Asiakkaina maailman johtavat operaattorit

Comptelin Muzafer Sulejmani ja DNA:n Minka Pekkala rakentavat yhteistyötä.

Comptel toimittaa maailman johtaville teleoperaattoreille ohjelmistoja, joilla hallinnoidaan yli miljardin asiakkaan palveluja. DNA tarjoaa yhtiölle toimivan ja turvallisen globaalin yritysverkon.

Comptel on ohjelmistoyhtiö, joka auttaa asiakasyrityksiä tehostamaan toimintaansa, luomaan uusia palveluja ja muuntamaan verkkodataa päätöksenteon automatisoinnissa. Yrityksen ratkaisut yhdistävät operaattoreiden asiakasjärjestelmät ja tietoliikenneverkot.

Comptelin pelikenttä on sananmukaisesti koko maailma: yhtiö tarjoaa palvelujaan noin 300 asiakkaalle 90 maassa. Asiakaskuntaan lukeutuvat muun muassa maailman johtaviin teleoperaattoreihin kuuluvat América Móvil, China Mobile, T-Mobile, Telefónica O2 ja Vodafone.

”Operaattorit hallinnoivat Comptelin ohjelmistoilla yli miljardin asiakkaan palveluita. Joka päivä ohjelmistomme huolehtivat yli 20 prosentista maailman mobiilikäyttötiedosta”, Comptelin Senior Service Manager Muzafer Sulejmani summaa.

DNA yhdistää toimipisteet globaalisti

Comptelin liiketoiminta on kasvanut viime vuosina nopeasti etenkin Aasiassa. Yrityksellä on yli 600 työntekijää ja 22 toimipistettä eri puolilla maailmaa Sydneystä São Pauloon.

DNA Business tarjoaa globaalille suomalaisyritykselle korkeatasoiset datayhteydet  eri toimipisteiden välille ja yhdistää maantieteellisesti erillään olevat lähiverkot yhdeksi suljetuksi ja tietoturvalliseksi yritysverkoksi.

”Näin lähiverkon palvelut ja työkalut ovat käytettävissä kaikissa toimipisteissä”, Sulejmani sanoo.

DNA vastaa globaalisti myös Comptelin palomuureistaTietoturvapalveluihin kuuluu lisäksi palvelunestohyökkäyksen estopalvelu. Comptelin asiantuntijat tekevät paljon töitä asiakkaan luona toteuttamassa hankkeita, tekemässä ylläpitotöitä tai myymässä uusia palveluja.

”Siksi tietoturvallisten yhteyksien tarjoaminen liikkuville työntekijöille on tärkeää.
Käytämme paljon esimerkiksi verkko- ja videokokouksia, joiden laatuun pitää voida luottaa.”

Hyvä kumppani ymmärtää asiakkaan tarpeet

Sulejmani huomauttaa, että Comptel tekee ohjelmistotoimituksia ja ylläpitotoimia paljon myös verkon yli, mikä vähentää tarvetta matkustaa paikan päälle. DNA varmistaa, että käytettävät verkkoyhteydet ovat luotettavia.

Datayhteydet ovat elintärkeitä koko yhtiön liiketoiminnalle.

”Meidän on pystyttävä auttamaan asiakasta kaikissa tilanteissa, jotta operaattorit voivat esimerkiksi laskuttaa asiakkaita tai avata heille liittymiä”, Sulejmani korostaa.

On myös tärkeää, että yhteistyökumppani ymmärtää Comptelin asiakkaiden tarpeet.

”DNA on itse puhelinoperaattori, joten siellä tunnetaan hyvin Comptelin operaattoriasiakkaiden tarpeet ja millaisia asioita loppukäyttäjät asiakkailtamme vaativat”, huomauttaa Sulejmanin.

Sulejmanin mielestä DNA osaa hahmottaa asiat, jotka ovat liiketoiminnan kannalta tärkeitä. Lisäksi hän arvostaa kumppanin proaktiivisuutta ja kykyä reagoida nopeasti mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

DNA:lta löytyy myös joustavuutta. Sitä tarvitaan esimerkiksi, kun työskentelemme erilaisissa kulttuureissa eri puolilla maailmaa.

DNA hyödyntää omassa liiketoiminnassaan Comptelin FWD-palvelua, jolla asiakas voi ostaa nettiyhteyden suoraan älypuhelimiinsa silloin kun haluaa ja niin pitkään kuin haluaa. FWD soveltuu lisämyyntiin prepaid-asiakkaille. Comptelille palvelun suurimmat markkinat ovat kehittyvillä markkinoilla, joilla on kaksi miljardia uutta internetkäyttäjää.

Avainsanat:

Tietoturva M2M

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.