DNA ja Edzcom löivät kättä päälle: rakentavat yksityisiä mobiiliverkkoja yrityksille

DNA ja Edzcom ovat aloittaneet uuden kumppanuuden. Yritykset tarjoavat yhdeltä luukulta asiakkaille rakennettuja yksityisiä mobiiliverkkoja.

DNA:n ja Edzcomin yksityiset mobiiliverkot takaavat sujuvan tiedonsiirron ja liiketoiminnan jatkuvuuden. Teknologioina toimivat LTE tai 5G. Ne mahdollistavat myös sellaisten ominaisuuksien toteuttamisen, joka muilla teknologioilla olisi hankalaa tai jopa mahdotonta. Esimerkiksi mobiiliverkon turvallisuus on erittäin korkealla tasolla.

”Yksityiset mobiiliverkot mahdollistavat satamien, kaivosten, sahojen, tehtaiden ja muiden vaativien ympäristöjen digitalisoinnin. DNA:lla ja Edzcomilla on syvää toimialaosaamista ja paljon kokemusta erilaisista verkoista. Tällä yhteistyöllä saamme asiakkaille parhaat mahdolliset palvelut yhdeltä luukulta”, sanoo DNA:n yksityisverkkoliiketoiminnasta vastaava Ville Kantola.

”Vaikkapa teollisuuden prosessit ovat yhä tiukemmin sidoksissa pilvipalveluihin ja muihin verkkoihin. Yksityinen mobiiliverkko on luotettava ja toimiva verkkoratkaisu”, Kantola sanoo.

Mobiiliverkkojen kehitys on ollut nopeaa. Tilaa vieviä palvelinkaappeja ei enää tarvita, vaan teknologia menee huomattavasti pienempään tilaan. Käytännössä yksityisen mobiiliverkon voi rakentaa vaikka yrityksen jokaiselle tehtaalle.

Tekoäly tulkitsee, missä vihivaunu kulkee

Tyypillinen esimerkki yksityisverkon käytöstä on videokuvaa tulkitseva tekoäly. Videon siirtäminen vaatii paljon uplink-kapasiteetilta eli lähtevältä liikenteeltä. Tällöin tavallisen mobiiliverkon käyttö ei ole mahdollista.

”Esimerkiksi satamissa on tärkeää tietää, mitä satama-alueella tapahtuu. Dataa kerätään kameroin ja sensorein, joiden avulla voidaan rakentaa yhteinen tilannekuva kaikille satama-alueilla toimiville yrityksille”, sanoo Edzcomin International Business Development Manager Antti Pehkonen.

Kun esimerkiksi tavaroita kuljettava autonominen vihivaunu liikkuu itsenäisesti tehtaassa, se tarvitsee kulkeakseen tekoälyä ja keinosilmät – eli käytännössä kamerat. Havainnot on käsiteltävä todella lyhyellä viiveellä, että operointi on turvallista.

Toinen esimerkki löytyy kaivoksista. Jos itsenäinen ajoneuvo seisahtuu kaivostunnelissa syvällä maan alla, seisoo koko kuljetusketju. Työt jatkuvat vasta työntekijän ehdittyä paikalle. Mobiiliverkko lisääkin toimintavarmuutta verrattuna esimerkiksi wifi-ratkaisuihin.

”Wifiä ei yksinkertaisesti ole suunniteltu tällaisiin ympäristöihin, ja se on mobiiliverkkoa haavoittuvampi ratkaisu. Yksityinen verkko lisää toimintavarmuutta”, sanoo Antti Pehkonen.

Aina räätälöity

Yksityisiä mobiiliverkkoja rakennetaan hyvin erilaisiin ympäristöihin. Siksi ne ovat aina räätälöityjä.

”Samanlainen ratkaisu ei sovi kaivokseen ja satamaan. Tämä ei ole hyllytuote vaan asiakasratkaisu. Yhteistyömme Edzcomin kanssa takaa, että kukin asiakas saa aina itselleen toimivimman ratkaisun. Joskus voi olla myös viisasta aloittaa pienemmällä ratkaisulla ja laajentaa sitä myöhemmin uusilla toiminnallisuuksilla”, sanoo DNA:n Ville Kantola.

 

Lue lisää aiheesta: Privaattiverkko takaa kapasiteetin kriittisille liiketoimintasovelluksille

Tai tutustu suoraan tarkemmin yksityisverkkoihin

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili Digitalisaatio Muuttuva työ Teknologia Tekoäly

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.