämää pilvipohjaista oppimisympäristöä.

”Urheilu on globaali kieli, jonka avulla saadaan ovet auki missä päin maailmaa tahansa. Finnish PopUp School on toiminnallinen tapa edistää suomalaista koulutusvientiä.”

Susikoulun tarina jatkuu

Susikoulu avaa ovensa jälleen syksyllä 2017 koripallon EM-kisoissa, joiden yksi alkulohkoista pelataan Helsingissä.

”Kaikkien alkulohkossa pelaavien kuuden maan lapset ovat tervetulleita kouluun.”

Harri Hollo uskoo, että jatkoa seuraa tulevien vuosien isoissa urheilutapahtumissa.

”Susikoulu on kiintoisa kokeilu. Haluamme avata urheiluväen silmiä, että esimerkiksi olympialaisten yhteydessä kannattaa järjestää laajempaakin toimintaa lapsille ja nuorille.”

Finnish PopUp School on valittu HundrED-ohjelmaan, joka kokoaa yhteen sata koulutusta uudistavaa innovatiivista hanketta Suomesta ja muualta maailmasta. HundrED on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

DNA on HundrEDin pääyhteistyökumppani

”Meitä DNA:lla kiinnostaa erityisesti se, miten koulut ja oppiminen muuttuvat digitalisoitumisen myötä. HundrED on hieno konkreettinen keino kehittää suomalaista koulua entistä parempaan suuntaan. Haluamme myös itse oppia tämän hankkeen ja projektien kautta: oppia lapsilta, nuorilta ja koulutusalan ammattilaisilta”, DNA:n viestintäpäällikkö Anna Saura sanoo.

Avainsanat:

Yritysvastuu Hyväntekeväisyys

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Vain oppiva organisaatio voi selvitä tekoälyn aikakaudesta voittajana

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

”Maalaisjärki on iso osa tietoturvaa” – kyberturvallisuuden lehtori Pia Satopää tietää, missä voisimme kehittyä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Kokeilemalla kohti tekoälyvallankumousta – nyt on yritysjohdon aika toimia

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly innostaa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäjiä: ”Jos tätä ei Suomessa saada tehtyä, niin missä sitten?”

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.