Blogit

Digiajan supersankari ei toimi yksin

Batmanilla on Robin ja Alfred, Teräsmiehellä Lois Lane, Pelle Pelottomalla Pikku-Apulainen ja Tikulla ja Takulla toisensa. Supersankareilla on aina mukana kumppani tai tiimi, jonka kanssa ylletään yhdessä urotekoihin.

Myös tämän vuosituhannen asiantuntija ja digiajan supertähti tarvitsee tuekseen ja avukseen muita toimijoita. Yksi toimittaa verkkopalvelut, toinen kehittää palvelun koodia ja kolmas analysoi markkinoita. Tällaista toimintaa kutsutaan ekosysteemiksi tai verkostopohjaiseksi liiketoiminnaksi.

Ekosysteemin merkityksellisyys syntyy eri alojen toimijoiden ja asiantuntijoiden vuorovaikutuksesta.

Yhteistyön toimivuutta kannattaa lähteä kokeilemaan rohkeasti. Me toteutimme ketterää kokeilua viime keväänä #iotnextlevel-hankkeessa. Yhdistimme voimamme eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja etsimme IoT:stä ratkaisuja kohdeyritysten liiketoimintahaasteisiin.

Ratkaisuja löytyi, ja niin kumppani- kuin asiakasyritykset olivat tyytyväisiä hankkeen tuloksiin. Liiketoimintahyötyjen lisäksi kaikki osalliset kokivat hyötyneensä yrityksensä brändimielikuvan positiivisesta kehittymisestä.

Jotta ekosysteemi voi valjastaa supervoimansa, on kaikkien kehitettävä tämän vuosituhannen avainosaamisalueita: kriittistä ajattelua, luovuutta, kommunikaatiota ja yhteistyötaitoja. Ei kuitenkaan riitä, että yksittäiset henkilöt tai organisaatiot kasvattavat osaamistaan, vaan kaikkien on otettava osaa kehitykseen.

Yksi #iotnextlevel-hankkeen tärkeimmistä havainnoista oli se, että monet yritysten arjessa havaitut tarpeet ja puutokset eivät välity ylemmän johdon tietoon.

Jos johto ei ole tietoinen suorittavan tason haasteista, ei niitä varmasti kukaan voi ratkaista.


Tavoitteenamme on olla eturintamassa rakentamassa äly-yhteiskuntaa ja vauhdittamassa digiloikkaa. Jos tämä tavoite innostaa sinuakin, lataa maksuton opas ja lue lisää äly-yhteiskunnan rakennusaineista!

 
 

Avainsanat:

Digitalisaatio IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.